Habere göre isminin açıklanmasını istemeyen en az 11 kabine üyesi bakan, mevcut başbakanın istifasını istediklerini ve yarın yapılacak olan kabine toplantısında May´den bunu talep etmeyi planladıklarını, aksi halde bakanlık görevlerinden toplu halde istifa ile tehdit edeceklerini ifade etti.
Söz konusu bakanlardan birinin, 'Son yaklaştı. 10 gün içinde May gitmiş olacak' dediği aktarıldı.Daha önce İngiliz basını, istifa etmesi konusunda May´in üzerindeki baskının arttığını yazmıştı. Sunday Times ise, dünkü oturumda bakanların geçici hükümet başkanı adayını tartıştıklarını, bu gruptan en az 6 kişinin bu göreve Başbakan Yardımcısı David Lidington´ın gelmesini desteklediklerini belirtti.
Olası adayların arasında ayrıca Çevre Bakanı Michael Gove ve Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt gibi isimler de bulunuyor.
umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.
Dünya2025 yılında iklim değişikliğini aşırı hava olayları ve kuraklıkla sonuna kadar hissettik.
ÇevreABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da kontrolün kendilerinde olduğunu savunarak, "Ülkedeki her şeyi biz yöneteceğiz ve ülkeyi düzelteceğiz. Daha sonra seçimler doğru zamanda yapılacaktır." dedi.
Dünya