Paris PKK’yla tanıştı

Paris PKK’yla tanıştı

Paris’te üç kişinin öldüğü Ahmet Kaya Kültür Merkezi saldırısına yönelik protesto, PKK yanlılarının şiddet olaylarına dönüştü. Göstericiler, Fransa’nın başkentinde çok sayıda aracı devirip ateşe verdi.

Paris’te üç kişinin öldüğü Ahmet Kaya Kültür Merkezi saldırısına yönelik protesto, PKK yanlılarının şiddet olaylarına dönüştü. Göstericiler, Fransa’nın başkentinde çok sayıda aracı devirip ateşe verdi. Olaylarda yaklaşık 30 kişi yaralandı, 11 kişi gözaltına alındı.

Fransa’nın başkenti Paris’te caddeler, PKK sempatizanı gösterilerle şiddet olaylarına sahne oldu. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan eylemciler, kendilerine engel olmak isteyen polise taş, sandalye ve benzeri maddeler fırlattı, en az dört aracı devirerek kullanılamaz hale getirdi. Paris polis şefi Laurent Nunez, neden aniden şiddet olayları yaşanmaya başladığını “anlamadıklarını” söyledi.

ZANLI PSİKİYATRİ KLİNİĞİNE SEVK

Nunez iki saatten fazla süren olayların ardından 11 kişinin tutuklandığı, 30 kişinin de hafif şekilde yaralandığı bilgisini verdi. Polis eylemcilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Polisle çatışan göstericiler, hükümeti ve polisi kendilerini koruyamamakla eleştiriyor. Fransa’daki Kürt Demokratik Konseyi (CDK-F) son 10 yılda 6 Kürt aktivistin Paris’te öldürüldüğünü kaydederek, “Paris’in göbeğinde, güpegündüz öldürülüyoruz” diyerek tepki gösterdi. Bu arada 69 yaşındaki saldırgan, dün polis gözetimindeki bir psikiyatri merkezine götürüldü. Nakil öncesi gözaltı merkezinde şüpheliyi muayene eden doktor, zanlının burada tutulmaya uygun olmadığına karar verdi.

FRANSA’YA: HÂLÂ SESSİZ Mİ KALACAKSINIZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın olayların ardından Fransa’ya terör örgütü PKK ile ilgili tepki gösterdi, “Hala sessiz mi kalacaksınız?” diye sordu. İbrahim Kalın, Paris’te terör örgütü destekçilerinin gerçekleştirdiği şiddet olaylarının görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Kalın mesajında “Bu Fransa’daki PKK. Suriye’de desteklediğiniz terör örgütü. Aynı PKK son 40 yılda binlerce Türk, Kürt ve güvenlik güçlerini katletti. Şimdi Paris sokaklarını yakıyorlar. Hâlâ sessiz mi kalacaksınız?” diye sordu.

ÇELİK: TERÖRLE YÜZ YÜZE GELDİLER

Fransa’daki olaylarla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten ırkçı saldırılara kınama gelirken, Paris’teki olaylarla ilgili de bu ülke yönetiminin iyi düşünmesi gerektiğini söyledi: “Terör örgütlerini besleyenler terörle yüz yüze geldi. Biz o teröristlerin, kamuya, insanlara saldırmasını kınıyoruz. Tüm bu tabloya baktığımız zaman, terör bakımından çifte standardın ne gibi sonuçlara neden olduğunu görüyoruz. Cumhurbaşkanımız bu uyarıları defalarca yapmıştır.” Çelik Paris’teki olaylarla PKK faaliyetlerinin Kürtlere ne kadar zarar verdiğinin görüldüğünü de söyledi.

DEAŞ YÜZÜNDEN KÜRTLERE SALDIRMIŞ

Paris’te üç kişinin ölümü, üç kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı yapan William M.’nin neden hedef olarak Kürtleri seçtiğine ilişkin detaylar netleşmeye başladı. Evinden “Avrupalı olmayan yabancıları” öldürmek için çıkan William M., “DEAŞ’a karşı mücadelelerinde onları öldürmek yerine esir aldıkları” için Kürtleri hedef almış.

Savcılığın verdiği bilgilere göre, saldırı günü önce daha kuzeydeki Saint-Denis’ye giden William M., orada az sayıda insan bulunması nedeniyle saldırıyı yapmaktan vazgeçerek ailesinin evine gitti. Oradan da yürüyerek, Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nin bulunduğunu bildiği Enghien sokağına giderek önceden tanımadığı kişilere ateş açarak saldırıyı gerçekleştirdi.

YABANCI NEFRETİ

Kendisini depresyonda ve intihara meyilli olarak tanımlayan saldırgan, ifadesinde, “tamamen patolojik hale gelmiş bir yabancı nefretine sahip olduğunu” teyit etti. 2016’da evinde yaşanan bir hırsızlık olayından bu yana, “her zaman göçmenleri, yabancıları öldürmek istediği” de William M.’nin ifadesinde yer alan vurgular arasında. Saldırgan, tek üzüntüsünün intihar edememek olduğunu, kendisine her zaman bir gün intihar ederse “düşmanlarını mezara götüreceğini” söylediğini ve “düşmanlar” ile “Avrupalı olmayan tüm yabancıları” kastettiğini belirtti. Önceki gün doktor kararıyla polis merkezinin psikiyatri revirine yatırılan saldırgan, sağlık durumu elverdiğinde yargıç karşısına çıkacak.

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor