Yeni Zelanda saldırılarının nedeni göç´ diyen senatöre diplomatik kınama, yumurta atan gence ise ´kahraman´ karşılaması

Yeni Zelanda saldırılarının nedeni göç´ diyen senatöre diplomatik kınama, yumurta atan gence ise ´kahraman´ karşılaması

'Yeni Zelanda´daki saldırıların nedeni Müslümanların ülkeye göçü' sözleriyle tepki çeken Senatör Anning´i kınayan Endonezya, Avustralya temsilcisini bakanlığa çağırdı. Öte yandan Anning´in kafasında yumurta kırarak en etkili prot

 

'Yeni Zelanda´daki saldırıların nedeni Müslümanların ülkeye göçü' sözleriyle tepki çeken Senatör Anning´i kınayan Endonezya, Avustralya temsilcisini bakanlığa çağırdı. Öte yandan Anning´in kafasında yumurta kırarak en etkili protestoya imza atan 17 yaşındaki genç ise dünya çapında ´kahraman´ muamelesi görmeye devam ediyor.

Avustralyalı Senatör Fraser Anning´in, 'Yeni Zelanda´daki saldırıların nedeni Müslümanların ülkeye göçü' diyerek başlattığı tartışma diplomasiye de yansıdı. Endonezya, başkent Cakarta´daki Avustralya Büyükelçisi Gary Quinlan´ı Dışişleri Bakanlığı´na çağırdı.

Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, dünyanın en yoğun Müslüman nüfusuna sahip olarak bilinen ülkesinin durumu kınadığını aktardı. 

Bakanlık Sözcüsü Arrmanatha Nasir de, Anning´in dine bakışını ‘basiretsiz´ diye niteledi ve sözlerinin de İslamı anlamaktan uzak olduğunu belirtti.

Nasir, 'Terörist faaliyetler herhangi bir dinle ilişkilendirilemez. Avustralyalı Senatörün dile getirdiği düşünce uygunsuz ve modern dünyada yeri yok; ne Avustralya´da, ne Endonezya´da ne de başka bir yerde' dedi.

GÖREVDEN ALINMASI İÇİN 1 MİLYONDAN FAZLA İMZA TOPLANDI

Öte yandan Anning´in senatörlükten alınmasına için başlatılan imza kampanyasına da 1 milyondan fazla kişinin katıldığı duyuruldu. 

Senatör Fraser Anning, Christchurch´teki saldırılardan saatler sonra yaptığı açıklamada, 'Bugün Yeni Zelanda sokaklarındaki katliamın gerçek nedeni, Müslüman fanatiklerin ülkeye alınmasına izin veren göç programıdır. Hem Avustralya´da hem Yeni Zelanda´da, giderek artan Müslüman varlığına dair toplumda büyüyen bir korku var' demişti.

YUMURTALI PROTESTO KAHRAMANI: BEDAVA İÇKİ TEKLİF EDİLİYOR, RESİMLERİ TİŞÖRTLERE BASILIYOR

Anning´i protesto etmek için kafasında yumurta kıran 17 yaşındaki protestocu Will Connolly ise ‘kahraman´ muamelesi görmeye başladı. 

‘Yılın Avustralyalısı´ unvanı verilen Connolly için 'Hak ettiğimiz kahraman' yorumları yapılıyor. Connolly´nin para cezasını ödemek için sosyal medyada bir fon oluşturulurken, fotoğrafları da tişörtlere basıldı. Ülkedeki müzik grupları de gence hayat boyu bedava bilet sözü verdi.

Connolly´nin ünü Avustralya sınırlarını da aştı. Kanada ve İskoçya´da bazı işletmeler, yasal yaşı tuttuğu andan itibaren Connolly´ye yaşamı boyunca bedava içki ikram edeceklerini duyurdu.



Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Murat ÜLKER

Dünya

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

TTA Grup tarafından düzenlenen “Türk Kültür Kampı,” 30–31 Ağustos 2025 tarihlerinde, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği Pursaklar’daki Karaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

ASAM Başkanı Eray Güçlüer Sabah Youtube kanalında Esra Aydoğdu’nun sorularını cevapladı.

Dünya

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

Dünyada yeni ve onurlu bir dalga yükseliyor: Siyonizm karşıtlığı…

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

Yükleniyor