Rus askeri istihbaratı GRU´nun Başkanı Kostyukov: Putin´in Suriye ziyaretine onay vermek kariyerimdeki en zor karardı

Rus askeri istihbaratı GRU´nun Başkanı Kostyukov: Putin´in Suriye ziyaretine onay vermek kariyerimdeki en zor karardı

Rus askeri istihbarat servisi Ana İstihbarat Dairesi (GRU) Başkanı İgor Kostyukov, kariyerinde aldığı en zor kararın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in 2020 başında Suriye´ye yaptığı ziyarete onay vermek olduğunu söyledi.

 

Rus askeri istihbarat servisi Ana İstihbarat Dairesi (GRU) Başkanı İgor Kostyukov, kariyerinde aldığı en zor kararın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in 2020 başında Suriye´ye yaptığı ziyarete onay vermek olduğunu söyledi.

Rossiya 1 televizyonu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in 7 Ocak 2020´de gerçekleştirdiği Şam ziyaretini konu alan “Hata yapma hakkı yok. Şam´a Noel ziyareti” adlı belgeseli yayınladı. Belgeselde, GRU Başkanı Kostyukov´un da açıklamalarına yer verildi.

Kostyukov, 'Kariyerimde söylediğim en zor ´evet´, Devlet Başkanı Putin´in geçen sene Suriye´ye yaptığı ve Putin´in güvenliğini sağlamakla görevli olduğum ziyaretle ilgili olandı. Hiçbir şekilde hata yapma, en ufak bir aksaklığa izin verme hakkımız yoktu' dedi.

Ziyaretle ilgili birçok belirsiz hususun bulunduğunu, sorumluluğun Federal Koruma Servisi (FSO), Rus ve Suriyeli partnerler de dahil birçok yapıya ait olduğunu anlatan Kostyukov, tüm her şeyin tek bir noktada konsolide edildiğini, operasyonun dar bir katılımla gerçekleştirildiğini ve herkesin görevini en üst sorumluluk bilinciyle yerine getirdiğini vurguladı.

Putin, 1 yıl önce Suriye´nin başkenti Şam´a gerçekleştirdiği ziyaretin tam gizlilik içinde organize edildiğini ama Suriye lideri Esad için beklenmedik olmadığını belirtmişti.

Savunma Bakanı Sergey Şoygu da Putin´in Şam ziyaretiyle ilgili 'Eğer ayrıntılı ve her şeyin açıklandığı bir film çekilse bir yandan istisnasız tüm gizli servisler için bu tür çalışmaların organizasyonuyla ilgili çok ama çok iyi bir ders filmi olur. Diğer yandan da her bir Hollywood yapımından çok daha etkileyici bir gerilim filmi olur' diye konuşmuştu.

 



Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Murat ÜLKER

Dünya

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

TTA Grup tarafından düzenlenen “Türk Kültür Kampı,” 30–31 Ağustos 2025 tarihlerinde, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği Pursaklar’daki Karaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

ASAM Başkanı Eray Güçlüer Sabah Youtube kanalında Esra Aydoğdu’nun sorularını cevapladı.

Dünya

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

Dünyada yeni ve onurlu bir dalga yükseliyor: Siyonizm karşıtlığı…

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

Yükleniyor