Euronews´in haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri´nin liderlik onayı ise Başkan Donald Trump´ın göreve gelmesinden sonra gerilediği yüzde 31´de kaldı. Bu seviye ABD´nin son üç başkanı döneminde görülen en düşük oran. 2018 yılında Trump´a duyulan güven en fazla Kamboçya, Türkiye ve İran´da geriledi.
Rusya´nın liderliğine verilen onay ise yüzde 30´la ABD´ye bir hayli yaklaştı.
Bu oranlar dünya genelindeki insanların algısını yansıttığı için reel olarak güç dengesini vermiyor. Fakat raporun yazarları sonuçlar bir anlamda ülkelerin yumuşak gücünü yansıttığı için özellikle küresel ticaret anlamında önemli etkileri olabileceğini savunuyor.
Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
TürkiyeÖzcan ÜNLÜ
Dünyaumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.
Dünya