Trump çifti koronavirüse yakalandı: Bunu birlikte atlatacağız

Trump çifti koronavirüse yakalandı: Bunu birlikte atlatacağız

ABD Başkanı Donald Trump ile eşi Melania Trump´ın koronavirüs testi pozitif çıktı

 

ABD Başkanı Donald Trump ile eşi Melania Trump´ın koronavirüs testi pozitif çıktı

ABD Başkanı Donald Trump´ın danışmanı Hope Hicks´in yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmasının ardından Trump çiftinin koronavirüs testleri de pozitif çıktı.

Hicks´in ardından kendini karantinaya aldığını açıklayan Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Bu gece Melania ile koronavirüs testimiz pozitif çıktı. Karantinaya ve tedavi sürecine başlayacağız, bunu birlikte atlatacağız' ifadelerini kullandı.

Amerikan basınının konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberlerde, Hicks´in perşembe günü yaptırdığı Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtilmişti. Hicks´in, Trump´ın salı günü başkanlık tartışması için gittiği Ohio ziyaretinde Trump ile aynı uçakta olduğu bildirilmişti.

Beyaz Saray: Başkan´ın sağlığı iyi durumda

Öte yandan Beyaz Saray´dan yapılan yazılı açıklamada da Trump´ın doktoru Sean Conley´nin söz konusu testlerle ilgili resmi açıklaması paylaşıldı.

Açıklamada, Trump ile eşi Melania Trump´ın son yapılan Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı bilgisine yer verilirken, 'Şu anda hem Başkan hem de First Lady iyi durumdalar ve iyileşme sürecinde. Her ikisi de Beyaz Saray´ın içinde evde kalacaklar' ifadeleri kullanıldı.

E-6B Mercury uçakları havalandı

Trump´ın koronavirüse yakalandığı açıklanmadan önce ´Kıyamet Uçakları´ olarak adlandırılan E-6B Mercury uçakları ABD´nin her iki yakasından da havalandı.

Pentagon´un deniz ve kara nükleer füzelerini ateşleme kabiliyetine sahip E-6B Mercury uçaklarından genel olarak aynı zamanda sadece bir tane havalanıyor. Ancak başkan hastalandığında birden fazla E6´ların havalandırılmasının uygulanan standart güvenlik protokolü olduğu belirtildi.

Düşman ülkelere bir mesaj

ABD açık kaynak istihbarat uygulayıcısı Tim Hogan, “E-6B Mercury uçaklarının havalanması denizaltından fırlatılan balistik füze ve kıtalararası balistik füze fırlatma kabiliyetine sahip Rusya, Çin ve Kuzey Kore gibi düşman ülkelere, başkomutanın hasta olmasına rağmen nükleer komuta sisteminin sağlam olduğunu gösteren bir mesaj olduğunu” söyledi

​Melania Trump: Lütfen güvende kalın

Birçok ABD´li gibi kendisi ile Trump´ın koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı ve şu an karantinada olduklarını belirten Melania Trump, “İyi hissediyoruz, tüm programları iptal ediyorum. Lütfen güvende olduğundan emin olun. Bunu beraber atlatacağız” açıklamasını yaptı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, eşi Karen Pence ile birlikte sevgi ve acil şifa dileklerini Trump çiftine gönderdiğini ifade etti.

Fransa Hükümet Sözcüsü Attal: Virüs şüpheyle yaklaşanları da affetmiyor

Fransa Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal ise Trump´ın virüsü önemsemeyen açıklamalarına atıfta bulunarak, 'Bu, virüsün şüpheyle yaklaşanlar dahil kimseyi affetmediğini gösteriyor. Kendisine acil şifalar diliyorum' dedi.

China Daily: Trump´ın tüm çabalarına rağmen virüsün yayılmakta olduğunun başka bir hatırlatması

Çin´in İngilizce yayın yapan resmi gazetesi China Daily ise ' Trump´ın virüsün tehlike oluşturmadığına yönelik harcadığı tüm çaresiz çabalara rağmen bu pozitif test, koronavirüsün hala yayılmakta olduğunun başka bir hatırlatması . Yıl başında ortaya çıktığından beri Trump, Beyaz Saray ve kampanyası, tehlikeyi küçükmsediler kendi yönetimin çıkardıkları dahil halk sağlığı kurallarına uymaya reddetiler, bunların içinde maske takmak ve sosyal mesafe kuralına uymak da var. Bunun yerine Trump, binlerce destekçiyi bir araya getiren mitinglerini yapmaya devam etti' ifadelerine yer verdi.

Trump: Olanlar Çin´in suçu

Trump, Demokratların başkan adayı Joe Biden´ı karşı karşıya geldiği ilk canlı yayın tartışmasında, 'Biz sizi dinleseydik, ülkenin birçok bölümü açık kalırdı ve ölü sayımız 200 bin değil de 2 milyon olurdu. Bu olanlar Çin´in suçu. Çin bunun olmasına izin vermemeliydi' demişti.

Çin, Rusya ve Hindistan gibi ülkelerin gerçek ölü sayısını sakladığını iddia eden Trump, yakın zamanda ellerinde virüse karşı bir aşı ve ilaç olacağını söylemişti.

Böylece 74 yaşındaki Trump´ın koronavirüse yakalanan dünya liderleri grubuna katılmış oldu. Trumpın yaşı nedeniyle yüksek risk grubunda olduğu belirtiliyor

Johnson, yoğun bakıma yatırılmıştı

Daha önce ´Sürü bağışıklığı´ uygulamaya kalkan ve artan vaka ve can kaybı sayısı karşısında bu politikadan vazgeçen 56 yaşındaki İngiltere Başbakanı Boris Johnson da yakalanmıştı. Durumu ağırlaşınca yoğun bakım ve ventilatöre bağlanan Johnson, virüsü atlattıktan sonra ‘hayatını kurtardıkları´ için sağlık çalışanlarına teşekkür etmişti.

Koronavirüse yakalanan bir diğer lider ise, Trump gibi virüsü sürekli küçümseyen ve gribe benzeten 65 yaşındaki Devlet Başkanı Jair Bolsonaro´ydu. Temmuz ayının başında yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan Bolsonaro, 25 Temmuz´da iyileştiğini açıklamıştı.

5 yaşındaki Bolsonaro, hafif semptomları için kullandığı sıtma ilacı hidroksiklorokin sayesinde hemen iyileşmeye başladığını savunmuştu.

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor