Örgütün Güney Asya Araştırmacısı Thyagi Ruwanpathirana, 'Sri Lankalı yetkililer, Paskalya terör saldırılarının ardından linç çetelerinin evlerine, camilerine ve iş yerlerine korkunç saldırılar düzenlediği Müslüman azınlığı korumak için gereken tedbirleri almalıdır' dedi.
Olası saldırılara ilişkin işaretlerin önceden mevcut olduğu ve buna karşı önleyici tedbirlerin alınmış olması gerektiğini vurgulayan Ruwanpathirana, 'Yetkililer, ülkede korku ve şiddeti teşvik eden, toplulukları birbirine düşüren nefret güçlerine karşı çeşitlilik içinde birliği teşvik edecek adımlar atmalıdır' ifadelerini kullandı.
Şiddet olaylarına karşı tepkinin insan hakları temelinde olması gerektiğini ifade eden Ruwanpathirana, saldırıları düzenleyenlerden hesap sorulması gerektiğinin altını çizdi.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da kontrolün kendilerinde olduğunu savunarak, "Ülkedeki her şeyi biz yöneteceğiz ve ülkeyi düzelteceğiz. Daha sonra seçimler doğru zamanda yapılacaktır." dedi.
DünyaYemen’in Hadramevt vilayetinin tamamında yeniden kontrolün sağlandığı ve Güney Geçiş Konseyi’ne (GGK) bağlı güçlerin bölgeden çıkarıldığı duyuruldu.
DünyaEntegre Hava Savunma Sistemi ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi daha eklendi.
Dünyaİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.
Türkiye