Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkesindeki protesto gösterileriyle ilgili değerlendirme yaparak yaşanan olayları Venezüella´daki protestolara, devlet başkanlığı seçimlerini kaybeden muhalif aday Svetlana Tihanovskaya´yı ise ABD´nin destek verdiği Venezüellalı muhalif lider Juan Guaido´ya benzetti.
Lukaşenko, ülkesinde yaşananlarla ilgili yaptığı açıklamada, ´´Bir sonraki aşamada dışarıdan sert siyasi, finansal ve diplomatik baskı uygulanmaya başlandı. Komşu ülkeler, seçim sonuçlarını kabul etmeyi reddedip Venezüella´daki senaryoyu uygulamaya koyarak Belarus´un Guaidosu´nu devlet başkanı ilan ettiler´´ ifadesini kullandı.
9 Ağustos´ta Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko´nun yüzde 80.1 oy oranı ile önde tamamladığı devlet başkanlığı seçimlerinin adil ve şeffaf olmadığını ve sonuçların hileli olduğunu öne süren muhalefet, seçimlerin tekrarlanması için gösteriler ve grevler organize ediyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
TürkiyeABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var. Bu konuyu (Netanyahu ile) konuşacağız. Bence bu, iyi bir şey." dedi.
DünyaTürk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in İspanya'ya ihracatına yönelik 2,6 milyar avro değerinde anlaşma yapıldı.
TeknolojiErzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
Türkiye