“Müslüman, Müslümanın Düşmanı Olamaz“

“Müslüman, Müslümanın Düşmanı Olamaz“

Dünya Caferileri Başkanı Hacı Şeyh Sabri Sayan, 'Müslüman, Müslümanın Düşmanı Olamaz' dedi. Şeyh Sayan 'Bugünkü müslümanların birbirlerine düşman gözüyle bakmasının müsebbibi, hadislerle, tefsirlerle oynayan zalim kalemlerdir' de

Soldan sağa: Hacı Şeyh Sabri Sayan, ASAM Başkanı Şaban Gülbahar, Prof. Dr Ferman Demirkol, Şükrü Bozkurt ve Ömer Özkaya


Haber Merkezi

Dünya Caferileri Başkanı Hacı Şeyh Sabri Sayan, 'Müslüman, Müslümanın Düşmanı Olamaz' dedi. Şeyh Sayan 'Bugünkü müslümanların birbirlerine düşman gözüyle bakmasının müsebbibi, hadislerle, tefsirlerle oynayan zalim kalemlerdir' dedi.

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi`nde düzenlenen konferansta 'İslam`da devlet, millet ve Caferilik İnancı' başlığı altında müslümanlar ve mezhepler arasındaki ihtilaflar, İslam`ın devlet ve millete yaklaşımı ele alındı. Dünya Caferileri Başkanı Hacı Şeyh Sabri Sayan ve Prof. Dr. Ferman Demirkol, konferansta birer konuşma yaptılar.

Hacı Şeyh Sabri Sayan`ın konuşmasından notlar:

'İslam`ın temel anlamı, salimlik, selamet, birlik ve beraberliktir, samimiyet demektir. Kuran-ı Kerim`e baktığımızda yüce rabbimiz `Fırkalara bölünmeyin, Allah`ın ipine sarılın` buyuruyor.

Hiç bir zaman Müslüman, müslümanın düşmanı olamaz. Kardeşiz, kardeş; sadece aynı ana-babadan olan demek değildir, imanı 'bir' olan herkes kardeştir. Öyleyse biz müslümanlar neden bir olmuyoruz? Çünkü kulaklarımızı etrafdan gelen haberlere verdiğimizden dolayı, dolduruşa geldiğimizden mütevellit, aramızda bir kısım ihtilaflar yaratarak, müslümanı müslümana düşman gösteriyorlar.

Allah, bu Türkiye vatanımızı yerin göğün afat ve belalarından muhafaza kılsın, içten ve dıştan düşmanlarımıza fırsat vermesin, bu melekete huzur ve esenlik versin.

Allah birdir, Resulullah Hz. Muhammed ve bütün mezheplerin kıblesi Kabe-i Muazzama`dır. Bütün mezheplere mensup olanlara dinlerini sorsanız, dinimiz İslam, hepimiz 'elhamülillah müslümanız' diyoruz. Peki nedir bu dava, nedir bu ihtilaf?

Herkes, babadan, anadan, etraftan, komşudan, ders aldığı hocasından duyup işittiklerini gerçek İslam olarak kabul etmekte ve diğerlerinin de İslam dışı olduğunu ileri sürmektedir. Bu düşünce müslümanlar arasında bölünmeye sebep olmaktadır. Oya neden birbirimizi sevmeyelim, neden birlik beraberlik olmasın? Hepimiz aynı kıbleye dönerken, neden böyle oldu?'

Prof. Dr. Ferman Demirkol`un konuşmasından notlar:

'Türkçe, dünyada, İngilizce`den sonra üçüncülüğü zorluyor: Çince, İspanyolca, İngilizce ve Türkçe. Türk milletinin toprakları artık sadece Türkiye değildir, değişmelidir. Biz eskiden Türkiye`de oturup, dışarıdaki Türk Cumhuriyetlerine `Dış Türkler` diyorduk, ama bir müddet sonra belki de Türkiye `Dış Türkler` olacak. Bir makale yazdım, müthiş şekilde tepkiler geldi. Bu makalede dedim ki, eğer Türkiye`yi bölüp buradan bir devlet çıkarırlarsa, biz de başka ülkelerde başka devletler çıkarmalıyız! Mesela Yunanistan`da Batı Trakya`da... Almanya`da... ABD`nin yanısıra PKK`nın en büyük destekçisi Almanya`dır. Almanya`da 13 federe devletçik var, 14. cüsü de Türk federe devleti olabilir! PKK`nın bir başka destekçisi İran. İran`da da hazır Türk devleti var, her an olur. Ama biz hiç bir ülkenin bölünüp parçalanmasını istemiyoruz.

Sadece nüfus ve toprakla devlet olunmaz, bakın Filistin olamıyor. Kimi zaman da devlet oluyorsunuz ama topraklarınızın bir kısmı işgal ediliyor. Dünyanın en stratejik maddesi petrole sahip oluyorsunuz ama topraklarınızın % 20`si işgal altında. Peki topraklarınızı işgalcilerden, emperyalistlerden neden kurtaramıyorsunuz? Azerbaycan bu durumda. Azeraycan topraklarını Ermeniler işgal etmedi ki! Ermenistan`da, Karabağ`da Ermeni kalmadı ki... Eşekler, atlar, keçiler kalmış bir de ve... İşte Azerbaycan topraklarını 've' işgal altında tutuyor! Dolayısıyla, devlet olabilmeniz için nüfus ve toprağın yanısıra egemenliğiniz olacak. Yani emretme ve yasak koyma gücünüz varsa devlet olabilirsiniz.'

ASAM Genel Müdürü Ömer Özkaya da 'Din, son yıllarda, dünya kamuoyunun önüne birleştiren değil ayrıştıran bir unsur olarak sunuldu. Oysa geniş kitlelere hitap eden ilahi dinlerin 'ortak' özellikleri, farklılıklarından çok daha fazladır. O halde din, birleştirici bir unsur olarak dünya barışına nasıl hizmet edebilir ve bu konuda din adamlarına önemli roller düşmektedir' dedi. Özkaya, Amerika’nın ilk kadın dışişleri bakanı Madeleine Albright`ın, yeni kitabı “The Mighty and The Almighty”i tanıtmak üzere merkezi New York’ta bulunan ve ülke siyasetinde etkin bir yeri olan Dışilişkiler Konseyi’nde 5 Mayıs 2006 günü yaptığı konuşmada 'uluslararası sorunlara çözüm aranırken, dini liderlerin mutlak olarak bu sürece dahil edilmesi gerekir' dediğini aktardı.



Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Teknoloji

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın 9 Ocak'ta uzaya gönderilmesi planlanıyor

Türkiye’nin ilk uzay yolcusunun, 9 Ocak 2024'te uzaya gönderilmesi planlanıyor.

Teknoloji

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Rusya, Ukranya'nın en büyük özel elektrik şirketine saldırdı

İsrail ordusu Halep'i vurdu: 38 kişi öldürüldü

Türkiye’nin iç sorunu bir PKK’dan Avrupa’nın sorunu bir PKK’ya

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri

ABD uçağından görünen detay! Filistin topraklarına alçak imza

Rusya’da kritik seçim! Halk sandık başında: Putin yeniden mi geliyor?

YILDIZ HOLDİNG’İN KONUŞAN YAZILAR SERGİSİ ANKARA’DA

Zelenskiy, Ukraynalıların Rusların Avrupa'ya geçişini engellediğini söyledi

Altay: Konya Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin teknoloji üssü olacak

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

BAŞKANIMIZA TÜRK DÜNYASI ÖDÜLÜ

İsrail-Hamas savaşında son durum... ABD'nin İsrail taktiği deşifre oldu! Washington Post yazdı: Kongre resmen bypass edilmiş!

Atlantik Konseyi'nden çarpıcı Türkiye analizi: Avrupa'nın güvenliğini sağlama fırsatı var

Dışişleri İsrail'in Batı Şeria'daki işgal planına sert tepki: Bu eyleme derhal son verilmelidir

Ermenistan-Rusya krizinde son nokta: Paşinyan muhafızların geri çekilmesini istedi

İsrail bunu da yaptı! Yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığa bomba yağdırdılar

Hamas: İsrail taleplerimizi kabul ederse 6 haftalık ateşkes 24 ila 48 saat içinde başlar

İsrail ordusu, bir kez daha Gazze'de insani yardım bekleyenlere saldırdı

Yükleniyor