ABD Başkanı Donald Trump´ın, Dünya Ticaret Örgütü´nde reform yapılması olasılığının gözden geçirilmesi ve Çin´e ayrıcalık yapıldığını öne sürerek gelişmekte olan ülkeleri belirleme kriterlerinin değiştirilmesi için talimat verdiği belirtildi.
Belgede, 'Dünyanın en zengin ülkelerinin gelişmekte olan ülkeler statüsünde bulunması, sadece diğer gelişmiş ülkelere değil, aynı zamanda özel ve ayrıcalıklı bir rejimin gerektiği ekonomilere de zarar veriyor. Gelecekte koyulacak kuralların göz ardı edilmesi de dahil olmak üzere DTÖ kurallarına ilişkin bu tür ihmaller göz ardı edilemez' dendi.
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeStaj Programı Başladı
TürkiyeTürk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
TürkiyeÖzcan ÜNLÜ
Dünya