Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Şam´ın Suriye´nin kuzeydoğusunda kontrolü en yakın zamanda geri alması gerektiğini düşündüklerini söyledi. Lavrov, Türkiye´nin Suriye sınırındakigüvenlikle ilgili çıkarlarının gözetilmesini de bölgedeki en önemli hedeflerden biri olarak tanımladı.
Lavrov, bölgedeki en önemli hedeflerden birinin de Kürtlerle diyaloğun ve Türkiye´nin Suriye sınırındaki güvenlikle ilgili çıkarlarının gözetilmesi olduğunu ifade etti.
Lavrov, Suriye´de sahadaki durumun Anayasa Komitesi´nin en yakın zamanda kurulması için bir engel teşkil etmediğini, sorunlar olmasına rağmen, ülkenin daha istikrarlı hale geldiğini kaydetti.
Lavrov “Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmalar çerçevesinde İdlib´deki teröristlerin ortadan kaldırılması ile ilgili sorunun çözülmesi gerekiyor. Zira orada sonsuza dek kalmamalılar. Bunu herkes anlıyor” dedi.
LEMAN İSİMLİ KAYNAĞI KARANLIK SÖZDE BİR DERGİNİN PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED'E YÖNELİK YAPTIĞI SAYGISIZLISIZLIĞI, İNANÇ VE DEĞERLERİMİZE YÖNELİK MAKSATLI SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUZ.
TürkiyeProf. Dr. İsmail Hakkı Aydın
TürkiyeProf. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.
TürkiyeTürkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.
Teknoloji