Yaycı´dan Yunanistan´ın ABD zırhlılarını adalara sevk etmesiyle ilgili değerlendirme: Türkiye´yi savaşa çekmek istiyorlar

Yaycı´dan Yunanistan´ın ABD zırhlılarını adalara sevk etmesiyle ilgili değerlendirme: Türkiye´yi savaşa çekmek istiyorlar

ASAM TÜRK DEGS Başkanı, Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Yunanistan´ın uluslararası hukuka aykırı şekilde ABD´nin verdiği zırhlı araçları Ege´deki Gayri Askeri Statüdeki Adalar´a sevk ettiğ

 

ASAM TÜRK DEGS Başkanı, Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Yunanistan´ın uluslararası hukuka aykırı şekilde ABD´nin verdiği zırhlı araçları Ege´deki Gayri Askeri Statüdeki Adalar´a sevk ettiği anların görüntülerinin ortaya çıkmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yunanistan´ın Türkiye´yi savaşa çekmek istediğini belirten Yaycı, 'Atina kendi arkasında büyük bir destek hissediyor. ABD ve Fransa ciddi bir hazırlık yapıyor´´ ifadesini kullandı.

Yunanistan, 18-21 Eylül arasında Midilli ve Sisam´a özellikle ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk etti. Güvenlik kaynakları görüntüleri kamuoyu ile paylaşırken bu eylemleri 'Kabul edilemez' olarak değerlendirdi. Cihat Yaycı konuya ilişkin ilk kez Haberler.com´a konuştu.

´´TÜRKİYE ARTIK KENDİNİ KANDIRMAMALIDIR'

Yaycı, ´´Midilli ve Sisam´a sevk edilen araçlar başlı başına gayri askerî statüyü bozuyor. Fakat bu zırhlı araçların ABD´nin hibe ettiği araçlar olması bunların neden geldiğini ve neye hazırlık yapıldığını gösteriyor. Türkiye artık kendini kandırmamalıdır. Türkiye´yi bir savaşa, çatışmaya çekmek istiyorlar´´ dedi.

´´YUNANİSTAN´IN KARASULARINI 6 MİLİN ÜZERİNE ÇIKARMA İHTİMALİ YÜKSEK´´

Yaycı sözlerine Yunanistan´ın yakın zamanda karasularını 6 milin üzerine çıkarma ihtimalinin yüksek olduğunu ekleyerek, ´´Türkiye buna karşı koyacak. Türkiye bu hakkı kullandığında sözde Yunanistan´ın meşru hakkını kullanmasına karşı gayri meşru saldırgan girişimde bulunduğu cihetiyle NATO´nun varlık sebebini ortadan kaldıran bir üye olarak gösterilecek. Sonra da Türkiye´nin NATO dan çıkarılma girişimleri başlayacak. Bunların hepsi Türkiye´nin çatışma içerisine çekilmek istendiğinin göstergesidir.

´´ABD VE FRANSA CİDDİ HAZIRLIK YAPIYOR´´

Türkiye´nin itirazlarına karşılık göstere göstere adaların silahlandırılması enteresandır. Yunanistan kendi arkasında büyük bir destek hissediyor. ABD ve Fransa ciddi bir hazırlık yapıyor. Diğer yandan iç cephe sağlamlaştırılmalı, TBMM acil olarak 1995 deklarasyonunu yinelemeli ve tüm vatanperver siyasi partiler tek yumruk olarak ´Yunanistan ve GKRY´nin yaptıklarının kabul edilemez olduğuna ve Yunanistan´ın Adalar Denizi´nde 1 cm karasularını artırmasına tahammül edilemeyeceğini, Yunanistan´ın Hukuku ve anlaşma hükümlerini çiğnemesine cesaret veren devletleri de ikaz ettiklerini´ açıklamalıdır´´ dedi.

´´YUNANİSTAN 1. DÜNYA SAVAŞI´NDAKİ ADALARI KULLANIYOR´´

Yaycı konuşmasında 1.Dünya Savaşı´na atıf yaparak, ´´Diğer hatırlamamız gereken nokta ise Yunanistan´ın 1. Dünya Savaşı´nda Anadolu´ya çıkardığı askerlerin de o zaman bu adalardan sevk edildiğidir. Yani önce bu adalara askeri yığınaklanma yapmış ve o adalardan sevk ettiği askerlerle Batı Anadolu´yu işgale kalkmıştır´´ ifadelerini kullandı. Ayrıca Yaycı, ´´23 GASA´nın 23´ünün de statüsünün bozulduğuna dair bilgi,belge ve görüntüleri Anayasa Mahkemesi Eski Başkanvekili ve Emekli Büyükelçi Sayın Osman Paksüt ile birlikte yazdığımız 'Soru ve Cevaplarla Gayri Askeri Statüdeki Adalar Meselesi Nedir, Ne Değildir' kitabında yer aldığını söyledi.

´´PUTIN VE BIDEN 5 SAAT GÖRÜŞTÜ, İÇERİĞİ AÇIKLANMADI´´

Yaycı, ´´Son Putin-Biden görüşmesi 5 saat sürmüş ve bu görüşmenin içeriğinin açıklanmayacağının da önceden ilan edildiğini hatırlatalım. Ermenistan´a destek, Ukrayna´ya silah verilmemesi, Ukrayna´nın doğusunun sözde referandumlarla koparılması, İran´ın PKK/PJAK yoluyla karıştırılması, Suriye´ye harekatımıza karşı çıkılması, GKRY´ye İsrail Demir Kubbe Hava Savunma Sisteminin verilmesi, 1 Ekim 2022 itibariyle GKRY´ye yönelik silah ambargosunun kaldırılması, Yunanistan´ın meydan okurcasına son dönemde GASA´ları iyice silahlandırıp, askerileştirmesi, Yunanistan´ın Adalar Denizi´nde karasularını artıracağı söylemleri hep birlikte okunmalı ve değerlendirilmelidir´´ dedi.

´´TÜRKİYE´NİN MENFAATLERİ ÖNCELENMELİ´´

Yaycı son olarak, ´´Ne Amerikancı, ne Rusçu, ne Çinci, ne AB´ci, ne Atlantikçi, ne Avrasyacı olmamak, sadece ve sadece Türkiyeci, Türkiye Cumhuriyetçi, Türk Milletçi olmak lazımdır. Bu çerçevede devletimizin çıkarı doğrultusunda herkes ile gerektiğinde ittifak yapabilmeli, işbirlikleri geliştirilmelidir. Kimseye körüne körüne bağlı olmadan, devletimizin menfaatleri öncelenerek. Önce Türkiye!! Slogan bu olmalıdır! Hala konulara Rusya, ABD vs açısından bakanlar var, okudukça, dinledikçe çok üzülüyorum´´ açıklamalarını yaparak açıklamasını tamamladı.

 

 



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor