Venezüella Dışişleri Bakanı Arreaza: ABD hükümeti, Washington´daki elçilik binamızı korumalı

Venezüella Dışişleri Bakanı Arreaza: ABD hükümeti, Washington´daki elçilik binamızı korumalı

Venezüella Dışişleri Bakanı Arreaza, ABD hükümetinin Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi´nde imza sahibi olarak yükümlülüklerini yerine getirmesi ve Venezüella´nın Washington´daki eski elçilik binasını korumak için har

 

Venezüella Dışişleri Bakanı Arreaza, ABD hükümetinin Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi´nde imza sahibi olarak yükümlülüklerini yerine getirmesi ve Venezüella´nın Washington´daki eski elçilik binasını korumak için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Venezüella Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD´nin Venezüella´nın Washington´daki büyükelçilik binasına el koyma girişimine ilişkin açıklamada bulundu. 

Arreaza, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'ABD Dışişleri Bakanlığı´nın Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi´nde imza sahibi olarak yükümlülüklerini yerine getirmesini ve hükümetimiz ABD´nin Caracas´taki tesislerini koruduğu için Washington´daki eski Venezüella Büyükelçiliği binasını korumasını istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Venezüella´da, ABD´nin ´geçici devlet başkanı´ olarak atadığı Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido´nun çağrısıyla bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasında sonra, ABD hükümeti tarafından Venezüella´nın Washington´daki büyükelçilik binasına el koyma girişimleri yoğunlaşmıştı.

ABD´li yurttaşların, Venezüella Büyükelçiliği´ni korumak için başlattıkları nöbet ise sürüyor. Barış yanlısı grupların kurduğu Elçilik Koruma Kolektifi üyeleri, 'ABD hükümetine, Venezüella´ya ait bir diplomatik alana kolayca el koyamayacağını göstermek için bedenlerimizi kullanıyoruz' açıklamasında bulunmuştu.



İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yalova'daki DEAŞ üyeleriyle bağlantılı olan 41 şüphelinin de yer aldığı 110 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Türkiye

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

ABD Başkanı Donald Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var. Bu konuyu (Netanyahu ile) konuşacağız. Bence bu, iyi bir şey." dedi.

Dünya

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in İspanya'ya ihracatına yönelik 2,6 milyar avro değerinde anlaşma yapıldı.

Teknoloji

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.

Türkiye

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yükleniyor