Euronews´in haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri´nin liderlik onayı ise Başkan Donald Trump´ın göreve gelmesinden sonra gerilediği yüzde 31´de kaldı. Bu seviye ABD´nin son üç başkanı döneminde görülen en düşük oran. 2018 yılında Trump´a duyulan güven en fazla Kamboçya, Türkiye ve İran´da geriledi.
Rusya´nın liderliğine verilen onay ise yüzde 30´la ABD´ye bir hayli yaklaştı.
Bu oranlar dünya genelindeki insanların algısını yansıttığı için reel olarak güç dengesini vermiyor. Fakat raporun yazarları sonuçlar bir anlamda ülkelerin yumuşak gücünü yansıttığı için özellikle küresel ticaret anlamında önemli etkileri olabileceğini savunuyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
TürkiyeABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var. Bu konuyu (Netanyahu ile) konuşacağız. Bence bu, iyi bir şey." dedi.
DünyaTürk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in İspanya'ya ihracatına yönelik 2,6 milyar avro değerinde anlaşma yapıldı.
TeknolojiErzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
Türkiye