Rusya, Körfez´de yeni bir çatışmanın patlak vermesinden korkuyor

Rusya, Körfez´de yeni bir çatışmanın patlak vermesinden korkuyor

Körfez´de yeni çatışmanın başlayabileceğinden korktuklarını belirten Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, bölgeyi istikrara kavuşturmak için yakın çalışma çağrısı yaptı.

 

Ryabkov, “Durmak, fikrini değiştirmek, durumun daha fazla kontrolsüz cepheleşmeye kaymasını engellemek için hala zaman var” dedi. 

Rus diplomat, “Uluslararası toplumun ezici çoğunluğunun bu yaklaşımı paylaştığını ve bunun alternatifi olmadığı gerçeğinden hareket ettiğini düşünüyorum” diye ekledi.

Çağrıların Washington´da cevap bulmadığının altını çizen Ryabkov, “Bu, durumu bilinçli olarak zora sokma politikasının yansıması. ABD askeri ve politik yönetiminin durumu maksimum zora sokmak ve en önemlisi İran´a baskıyı artırmak için hiçbir eylem karşısında durmayacağı konusunda kuşkumuz yok” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU? 

Umman Körfezi´nde seyreden 'Front Altair' ve 'Kokuka Courageous' adlı petrol tankerleri dün saldırıya uğradıkları gerekçesiyle ABD Donanmasından yardım istemişti.

Singapur ve Tayland´a petrol ürünleri taşıyan 'Kokuka Courageous', uğradığı saldırıda aldığı iki darbeyle hasar görmüş, 21 kişilik mürettebatı tahliye edilmişti.

ABD, saldırıyla ilgili İran´ı suçlamıştı. Washington yönetimi, İran Devrim Muhafızları Ordusu´na (DMO) ait devriye botunun Umman Körfezi´nde saldırıya uğrayan tanker gemisinden patlamamış mayınları topladığı iddiasına ilişkin görüntüleri yayımlamıştı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise saldırılarla ilgili ABD´yi 'sabotaj diplomasisi' izlemekle suçlamıştı.

Zarif, Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda, Umman Körfezi´ndeki tanker saldırılarında İran´ı suçlayan ABD´nin gerçekçi deliller sunmadığını savunmuştu.



Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Murat ÜLKER

Dünya

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

TTA Grup tarafından düzenlenen “Türk Kültür Kampı,” 30–31 Ağustos 2025 tarihlerinde, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği Pursaklar’daki Karaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

ASAM Başkanı Eray Güçlüer Sabah Youtube kanalında Esra Aydoğdu’nun sorularını cevapladı.

Dünya

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

Dünyada yeni ve onurlu bir dalga yükseliyor: Siyonizm karşıtlığı…

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

Yükleniyor