'Böyle bir senaryoya ihtimal vermek istemem. Washington´un şimdilik Venezüella ile ilgili çizgisinin nasıl bir hal aldığını sonuna kadar anlayamadığından eminim' diyen Rus Dışişleri Bakanı, sözlerini şöyle sürdürdü:
´LATİN AMERİKA´DAN DESTEK ÇIKMAZ´
'Şimdi Amerikalılar tüm seçeneklerin masada olduğunu söylemeye devam ederken, askeri bir maceranın sonuçlarını yanlış hesapladıklarından hiç şüphem yok. Latin Amerika´dan onlara destek çıkan biri olmaz (anladığım kadarıyla 1-2 ülkeden bunu yapmalarını bekliyorlar).'
Latin Amerikalıların kendileriyle onur duyduklarını söyleyen Lavrov, bu nedenle herhangi bir askeri maceranın, bölgedeki ülkelerin ezici bir çoğunluğunun Venezüella´daki rejim değişikliği çizgisini desteklemekten geri adım atacaklarını, zira böyle bir adımın tümü için meydan okuma olacağını vurguladı.Daha önce CNN televizyonu, ABD Savunma Bakanlığı´nın konuyla ilgili bilgisi olan bir kaynağına dayanarak, Rusya, Çin ve Küba´nın Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimine ‘etkisini´ baskılamaya yönelik yeni askeri çözümler üzerinde çalıştığını duyurmuştu.
Murat ÜLKER
DünyaTTA Grup tarafından düzenlenen “Türk Kültür Kampı,” 30–31 Ağustos 2025 tarihlerinde, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği Pursaklar’daki Karaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.
TürkiyeASAM Başkanı Eray Güçlüer Sabah Youtube kanalında Esra Aydoğdu’nun sorularını cevapladı.
DünyaDünyada yeni ve onurlu bir dalga yükseliyor: Siyonizm karşıtlığı…