Rusya, Ukrayna işgali nedeniyle uygulanan yaptırımlar kaldırılıncaya kadar Uluslararası Uzay İstasyonundaki (ISS) iş birliğini sonlandıracağını duyurdu.
Rusya Uzay Ajansı Roscosmos Başkanı, yörünge laboratuvarında artık NASA ve Avrupa Uzay Ajansı da dahil olmak üzere ortaklarıyla çalışmayacağını söyledi.
TRT Haber´de yer alan bilgilere göre Başkan Dmitry Rogozin, Twitter´da yaptığı açıklamada Kremlin´e mevcut projelerin tamamlanması için bir zaman çizelgesi sunacağını söyledi.
ISS´deki çoğu astronot şu anda Rus Soyuz uçuşlarında Dünya´ya dönüyor, ancak Elon Musk´ın SpaceX Crew Dragon´u da şimdi mürettebatı uzay istasyonuna taşıyor ve 2020´deki ilk yolculuğundan bu yana dört ziyaret gerçekleştirdi.
Mevcut ekip üç Amerikalı (Kayla Barron, Thomas Marshburn, Raja Chari), üç Rus (Oleg Artemyev, Denis Matveev, Sergey Korsakov) ve bir Alman´dan (Matthias Maurer) oluşuyor.
Soğuk Savaş sonrası yumuşamanın bir sembolü olan ISS, ABD tarafından gelen yaşam desteği ve Rusya tarafından Dünya´ya düşmesini engelleyen itiş gücü ile iki kritik bölüme sahip.
Staj Programı Başladı
TürkiyeTürk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
TürkiyeÖzcan ÜNLÜ
Dünyaumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.