Türkiye, ILA 2014`ün Partner Ülkesi

Türkiye, ILA 2014`ün Partner Ülkesi

NATO üyesi Türkiye, ILA Berlin Air Show’a en güçlü katılımını bu yıl gerçekleştirecek. Türk uzay ve havacılık endüstrisi, kendini modern, hızlı büyüyen ve bütün dünyadan ekonomik partnerlere, müşterilere ve yatırımcılara parla

Türkiye Cumhuriyeti, ILA Berlin Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarının bu yılki resmî partner ülkesi. Avrupa ve Asya’nın buluştuğu noktada yer alan ülke, uzay ve havacılık sanayiinde faaliyet gösteren şirketler için cazip ve yükselen bir piyasa. NATO üyesi Türkiye, ILA Berlin Air Show’a en güçlü katılımını bu yıl gerçekleştirecek. Türk uzay ve havacılık endüstrisi, kendini modern, hızlı büyüyen ve bütün dünyadan ekonomik partnerlere, müşterilere ve yatırımcılara parlak iş birliği fırsatları sunan, dinamik bir branş olarak takdim edecek.

Türkiye, iki yılda bir düzenlenen ILA Berlin Air Show’a 2008’den beri kesintisiz olarak katılıyor. Türk fuar katılımcılarının varlığı sürekli artış gösteriyor. Bu yılki partner ülkeden gelen uzman konuklar, söz konusu zaman zarfında fuarın yabancı ziyaretçilerinin hep önemli bir bölümünü teşkil etti. Partner ülke konseptinin uygulanmaya başlanmasından bu yana ILA’nın partner ülkeleri 2006’da Rusya, 2008’de Hindistan, 2010’da İsviçre ve 2012’de Polonya oldu.

ILA Berlin Air Show’u Almanya Federal Uzay ve Havacılık Birliği (BDLI) ile Messe Berlin GmbH şirketi düzenliyor.

Türk Savunma Bakanlığından Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Türkiye’nin önemine işaret ederek şöyle konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti için ILA Berlin Air Show 2014 Fuarına partner ülke olarak katılmak, hem şeref hem de mutluluktur. Dünya çapında bu en zengin geleneğe sahip ve en eski uzay ve havacılık fuarı, Türk savunma sanayii branşına etkileyici performans çeşitliliğini ve ürünlerini sergileme imkânı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda ticari ilişkilere hazırlık araştırması için de mükemmel bir fırsat teşkil ediyor. Almanya yıllardır Türkiye’nin en önemli ticaret ortağı. Ülkemiz için büyük öneme sahip uzay ve havacılık sanayiinden çok sayıda Türk katılımcının, dünya çapındaki en önemli havacılık fuarı ILA’da etkileyici şekilde temsil edilecek olmasından memnuniyet duyuyorum.”

BDLI Başkanı Bernhard Gerwert ise konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’nin ILA 2014’ün partner ülke olmayı kabul etmesi bizi çok sevindirdi. Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer almakta ve havacılık hususunda en güçlü büyüyen piyasalardan biri. Türk, Alman ve Avrupalı şirketler arasında sivil ve askerî havacılık endüstrisinde uzun süredir başarılı iş birliği projeleri yürütülmektedir. Bilhassa uzun vadeli iş birliği konusunda Türkiye, bizim sanayimiz için önemli bir stratejik ortaktır.”

Türkiye’de havacılık sektörünün 2002’de liberalleştirilmesiyle Türk sivil havacılık piyasası için güçlü bir büyüme dönemi başladı. Sektör, yüzde 30’a varan yıllık büyüme oranıyla, havacılıkta dünya çapındaki yaklaşık yüzde 5’lik büyüme ortalamasını bir hayli aştı. Dünyanın en büyük havaalanının İstanbul’da inşa edilmesine dair planlar, sözü edilen dinamik gelişmeye delalet ediyor.

Alman uzay ve havacılık endüstrisinden birtakım şirketler zaten Türk partnerleriyle iş birliğini başarıyla yürütüyorlar.

TAI, sivil ve askerî Airbus programının muhtelif parçalar üretmekle sorumlu stratejik ortağı. TAI dünya çapındaki başarısını, ürün ve çözümlerinin teknolojik açıdan en üst randımanı temelinde yükseltti.

Türk savunma sanayiinin önde gelen şirketlerinden biri olan HAVELSAN da ILA Berlin 2014 Fuarına katılıyor. Simülasyon ve eğitim sistemleri de içeren HAVELSAN ürün portföyünde anahtar teslimi eğitim merkezleri, insansız hava araçları sistemleri için tam görev ve tam uçuş simülatörleri, silah sistemleri için tatbikat araçları, sanal uçuş eğitimi araçları ve kullanıcıların özel ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlanmış diğer sentetik eğitim yardımları bulunuyor.

ROKETSAN da Türk savunma sanayiinin füzeler ve uzay araçları alanında önde gelen ve büyüyen bir diğer şirketi. ROKETSAN, ILA 2014 Fuarında lazer güdümlü füze CİRİT, hassas güdümlü Stand-Off mühimmat SOM, uzun ve orta menzilli tanksavar füze sistemi MIZRAK-U ve MIZRAK-O ile orta ve alçak irtifa hava savunma füze sistemleri gibi geliştirmeye açık ve yüksek teknoloji ürünlerini sergileyecek. ROKETSAN kurulduğu günden beri Türk Silahlı Kuvvetlerine ve NATO üyesi ordulara yerli ürünler teslim ediyor. Bu sistemler, havadan karaya ve karadan karaya atılan füzelerde olduğu gibi yer istasyonlarının hava saldırılarına karşı savunulmasında da hassasiyeti geliştirmek için tasarlanmış.

Mevzubahis sanayi şirketlerine ek olarak uzay araştırmaları, elektronik, enformasyon teknolojileri ve bunlara benzer alanlarda uzmanlaşmış olan ve en modern teknolojiler üzerine çalışan uzay araştırmaları enstitüsü TÜBİTAK UZAY da Türkiye standında yeterliliğini sergileyecek. TÜBİTAK UZAY, fuarda özellikle uyduların tasarım, üretim ve denetim aşamalarındaki gelişmelere, Türk uzay programının idaresine ve uzay teknolojisinde uluslararası iş birliğinin öncü rolüne dikkat kesilecek.(Almanya merkezli Finanzen.ch - 19 Mart 2014)



Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Teknoloji

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Rusya, Ukranya'nın en büyük özel elektrik şirketine saldırdı

İsrail ordusu Halep'i vurdu: 38 kişi öldürüldü

Türkiye’nin iç sorunu bir PKK’dan Avrupa’nın sorunu bir PKK’ya

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış

Yükleniyor