MİT 6 kişilik suikast hücresini çökertti! İşte hedeflerindeki isimler

MİT 6 kişilik suikast hücresini çökertti! İşte hedeflerindeki isimler

Çifte operasyonla hem Rus suikast hücresini hem de MOSSAD casuslarını kıskıvrak yakalayan Milli İstihbarat Teşkilatı´nın (MİT) geçtiğimiz aylarda 1´i eski Rus polisi 6 kişilik yeni bir suikast hücresini daha çökerttiği ortaya çıktı.

 

Çifte operasyonla hem Rus suikast hücresini hem de MOSSAD casuslarını kıskıvrak yakalayan Milli İstihbarat Teşkilatı´nın (MİT) geçtiğimiz aylarda 1´i eski Rus polisi 6 kişilik yeni bir suikast hücresini daha çökerttiği ortaya çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı´nın koordinasyonunda harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl ekim ayında, Çeçen muhaliflere yönelik suikast planlayan dördü Rus vatandaşı 6 kişilik casusluk ve suikast şebekesini İstanbul ve Antalya´da gerçekleştirilen operasyonla yakalamıştı. MİT´in bu operasyonun öncesinde de Rus istihbaratına çalışan 2´si Türk vatandaşı 6 kişilik bir suikast hücresini de geçtiğimiz yıl Mart ayında deşifre ettiği ortaya çıktı.

/resimler/2022-6/1/1147580254258.jpg

Rus istihbaratının Türkiye´deki network ağlarını tek tek çökerten MİT, 3 kişilik bu yeni suikast hücresinin Rusya muhalifi olan ve Türkiye´de yaşayan isimlere yönelik suikast planladığını saptadı.

HÜCRE ÜYESİ ESKİ RUS POLİSİ ÇIKTI

/resimler/2022-6/1/1148226839632.jpg

Elde edilen bilgilere göre; bu hücrenin başında Rusya Federasyonu vatandaşı Khamzat Dokuev bulunuyordu. MİT, Dokuev´in 2014 yılında suikast girişiminde bulunmak amacıyla Türkiye´ye geldiğini tespit etti. Daha önce 'Iusupov' ve 'Dadaev' soy isimlerini kullanarak ülkemize giren ve 2015´de casusluk faaliyetleri nedeniyle sınır dışı edilen Khamzat, bu sefer Dokuev ismini kullanarak oluşturduğu kimlikle beraberindeki iki Rus vatandaşı eski polis Muslım Amırıev ve Badurdın Kımıev ile geçtiğimiz yıl Mart ayında Türkiye´ye giriş yaptı.

3 HEDEFTEN 2´Sİ TÜRKİYE´DE İKAMET EDİYORDU

/resimler/2022-6/1/1151429148823.jpg

2011 yılından beri yurda 74 kez giriş çıkış kaydı olan Dokuev´in 3 farklı soy isim kullandığı belirlendi. Şebekenin hedefinde ise Rus devletini dolandırdığı iddia edilen ve Rusya tarafından kırmızı bültenle aranan 3 Rus vatandaşı vardı. İddiaya göre bu isimlerden 2´si Türkiye´de bulunuyordu.

RUSYA´YI 4 MİLYAR RUBLE ZARAR UĞRATTILAR

/resimler/2022-6/1/1152432466322.jpg

Suikast hücresini hedefindeki Türkiye´de yaşayan bu iki isim, Rusya Savunma Bakanlığı Mülkiyet İlişkileri Dairesi eski başkan yardımcısı Daniil Sukhanov ve Federal Devlet Üniter Teşebbüsü 'Saint Petersburg Mühendislik ve Savunma Bakanlığı Teknik Merkezi Eski Başkanı' Alexei Kupriyanov´du. İki isim Rusya´da askeri bölge içerisindeki bulunan ormanlık alandaki ağaçların kesilerek Çin´e kereste olarak satıldığı ve bundan dolayı Rusya´nın 4 Milyar ruble (1 Milyar lira) zarar uğratmakla suçlanıyordu.

BİLGİLER RUS İSTİHBARATÇI ANDREY´DEN

/resimler/2022-6/1/1153223389061.jpg

İddialara göre Dokuev´in liderliğindeki hücre tüm bu bilgileri Rus istihbaratında görevli Andrey isimli kişiden temin etti. Rus devletini dolandıran ve Türkiye´de yaşayan 2 Rus vatandaşının adresini tespit ettiklerinde Rusya´nın İstanbul Konsolosluğuna bildirecekleri konusunda anlaştılar.

3´Ü OTELDE GÖZALTINA ALINDI

/resimler/2022-6/1/1153513387803.jpg

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´nın talimatı üzerine düğmeye basarak geçtiğimiz aylarda Khamzat Dokuev liderliğindeki 6 kişilik Rus casusluk şebekesinin Fatih´te kaldığı otele operasyon düzenledi. İlk etapta gözaltına alınan 6 şüphelinin dijital materyallerine el konuldu. Şüphelilerin suikast amacıyla Türkiye´ye geldikleri, Rusya tarafından aranan iki üst düzey Rus yetkilisinin Türkiye´deki adreslerine ilişkin araştırmada bulunduğu saptandı.

YEREL İSTİHBARAT ´YALNIZ KURT´TAN

/resimler/2022-6/1/1154158820528.jpg

Gözaltına alınan 6 kişi arasında, şebekeye Türkiye´deki faaliyetlerinde yardımcı olduğu tespit edilen Ahmet İdigov, ´Yalnız Kurt´ kod isimli Suat Çoşkun ve bir kamu kuruluşunda görevli K.A.´nın olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan bu 3 şüpheliden Çoşkun´un, Dokuev liderliğindeki şebekeye Rus devletini dolandıran kişileri bulabilmesi için yardımcı olduğu belirlendi. Toplam 6 şüpheli de 'devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MİT CASUSLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

/resimler/2022-6/1/1154438684958.jpg

MİT, son dönemde ülkemizde faaliyet göstermeye çalışan yabancı istihbarat ajanlarına karşı göz açtırmıyor. Türk istihbaratının aylar süren takibiyle geçtiğimiz sene ekim ayında başlatılan ikiz casusluk operasyonunda MOSSAD´ın 15, Rusya´nın 6 casusu peş peşe yakalandı.

/resimler/2022-6/1/1155323098392.jpg

MİT´e takılan bir başka casusluk şebekesi de geçtiğimiz şubat ayında İran´ın nükleer programının mimarı Muhsin Fahrizade´nin intikamını almak için hedefe koyduğu İsrailli iş insanı Yair Geller´e ülkemizde suikast düzenlemek isteyen 9 kişilik İran casuslarıydı. Bu şüphelilerde yapılan operasyonla etkisiz hale getirildi.

 

 

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor