Dışişleri Bakanlığı, 'İsrail´de bir mahkeme tarafından alınan Yahudilerin Mescid-i Aksa´da ´sessizce´ ibadet etme hakkı olduğunu iddia eden kararı şiddetle kınıyoruz.' açıklamasında bulundu.
Dışişleri Bakanlığı, İsrail mahkemesinin, Doğu Kudüs´ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa´da 'sessizce' ibadet etmelerine onay vermesini şiddetle kınadı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
'İsrail´de bir mahkeme tarafından alınan Yahudilerin Mescid-i Aksa´da “sessizce” ibadet etme hakkı olduğunu iddia eden kararı şiddetle kınıyoruz.
Sözkonusu kararın Mescid-i Aksa´da statükoyu aşındırmaya çalışan fanatik çevreleri daha da cesaretlendirmesi ve yeni gerginliklere yol açması dikkate alınması gereken, endişe verici bir ihtimaldir.
Uluslararası toplumu bu yanlış, gayri hukuki ve tehlikeli karara ve Mescid-i Aksa´ya yönelik tüm provokasyonlara kuvvetle karşı çıkmaya çağırıyoruz.'
umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya ile savunma sanayine ilişkin, "Önümüzdeki dönemde kazan-kazan ilkesinden hareketle bu alanda atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz." dedi.
Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, ABD'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu alıkoymasıyla sonuçlanan Venezuela'ya askeri müdahalesinde, ölenlerin sayısının 100'e çıktığını bildirdi.
Dünya2025 yılında iklim değişikliğini aşırı hava olayları ve kuraklıkla sonuna kadar hissettik.
ÇevreABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da kontrolün kendilerinde olduğunu savunarak, "Ülkedeki her şeyi biz yöneteceğiz ve ülkeyi düzelteceğiz. Daha sonra seçimler doğru zamanda yapılacaktır." dedi.
Dünya