Ruhani: Kimse eleştirilmez değil

Ruhani: Kimse eleştirilmez değil

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ekonomi yönetiminden sorumlu bakanlar ve bakan yardımcılarına hitabında, halkın taleplerinin, sadece ekonomiden kaynaklanmadığını ve haklı olduğunu söyledi. Ruhani, ülkede istisnasız tüm yetkililerin ele

 

İran´da 28 Aralık´ta başlayan protestolar haftasonundan beri durulurken Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ekonomi kurmaylarına hitaben bir konuşma yaptı. Protestoların gerçek hedefinin, kendi özgürlükleri genişletme ve uluslararası yumuşama politikalarına engeller çıkaran velayeti fakih rejimindeki muhafazakar mollalar olduğunu ima eden Ruhani, muhafazakarların protestoların ardından sosyal medyaya getirilen engellemelerin kalıcı olması taleplerini reddetti.

´SOSYAL MEDYA KALICI ENGELLENEMEZ´

´´Halkın sosyal medyaya erişimi kalıcı olarak engellenemez. Halkın yaşamını, işini gücünü devam ettirmesine kayıtsız kalamayız´´ diyen İran Cumhurbaşkanı ´´Taleplerinin sadece ekonomik olduğunu söylemek İran halkına hakaret etmek ve olayları çarpıtmak olur. Halkın ekonomik, siyasi ve toplumsal talepleri var´´ çıkışını yaptı.

´GENÇLERE YAŞAM BİÇİMİ DAYATILMAMALI´ 

Bugün karşılaştığımız sorun yetkililer ile genç kuşaklar arasındaki mesafedir. Bugün bizim düşüncelerimiz ile genç kuşağın düşünceleri, dünyaya bakışı ve yaşantısı farklıdır. Bu, çözülmesi gereken temel sorundur' değerlendirmesini yapan Ruhani, yeni kuşaklara yaşam tarzı dayatmasının yanlış olduğunu belirterek ´´Ülkenin çoğunluğunu genç kuşaklar oluşturuyorsa bunun anlamı şudur: Çoğunluğun görüşünü yerine getirmeliyiz´´ vurgusu yaptı.

´DÜNYANIN HER YERİNDE PROTESTOLARI İSTİSMAR ETMEK İSTEYENLER OLUR´

Protestoların gerisinde ABD-İsrail-Suudi Arabistan komplosunun yattığına dair iddialara ´´Elbette bir gösteriyi bir mitingi istismar etmek isteyenler olacaktır, bu doğaldır. Bu, dünyanın her yerinde olur. Dünyanın her yerinde halkın gösterilerini ve mitinglerini istismar edebilirler' yanıtını veren Ruhani, İran´ın bölgedeki etkisinin artmasından dolayı düşmanların hedefi haline geldiğini ve bunun doğal olduğunu belirtti. Kendi hükümetinin eleştirilere açık olduğunu söyleyerek şu mesajları verdi:

´12. İMAM BİLE ELEŞTİRİLEBİLİR´ 

'Ülkede eleştiri konusunda hiçbir istisna yoktur. Bu ülkede hiç kimse hatadan esirgenmiş ve masum değildir. Biz eleştiriye karşı değiliz. Herkes eleştirilebilmelidir. Bu konuda istisna yoktur. Ülkedeki tüm yetkililer eleştirilebilir. 12. İmam zuhur ettiğinde, o zaman dahi eleştiri yapılabilir.´´

´PEYGAMBERİ ELEŞTİRİYORLARDI´

´´Peygamber de eleştiriye izin veriyordu. Peygamber bir şey söylediğinde birisi kalkıp ona ´bu söylediğin senin görüşün müdür, yoksa Allah´ın vahyi midir´ diye soruyordu. ´Allah´tan vahiydir´ dediğinde itiraz edilmiyordu. Ama benim sözümdür dediğinde o zaman eleştiriyor ve ´ben bunu kabul etmiyorum´ diyordu.´´

´ELEBAŞLARINA İDAM´ 

İran´da protetsolar 80 kent ve kasabaya yayılırken en az 22 kişi öldü, 1000´den fazla kişi gözaltına alındı.  İran Yargı Erki Başkan Yardımcısı Hamid Şehriyari, protestoların ´tüm elebaşlarının belirlenip yakalandığını, ağır biçimde cezalandırılacağını, hatta ölüm cezasına çarptırılabileceğini´ ifade etti.

22 YAŞINDAKİ GENCİN GÖZALTINDA ´ÖLÜMÜ´

Gözaltına alınan üniversite öğrencilerinden birinin, 22-23 yaşlarındaki Sina Ghanbari´nin Tahran´da işkenceleriyle ünlü Evin Hapishanesi´nde öldüğü İranlı bir milletvekili tarafından doğrulandı. Milletvekili Tayibe Siyavaşi ´´Polisin yakaladığı 22 yaşındaki gencin hapiste intihar ettiğine dair bilgilendirildim´´ dedi. Gözaltındaki gençlerin ailelerinin Evin Hapishanesi önünde oturma eylemi yaptığına dair haberler de geliyor.

HÜKÜMET: ÖĞRENCİLER BIRAKILSIN

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masuma Ebtekar, Ruhani´nin gözaltındaki tüm öğrencilerin bırakılması için ısrar ettiğini Twitter´dan duyurdu. Eğitim Bakanı Muhammed Bethai de gözaltında pek çok öğrenci bulunduğunu, sınav sezonu başlamadan bırakılmalarını talep ettiğini açıkladı.

 



Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Rusya, Ukranya'nın en büyük özel elektrik şirketine saldırdı

İsrail ordusu Halep'i vurdu: 38 kişi öldürüldü

Türkiye’nin iç sorunu bir PKK’dan Avrupa’nın sorunu bir PKK’ya

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Yükleniyor