Anayasal krizi önlemek için istifa ettiğini belirten Ameenah Gurib-Fakim, hakkındaki yolsuzluk iddialarını ise reddetti.
Gurib-Fakim´in istifasının 23 Mart´ta yürürlüğe gireceği belirtildi.
Mauritius Başbakanı Pravind Jugnauth, geçen hafta Devlet Başkanının istifa edeceğini duyurmuş ancak Gurib-Fakim bu iddiaları yalanlamıştı.
Ameenah Gurib-Fakim, hakkındaki yolsuzluk iddialarını da kesin bir dille reddederek, hiçbir kimseden ya da kurumdan para veya değerli eşya almadığını dile getirmişti.
Dünya çapında tanınan bir bilim insanı ve biyolog olan Gurib-Fakim, bir yıl önce Planet Earth Institue (PEI) adlı sivil toplum örgütünün kredi kartını kullanarak, kişisel ihtiyaçları için alışveriş yapmakla suçlanıyordu.
Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın
TürkiyeProf. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.
TürkiyeTürkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.
TeknolojiBirleşik Krallık, Gazze'ye ilişkin ifadeleri sebebiyle İsrail'in aşırı sağcı Maliye ve Güvenlik bakanlarına yaptırım kararı aldı.
Dünya