Rusya-Moğolistan sınırında 8.7 şiddetinde deprem

Rusya-Moğolistan sınırında 8.7 şiddetinde deprem

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı´ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya ile Moğolistan sınırında 8.7 şiddetinde deprem meydana geldi.

 

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı´ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya ile Moğolistan sınırında 8.7 şiddetinde deprem meydana geldi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı İrkutsk Bölge İdaresi Moğolistan sınırında 8.7 şiddetinde bir depremin meydana geldiğini açıkladı.

Sarsıntı Moskova saatiyle 00.32´de yaşandı. Depremin merkezi Moğolistan´da Turt yerleşim biriminin 34 kilometre uzağındaydı.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) depremin şiddetini 6.5 olarak değerlendirdi. EMSC´ye göre, depremin merkezi İrkutsk bölgesindeki Angarsk kentinin 277 kilometre güneybatısında, 10 kilometre derinlikte yer alıyor. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu da depremin şiddetini 6.8 olarak bildirdi.

Rusya Bilimler Akademisi Birleşik Jeofizik Hizmetleri Baykal Birimi ise depremin merkez üssünün bir haritasını yayınladı.

Buna göre, deprem dün GMT ile 21.32´de (Moskova saatiyle bugün 00:32´de) meydana geldi. Depremin enerji sınıfı 15.2 şeklinde belirtildi. Depremin İrkutsk´taki yoğunluğu ise 5 olarak derecelendirildi. Merkez üssü de İrkutsk´un yaklaşık 300 kilometre uzağında, Moğolistan´ın kuzeyindeki Hövsgöl Gölü bölgesiydi.

‘Deprem burada nadir görülen bir şey değil´

Birimin Müdürü Yelena Kobeleva´nın açıklamasına göre, Moğolistan´daki depremin ardından İrkutsk´ta şiddeti 2´nin altında 4 artçı sarsıntı gerçekleşti.

Depremin meydana geldiği bölgenin sismik bakımdan aktif olduğunu belirten Kobeleva, “Deprem burada nadir görülen bir şey değil. 1950 yılında burada şiddeti 9´un üstünde daha büyük bir deprem görülmüştü” dedi.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde evlerdeki eşyaların deprem nedeniyle hareket ettiği anlar görüldü.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı´ndan Sputnik´e yapılan açıklamada hafif artçı sarsıntıların Tuva´da da hissedildiği kaydedildi. Ön verilere göre, bu nedenle yaşanan bir can veya mal kaybı yok.

 



Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Sadi ÖZDEMİR

Türkiye

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Türkiye

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

KONFERANS:

Türkiye

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Al Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.

Teknoloji

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Yükleniyor