Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu´nun başkanlığındaki askeri bir heyet Belarus´un başkenti Minsk´e gitti. Ziyaretin amacının Rusya ile Belarus arasındaki askeri işbirliğiyle ilgili konuların görüşülmesi olduğu bildirildi.
Belarus Savunma Bakanlığı´nın Telegram´dan yaptığı açıklamada, “Rusya Savunma Bakanı General Sergey Şoygu başkanlığındaki Rus askeri heyeti Minsk´e iş ziyaretinde bulundu. Ziyaretle Belarus ile Rusya arasındaki ikili askeri işbirliğine ilişkin konuların görüşülmesi amaçlanıyor” ifadeleri kullanıldı.
Rusya ile Belarus arasında, Bretsk poligonunda 14 Eylül´de ‘Slavyanskoye Bratsvo-2020´ (Slav Kardeşliği) tatbikatı başlamıştı.
Ekimde ise Belarus´un Vitebsk kentinde Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) ülkeleri arasında ‘Neruşimoe Bratsvo´ (Yıkılmaz Kardeşlik) isimli tatbikat gerçekleştirilecek. Tatbikatta KGAÖ ülkeleri olan Rusya, Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan yer alacak.
Staj Programı Başladı
TürkiyeTürk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
TürkiyeÖzcan ÜNLÜ
Dünyaumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.