Suriyeli uzman: ABD, Bağdadi´yi saklamış olabilir

Suriyeli uzman: ABD, Bağdadi´yi saklamış olabilir

Suriyeli siyaset uzmanı Ahmed El Derzi, Washington´un gerçekten IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi´den kurtulmuş olabileceğini ya da daha sonra yeni bir örgüte liderlik yapabilmesi için onu saklamış olabileceğini söyledi.

Suriyeli siyaset uzmanı Ahmed El Derzi, Washington´un gerçekten IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi´den kurtulmuş olabileceğini ya da daha sonra yeni bir örgüte liderlik yapabilmesi için onu saklamış olabileceğini söyledi.

Sputnik´e konuşan El Derzi, 20. yüzyılda ortaya çıkan cihatçı hareketlerin büyük kısmının ABD´nin gündemine uyduğunu söyledi.

Uzman, ABD´nin selefi örgüt ve siyasal İslam gruplarının eğitimindeki rolünün Afganistan´daki savaş sırasında net bir şekilde kendini gösterdiğini kaydederek, 'IŞİD de bu örgütler kapsamında yer alıyor' dedi. El Derzi, Bağdadi´nin ABD´nin Irak´taki Bukka hapishanesinde bulunduğu sırada radikalleştiğini hatırlattı.

IŞİD´in son eylemlerinin, örgütün yapısını değiştirmeye çalıştığını anlatan El Derzi, 'Bunun için de adını değiştirmek yetmez, Bağdadi´yi siyasi arenadan silmek gerekiyor. Daha önce Usame Bin Ladin´in kaybolduğu ve Amerikalıların, onun cesedinden denize atarak kurtulduklarını iddia ettiği gibi. Hemen yaşananlara ve gerçekliğine ilişkin sayısız soru işareti oluşuyor' ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump´ın yaptığı duyurunun, ´ABD´nin cihatçı gruplarla ilişkilerinde yeni bir aşamayı´ simgelediğini dile getiren El Derzi, 'Şimdi onların yeni adı, yeni yönetimi olacak ama işlevi, yeni görünse de Washington´un uluslararası dengede değişikliklere ve öncelikle Rusya ve Çin´e dayanan yeni dünya düzeninin oluşumuna izin vermeme aracı olarak kalacak' yorumunda bulundu.

Bu yüzden ABD´nin, Bağdadi´nin öldürüldüğüne dair açıklamalarının gerçekliğine güvenemeyeceklerini kaydeden Suriyeli uzman, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Çünkü o, onların çocuğu. Eğer ondan kurtulmuşlarsa bu, ABD politikası için sıradan bir uygulama, onların ne müttefiki ne dostu var. Ama onu bir yerlere saklamış da olabilirler, yani o gizli bir yerlerde yeni bir hayata başlamış olabilir.'

Her halükarda ABD´nin amaçlarını hayata geçirme fırsatını yakaladığını belirten uzman, 'Bağdadi´nin öldürüldüğü kozunu, Trump´ın başarılarından biri olarak kullanmak. Trump bunu, yenilme tehlikesi olan başkanlık seçimleri sırasında kullanacak' dedi.

 



ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.

Türkiye

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Dünya

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.

Dünya

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Yükleniyor