Rus devlet savunma sanayii şirketi Rostec´e bağlı Ulusal Bilişim Merkezi´nin (NTSİ) 2022´de Rusya´daki kitlesel ayaklanmaları önceden tahmin etmeye ve bunların şiddetlenmesini önlemeye yarayacak özel bir yazılım geliştireceği belirtildi.
Kommersant´ın Rusya Acil Durumlar Bakanlığı basın dairesi ve projeye atıfta bulunduğu haberine göre, NTSİ, Rusya´daki kitlesel protestoları önceden tahmin etmeye ve olası protestoların şiddetlenmesini önlemeye yarayacak bir yazılım geliştirecek.
Konuyla ilgili çalışmaların bakanlığın ‘Güvenli şehir´ projesi çerçevesinde yürütüldüğü kaydediliyor.
Program ile olası kitlesel ayaklanmaların meydana gelmesi ve gelişim dinamiklerinin tahmin edilmesi amaçlanıyor. Bu tahminlerin makine öğrenme yöntemleri üzerinden yapılacağı kaydediliyor.
Projenin şu anda ilgili makamların onayına sunulduğu da aktarılıyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
TürkiyeABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var. Bu konuyu (Netanyahu ile) konuşacağız. Bence bu, iyi bir şey." dedi.
DünyaTürk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in İspanya'ya ihracatına yönelik 2,6 milyar avro değerinde anlaşma yapıldı.
TeknolojiErzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
Türkiye