Tarihten Alınacak Dersler

Tarihten Alınacak Dersler

General De Gaulle suikasti Brüksel’deki NATO Karargahı’na kadar uzanıyordu.

Umberto Pascali

10 Mart 1966 günü, hayatına karşı yapılan 31 suikast girişiminden sonra, Fransız devlet adamı Charles De Gaulle, NATO’nun askeri kanadından Fransa’nın çekilmesini emretti. Bu karar yaklaşık yarım yüzyıl sonra Nicolas Sarkozy başkanlığı döneminde resmen geri çekildi. De Gaulle, İngiliz- Amerikan ekseninden bağımsız bir dış politika benimsemişti. (De Gaulle`e göre İngiltere, ABD ve eski sömürgeleri ile çok sıkı ekonomik ilişkiler içindeydi ve AET`e girmesi birliğin geleceği açısından sakıncalıydı. Ayrıca İngiltere`nin Avrupa`da etkin olmak isteyen ABD`nin 'truva atı' olduğunu düşünüyordu. 1963 ve 1967`de olmak üzere iki kez İngiltere`nin Avrupa Birliği`ne giriş başvurusunu veto etti. İngiltere AET`ye ancak de Gaulle öldükten sonra girmiştir.)

10 Mart 1966 tarihi, yalnızca Fransa’nın NATO askeri kanadından çekilmesi ile alakalı bir tarih değil, aynı zamanda NATO genel merkezinin Fransız topraklarından çıkarılarak İttifak Karargahı`nın Brüksel’e taşınmasına yol açan bir tarihtir.

Bugünün dünyasında da, AB ve Batı askeri ittifak liderleri, bilhassa Fransa, Almanya ve İtalya’daki seçkinler, Fransız liderine karşı yapılan 31 suikast girişimine benzer potansiyel bir Amerikan tepkisinden korkmaktalar.

Eğer bu ülkeler, Ukrayna’nın işgaline ve Avrupa Birliği`nin Londra Borsası ve Wall Street tarafından finansal olarak yağmalanmasına karşı çıkmak gibi, kendi ulusal çıkarlarını savunmaya karar verecek olurlarsa, bu tepki hiç şüphesiz gecikmeden gelecektir.

Ancak bu, ülkelerin egemen devletler olarak gelecekleriyle kumar oynadığı bir tarihi an olup Amerika politik baskısına karşı direnilebilir. Fakat bu Avrupalı ülke liderleri yozlaşmış ve Washington tarafından asimile edilmişlerdir.

Fransız devlet adamı De Gaulle (1890-1970), bir örnek mücadele verdi, kendisini ve bilhassa bağımsız ve egemen bir ülke olarak Fransa’yı öldürmeye çalışan güçlere açıkça meydan okuduğu için kazandı. O, NATO`ya bağlı işgal güçlerini geri çevirebildi. Böylece Nazizm’e karşı direnişinden sonra ikinci direnişi de kazandı.

Aldo Moro ve Enrico Mattei

Aynı zamanda Aldo Moro isimli İtalyan devlet adamı da, 1973 yılında Başkan Salvador Allende’ye karşı tertiplenen darbede Şili’de yaşananları engelleyebilen türden “istikrarsızlaştırma-karşıtı” güçlü bir hükümet projesiyle ilerlemeye karar verdiğinde, tabiiki can güvenliğinden endişeleniyordu.

Yine de Moro icraatlarını sürdürdü ve İtalya’da Şili usulü darbe olmadı. Darbe olmadı ama, 1978 yılında Kızıl Tugaylar adlı bir örgüt, Moro’yu kaçırıp Roma’nın ortasında hapis tuttu sonra da öldürdü.

Ve Enrico Mattei (1906-1962), uluslararası petrol karteli “Yedi Kızkardeşler’e” karşı ekonomik gelişme, ucuz ve bol enerji için İtalya’nın haklarını savunduğunda -Mattei, 1945 yılında oluşturulan Italian Petroleum Agency`i (Agip) özelleştirmesi için yönetici olarak atanmıştı. Ancak O, bunun yanlış olduğunu görüp, şirketi Yedi Kızkardeşler`le rekabet edebilecek büyüklüğe getirmiştir- büyük ihtimalle kendi hayatı için endişelenmekteydi. Mattei, Kuzey Afrika ülkeleri ve Rusya ile doğal gaz ve petrol anlaşmaları yaptı; Yedi Kızkardeşler kartelinin “tavsiyeleri” aleyhinde hareket etti. O da bütün bunların bedelini, 1962 yılında bir uçak kazasında hayatını kaybederek ödedi. Bugün, uçak kazasının sabotajla gerçekleştiği ispat edildi.

Alfred Herrhausen

Peki, çeşitli ülkelerin ödenemeyecek borçlarının iptalini talep eden, paradoksal olarak paranın egemenliğine karşı çıkan, bankacı Alfred Herrhausen’e ne oldu? Alfred Herrhausen, insanın paradan para kazanamayacağını ve asıl ihtiyacın reel bir ekonomiye sahip olmak olduğunu bilen, zeki ve başarılı bir Alman bankacı ve ekonomistti.

Herrhausen, Berlin duvarının yıkılmasından sonra Doğu Avrupa ve Rusya’nın reel ekonomisinin kalkınması için ‘Büyük Plan’ı hazırladı.

Alfred Herrhausen, kendisinin de çalıştığı Alman Bankası Deutsche Bank ile, dışarıdan da IMF ile, Dünya Bankası ve Wall Street’in monetarist spekülatörlerine karşı iki cephede birden savaş açtı.

30 Kasım 1989’da RAF-Beader Meinhof Çetesi, daha önce eşi benzeri görülmemiş karmaşık bir askeri bir operasyonda Herrhausen’i öldürdü.

Deutshce Bank, Merrill Lynch Şirketi’nin Anshu Jain tarafından temsil edilen Londra Borsası`ndaki spekülatörlerinin eline düştü, Anshu Jain, halen Deutsche Bank eş CEO`su. Bunun sonucunda Deutsche Bank, Alman reel ekonomisini açıkça sabote eden bir yolsuzluk batağına dönüştü.

Almanya’nın siyasi liderleri, bu eğilimlerin farkında olmalarına rağmen, İngiliz-Amerikan ekseni tarafından empoze edilen bu finansal değişimleri kabul etmeye büyük ölçüde ikna edildiler. Bu durum, aynı zamanda, Kiev’de Amerika’nın sponsorluğundaki rejime verdikleri desteği açıklıyor. Almanya üzerindeki finansal katillerin gücü, Almanya’nın neden onlarla paralel hareket ettiğinin, ülkesinin temel çıkarlarını neden savunamadığının ve neden ana ekonomik partneri olan Rusya ile fikir ayrılığı yaşadığının gerçek sebebidir.

Bugünün Avrupasında, elde kalan ne varsa bu liderler, De Gaulle, Herrhausen, Mattei, Moro tarafından kurtarıldı. Bu mukadder Avrupa projesi, İngiliz-Amerikan finansal oligarşisini içinde bulundurmuyordu. De Gaulle’nin açığa çıkardığı gibi, onun öngördüğü bağımsız ve egemen Avrupa, İngiltere’yi içermiyordu. O haklı olarak Britanya’yı, İngiliz-Amerikan finansal kartelinin bir parçası olarak görüyordu ve bu kartelin asıl amacı, Mart 2003’deki Irak savaşının başlangıcına kadar genel anlamda iyi giden Alman-Fransız ittifakının altını oyarak, Avrupa’yı zayıflatmak ve istikrarsızlaştırmaktı.

Bu liderlerin mirası, şimdilerin Avrupası tarafından üstlenilmelidir.

De Gaulle, yolunu nasıl çizdi?

Yazar William Torbitt, De Gaulle’ü, Amerikan askeri güçlerini Fransız topraklarından hızlı bir şekilde çıkararak imkânsızı yapan adam olarak tarif eder. Bu, gerçek bir liderin ciddi bir kriz durumunda nasıl davranması gerektiği konusunda Alman, İtalyan ve Fransız liderlerince örnek alınması gereken bir davranıştır.

Bugün Washington ve Londra - onların arkasındaki Wall Street ve Londra Borsası- Rusya ve Çin`le çatışmayı kabullenmeyi reddederken, kendi ülkelerinin milli menfaatlerini korumaya çalışan liderleri tehdit etmektedirler.

Bu liderler, Avrupa projesinin imhası ve istikrarsızlaştırılması sürecinde suç ortakları olarak Washington tarafından kullanılmaktalar.

William Tormitt`in kaleminden De Gaulle’e suikast girişimi:

General De Gaulle suikast komplolarına ve girişimlerine karşı öfkeliydi. Fransız İstihbarat Teşkilatı’ndaki en güvendiği elemanlarını yardıma çağırdı ve onlardan zaten araştırmakta oldukları suikast girişiminin altında yatan ismi bulmalarını istedi.

Fransız İstihbarat Teşkilatı, cinayet girişiminin koordinatlarını çok kısa bir sürede ve tüm ayrıntılarına kadar ortaya çıkardı. Suikast girişimi, İsviçre şirketi Permindex üzerinden Solidaristlere, Faşist Beyaz Rusya göçmen istihbarat örgütüne, FBI`ın Casusluk Bölümü Seksiyon Beş`e, oradan da Brüksel’deki NATO Karargahı’na kadar uzanıyordu.

Dolayısıyla Fransız istihbaratı, General De Gaulle’ün yaşamına yönelik girişimlerin, Brüksel’de NATO tarafından, farklı istihbarat örgütleri kullanılarak ve özel olarak da İsviçre’de yerleşik Permindex şirketi tarafından yönlendirildiği sonucuna vardı. Tüm bunlar, temel olarak, Adolph Hitler’in Batı Almanya’daki istihbarat birimlerinin ve Münih’te konuşlanmış olan Solidaristlerin istihbarat biriminin bakiyelerini kullanan bir NATO istihbarat cephesiydi. De Gaulle’ün öldürülmesiyle görevli birimin genel kumandanlığı ise, FBI’in Seksiyon Beş adlı biriminin sorumluluğundaydı.

Kendine düzenlenen suikast girişimlerini, NATO karargahındaki FBI’ın Seksiyon Beş birimi tarafından yönetilen istihbarat gurpları tarafından yapıldığını öğrenince De Gaulle çok sinirlendi ve tüm NATO birimlerinin Fransız topraklarından defedilmesini emretti. Fransa ve NATO arasındaki sözleşme gereği, General De Gaulle bu birimleri bir yıldan önce taşınmaya zorlayamazdı. Ancak O, NATO’ya Fransa topraklarından derhal çekilmesini ve örgütün antlaşma düzenlemeleri gereğince ilgili silah teçhizatını da ortadan kaldırmasını söyledi.

ABD’deki bütün silahlı kuvvetlerin istihbarat kolu olan Savunma İstihbarat Ajansı ve FBI`ın karşı istihbarat ajansı olan Seksiyon Beş`in De Gaulle’ün hayatına karşı düzenlenen suikast girişimlerinden sorumlu kuruluşlar olduğu ortaya çıktı. DIA ve Seksiyon Beş, Beyaz Rusya Göçmen istihbaratı ve Solidaristlerle birlikte çalışıyordu ve çoğu Batı Avrupa devleti istihbarat ajansı, suikast planının NATO karargahı tarafından doğrudan yönlendirildiğinin haberdar değillerdi. (Türkçe`ye Esma Seçen çevirdi)

http://www.globalresearch.ca/the-lessons-of-history-in-1966-president-de-gaulle-said-no-to-us-nato/5386501



Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) kamuoyunun görüşüne sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağındaki çeşitli derslerde, Türkiye'nin kalkınma projelerine dair içeriklere de yer verildi.

Teknoloji

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Tüm gözler Kahire'de... Hamas'tan 'İsrail' açıklaması: Ciddi bir anlaşmazlık yok

İsrail basını 'kâbus senaryosu'nu yazdı: Netanyahu için tutuklama emri çıkarılacak! IDF kanlı plana onay verdi

Zelenski dünyaya duyurdu: En az 7 Patriot sistemine ihtiyacımız var

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı! Cemaat el-İslami lideri Musab Halaf öldürüldü

İsrail, Gazze'deki savaşı sürdürme planlarını onayladı

Irak, 30 yıl aradan sonra Türkiye sınırında üs kurdu

Türk SİHA'ları Yunanistan'ı masrafa soktu: Milyarlık programa onay verdiler

Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

Yükleniyor