Merkel: Yine masum insanlar bu korkunç ve korkak saldırının kurbanı oldu

Merkel: Yine masum insanlar bu korkunç ve korkak saldırının kurbanı oldu

Gaziantep´te en az 51 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Almanya Başbakanı Merkel´den destek ve taziye mesajı geldi. Başbakan Yıldırım´a bir mektup gönderen Merkel, “Yine masum erkekler, kadınlar ve çocuklar bu korkunç

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gaziantep´teki terör saldırısı dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım´a taziye mektubu gönderdi. Mektubunda, terör saldırısını en sert şekilde kınadığını belirten Merkel, şunları kaydetti: 

´´Sayın Başbakan, Gaziantep´teki dün kına gecesinde meydana gelen saldırıyı dehşet içinde haber aldım. Yine masum erkekler, kadınlar ve çocuklar bu korkunç ve korkak saldırının kurbanları oldular. Bu saldırıyı en sert şekilde kınıyorum. Düşüncelerimiz hayatını kaybedenler ve aileleriyle beraber. Sizden ricam aile yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerimizi iletmenizdir. Federal hükümet olarak teröre karşı mücadelede Türkiye´nin yakın bir şekilde yanında olduğumuzun teminatını veriyorum.´´

STEINMEIR: BİR KEZ DAHA TERÖRÜN BARBAR YÜZÜYLE KARŞILAŞTIK

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter-Steinmeier da açıklamasında, korkunç bir saldırının Türkiye´yi tekrar sarstığını belirterek, “Bir kez daha terörün barbar yüzüyle karşılaştık ve yine masum insanlar hayatlarını kaybetti” ifadesini kullandı.

Mutluluğun bayramı olan kına gecesinin kabusa dönüştüğünü vurgulayan Steinmeier, “Düşüncelerimiz hayatını kaybedenler ve onların aile ve dostlarıyla beraber. Bizler de onlarla beraber yas tutuyoruz” ifadesine yer verdi. Steinmeier, bu saldırının ardında kim olursa olsun en sert şekilde kınanması gerektiğini, hiçbir şeyin masum insanlara şiddet ve saldırıyı haklı kılamayacağını kaydetti.

JOHNSON´DAN GAZİANTEP SALDIRISINA KINAMA

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ise sosyal paylaşım hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, PKK´nın bu hafta gerçekleştirdiği saldırıları ve son olarak Gaziantep´e yönelik terör saldırısını kınadığını kaydetti. Johnson, İngiltere´nin teröre karşı mücadelede Türkiye´nin yanında olduğunu bildirdi.

KURZ: KALBİM KURBANLARIN AİLELERİYLE

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Gaziantep´te düğünde gerçekleştirilen çirkin terörist saldırıyı kınıyorum. Kalbim, kurbanların aileleriyledir.' ifadesine yer verdi.

AYRAULT: FRANSA BU ALÇAK SALDIRI KARŞISINDA TÜRKİYE´NİN YANINDADIR

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Gaziantep´teki alçak ve menfur saldırı karşısında Fransa Türkiye´nin yanındadır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum' ifadelerine yer verdi.

 MOGHERINI VE HAHN´DAN ORTAK KINAMA MESAJI 

AB´den de Gaziantep´teki terör saldırısı sonrası Türkiye´yle dayanışma içindeki olduklarını belirten bir açıklama geldi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu´nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn tarafından yapılan ortak açıklamada, Gaziantep, 'Suriye´deki savaştan kaçan binlerce kişinin acılarının sembolü' olarak nitelendirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Savaş ve terörün vurduğu insanların acıları, bizim acılarımızdır. AB olarak hükümet, Gaziantep halkı ve tüm Türkiye ile olan dayanışmamızı ve şefkatimizi ifade ediyoruz. Terörizmi önleme ve onunla mücadele için Türk yetkililerle olan iş birliğimizi güçlendirmeyi sürdüreceğiz. Bu ortak mücadelede beraberiz. Güvenliği, demokrasiyi ve barışı hep beraber korumamız isteniyor.'

SCHULZ: TERÖRİSTLER SEVGİ VE HAYATIN KUTLANDIĞI BİR YERDE ÖLÜM VE KEDER SAÇTI

AB Komisyonu´nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos ise sosyal medya hesabındaki açıklamasında, ayrım gözetmeyen saldırıyı güçlü şekilde kınayarak terörizmin her türlüsüne karşı beraber olduklarını vurguladı.

AB Komisyonu´nun İnsani Yardım ve Krizlerden Sorumlu Üyesi Hristos Stylianidis de düğünü hedef alan korkunç saldırı karşısında dehşete düştüğünü belirterek kalbinin hayatını kaybedenler, aileler ve Türk halkıyla beraber olduğunu ifade etti.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da saldırıyı güçlü bir şekilde kınayarak 'Teröristler, sevginin ve hayatın kutlandığı bir yerde ölüm ve keder saçtı' ifadesine yer verdi.

JAGLAND: TÜRKİYE VE SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARININ YANINDAYIZ

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland de resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gaziantep´te dün gece düzenlenen terör saldırısı karşısında Türkiye´nin yanında yer aldığını bildirdi. Jagland, 'Gaziantep´te bir düğün törenine yapılan terörist saldırı karşısında yıkıldım. Türkiye´nin ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanındayız' ifadelerini kullandı.

 

 

 

 
 


Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağındaki çeşitli derslerde, Türkiye'nin kalkınma projelerine dair içeriklere de yer verildi.

Teknoloji

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Tüm gözler Kahire'de... Hamas'tan 'İsrail' açıklaması: Ciddi bir anlaşmazlık yok

İsrail basını 'kâbus senaryosu'nu yazdı: Netanyahu için tutuklama emri çıkarılacak! IDF kanlı plana onay verdi

Zelenski dünyaya duyurdu: En az 7 Patriot sistemine ihtiyacımız var

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı! Cemaat el-İslami lideri Musab Halaf öldürüldü

İsrail, Gazze'deki savaşı sürdürme planlarını onayladı

Irak, 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırında üs kurdu

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdiler

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

Yükleniyor