Trump: ABD, faaliyette bulunduğu her yerde IŞİD´le mücadele etmeyi sürdürecek

Trump: ABD, faaliyette bulunduğu her yerde IŞİD´le mücadele etmeyi sürdürecek

ABD Başkanı Donald Trump, ABD´nin IŞİD´in ‘faaliyette bulunduğu her yerde´ zafer kazanılmadıkça örgütle mücadele etmeyi sürdüreceğini söyledi.

 

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye´nin IŞİD´ten tamamen temizlenmesini ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin çabalarıyla mümkün olduğunu savundu. Trump, “ABD ve ortakları, Irak güvenlik güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile birlikte IŞİD´in kontrolünde bulunan Suriye ve Irak topraklarını militanlardan temizledi” diye konuştu. 

ABD´nin 2 yılda militanlardan neredeyse 52 bin kilometrekare toprağı geri aldıklarını ve ‘milyonlarca Suriyeli ve Iraklıyı IŞİD halifeliğinden kurtardıklarını´ kaydeden Trump, “Zaman zaman bu alçaklar gün yüzüne çıkacak, fakat tüm itibar ve güçlerini kaybettiler. Onlar kaybetti ve her zaman kaybeden taraf olacak” ifadelerini kullandı.

Trump, ABD´nin IŞİD´in ‘faaliyette bulunduğu her yerde´ zafer kazanılmadıkça örgütle mücadele etmeyi sürdüreceğini vurguladı.

KOALİSYON KOMUTANI: IŞİD GÜCÜNÜ KORUYOR

Diğer yandan ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon´un Komutanı Korgeneral Paul LaCamera, IŞİD´in halifeliğinin bozguna uğratıldığını doğruladı, fakat militanların sığınmacı kamplarında ve ücra bölgelerde gizlendiklerini ifade etti. LaCamera, “Yanılgıya düşmemek gerekir, IŞİD gücünü koruyor. Onlar, erimekte olan kadrolarından ve imkânlarından geriye kalanları koruma yönünde ihtiyatlı karar aldılar, bahislerini sığınmacı kamplarına ve ücra bölgelerde gözlerden uzak olmaya yaptılar. Yeniden ortaya çıkmak için uygun zamanı bekliyorlar” diye konuştu.


Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da kontrolün kendilerinde olduğunu savunarak, "Ülkedeki her şeyi biz yöneteceğiz ve ülkeyi düzelteceğiz. Daha sonra seçimler doğru zamanda yapılacaktır." dedi.

Dünya

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

Yemen’in Hadramevt vilayetinin tamamında yeniden kontrolün sağlandığı ve Güney Geçiş Konseyi’ne (GGK) bağlı güçlerin bölgeden çıkarıldığı duyuruldu.

Dünya

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

Entegre Hava Savunma Sistemi ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi daha eklendi.

Dünya

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Türkiye

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Yükleniyor