Trump Paris´te Oğlunu Savundu: “Oğlum Harika Bir Genç Adam”

Trump Paris´te Oğlunu Savundu: “Oğlum Harika Bir Genç Adam”

Trump da, görüşmede Suriye´de ateşkes, Ukrayna krizi gibi son derece önemli konuların yanısıra İklim Anlaşmasını da konuştuklarını belirterek, “Önümüzdeki günlerde bu konuyu konuşacağız. Anlaşırsak ne iyi, anlaşamazsak bu da ka

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 14 Temmuz törenlerine “onur konuğu” olarak davet ettiği Amerika Devlet Başkanı Donald Trump ve eşini Paris´te en üst seviyede devlet töreniyle ağırladı. Trump´ın Paris İklim Anlaşması´ndan çekilme kararını açıklamasının ardından gerilen ilişkilere yeni bir rüzgar veren Trump ve Macron, “iki dost olarak” ilişkilerine devam edeceklerini duyurdu. Paris´te de, oğlu Donald Trump Jr.´ın bir Rus avukatla yaptığı görüşmeyle ilgili sorularla karşılaşan Trump, “Oğlum hükümetle ilişkisi olmayan bir avukatla görüşmüştür” yanıtını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump ile eşi Melania Trump Paris´te Emmanuel ve Brigitte Macron çifti tarafından en üst düzeyde devlet protokolü ile ağırlandı. Macron, iç politikada hayli zor günler yaşayan Trump´ın ayağına kırmızı halı serdi, muhafız alayıyla, atlı süvarilerle askeri törenle Trump´ı onurlandırdı.

Sabah saatlerinde Paris´e inen Trump çifti, öğleden sonra 15.30´da Fransa´nın en sembolik mekanlarından İnvalides´de Macron çiftiyle bir araya geldi. Trump onuruna İnvalides´de düzenlenen askeri törenin ardından, iki lider eşleriyle birlikte İnvalides´deki Ordu Müzesi´ni gezdi ve Napolyon´un mozelesini ziyaret etti. Ardından Trump ve Macron Elysee Sarayı´nda başbaşa ve heyetlerarası görüşmeye geçerken, eşleri Melania ve Brigitte de Notre Dame Katedralini ziyaret etti, Seine Nehri üzerinde bir gemi gezintisi yaptı.

Trump: “Oğlum mükemmel bir genç”

Her ne kadar Elysee Sarayı´ndaki görüşmenin gündemi “terörle mücadele, Kuzey Kore, Suriye, Irak ve İklim Anlaşması”gibi ağır dosyalar olsa da, Amerikan kamuoyunda bir numaralı gündem maddesi olan Donald Trump´ın oğlunun Rus bir avukatla görüşerek Hillary Clinton´a zarar verebilecek bilgileri aldığı iddiaları ve bu yönde Donald Trump Jr.´ın paylaştığı e-postalar konusu Trump´ın peşini Paris´te de bırakmadı.

Macron ile düzenlediği ortak basın toplantısında kendisine yöneltilen soruya yanıt veren Trump, “Oğlum mükemmel bir genç. Rus bir avukatla yaptığı bu görüşmenin hiçbir sonucu olmamıştır. Oğlum Rus bir avukatla görüşmüştür. Hükümetin avukatı ile değil. Üstelik çok kısa bir görüşme. Pratik açıdan baktığınızda, sanırım çoğu insan böyle bir karşılaşmayı kabul ederdi” sözleriyle oğlunu savundu.

Macron, aynı konuda kendisine yöneltilen soruya ise “Ben Amerika´nın içişlerini ilgilendiren bir konuyla ilgili yorum yapmamayı tercih ederim” deyince, Başkan Trump, “Harika bir yanıt” karşılığını verdi.

“Süper bir cumhurbaşkanınız var”

Bir gazetecinin “Bugün buradan iki dost olarak mı ayrılıyorsunuz, iki başkan olarak mı? İlişkinizi nasıl tanımlarsınız?” sorusuna ilk yanıtı veren Macron, “Size hiç tereddüt etmeden söyleyebilirim ki, bu akşam dostlar arasında başbaşa yemek yiyeceğiz” dedi. Trump da, “Son derece dostane ve mükemmel ilişkilerimiz var. Eyfel´deki yemek çok özel olacak” yanıtını verdi.

“Paris artık eski Paris değil, Paris´e gitmeyeceğim” sözleri hatırlatılan ve Macron ile ilişkisini tanımlaması istenen Başkan Trump, “Büyük bir lideriniz var, sert biri, kendisine rağmen bir şeylerin olmasına geçit vermeyecek güçlü biri. Süper bir cumhurbaşkanınız var. Şu anda içinde olduğum kent, Paris, çok güzel bir kent, dünyanın en güzel kentlerinden birisi. Paris güzel ve barışçıl kalacak veben yine geleceğim” diye konuştu.

İklim Anlaşması´nda derin ayrılık

Basın toplantısında iki liderin en büyük görüş ayrılığı olan konu Paris İklim Anlaşması üzerinde de sorular yöneltildi. Daha önce bu konuda Trump´ı sert eleştiren Macron, “Sayın Trump´ın seçim kampanyasında seçmenlerine verdiği bir söz var. Bunu anlıyorum, saygı duyuyorum. Ama bu konu üzerindeki görüş ayrılığımız diğer konularda görüşmemizi engeller mi? Kesinlikle hayır. Zaman içinde bu konu ele alınabilir mi ? Sayın Trump bu konu üzerinde çalışıyor. Üzerinde konuşmaya devam edeceğiz. Bugün ani bir değişiklik yok ama birklikte en iyi anlaşmayı bulma konusunda konuşmaya devam edeceğiz” dedi.

Trump da, görüşmede Suriye´de ateşkes, Ukrayna krizi gibi son derece önemli konuların yanısıra İklim Anlaşmasını da konuştuklarını belirterek, “Önümüzdeki günlerde bu konuyu konuşacağız. Anlaşırsak ne iyi, anlaşamazsak bu da kabul edilebilir” yanıtını verdi.

14 Temmuz törenleri

Donald Trump ve Emmanuel Macron, günü eşleriyle birlikte Eyfel Kulesi´nin ikinci katındaki dünyaca ünlü Jules Verne lokantasında başbaşa yedikleri akşam yemeğiyle noktaladı.

İki lider, Cuma günü ünlü Champs Elysees Caddesi´nde düzenlenecek Ulusal 14 Temmuz askeri törenlerine birlikte katılacak. Başkan Trump, Amerika´nın 1. Dünya Savaşı sırasında Fransa´nın yanında savaşa katılmasının 100. Yıldönümü dolayısıyla törenlerin onur konuğu. Ayrıca, binin üzerinde Amerikan askeri de Fransız akserlerinin yanında askeri geçit törenine katılacak.



Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Teknoloji

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın 9 Ocak'ta uzaya gönderilmesi planlanıyor

Türkiye’nin ilk uzay yolcusunun, 9 Ocak 2024'te uzaya gönderilmesi planlanıyor.

Teknoloji

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri

ABD uçağından görünen detay! Filistin topraklarına alçak imza

Rusya’da kritik seçim! Halk sandık başında: Putin yeniden mi geliyor?

YILDIZ HOLDİNG’İN KONUŞAN YAZILAR SERGİSİ ANKARA’DA

Zelenskiy, Ukraynalıların Rusların Avrupa'ya geçişini engellediğini söyledi

Altay: Konya Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin teknoloji üssü olacak

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

BAŞKANIMIZA TÜRK DÜNYASI ÖDÜLÜ

İsrail-Hamas savaşında son durum... ABD'nin İsrail taktiği deşifre oldu! Washington Post yazdı: Kongre resmen bypass edilmiş!

Atlantik Konseyi'nden çarpıcı Türkiye analizi: Avrupa'nın güvenliğini sağlama fırsatı var

Dışişleri İsrail'in Batı Şeria'daki işgal planına sert tepki: Bu eyleme derhal son verilmelidir

Ermenistan-Rusya krizinde son nokta: Paşinyan muhafızların geri çekilmesini istedi

İsrail bunu da yaptı! Yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığa bomba yağdırdılar

Hamas: İsrail taleplerimizi kabul ederse 6 haftalık ateşkes 24 ila 48 saat içinde başlar

İsrail ordusu, bir kez daha Gazze'de insani yardım bekleyenlere saldırdı

HOCALI SOYKIRIMI YENİ YÜZYIL’DA KONUŞULDU

İsrail resmen ateşle oynuyor: IDF 'katliam planını' sundu! ABD askeri İsrail elçiliğinin önünde kendisini yaktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, savunma sanayi alanında adeta destan yazıyor

YAPAY ZEKA FIRSAT MI, TEHDİT Mİ

BM: İsrail'in saldırıları ve yetersiz yardım nedeniyle Gazze'de kıtlık an meselesi

Yükleniyor