Yıldırım: ‘Der Spiegel Kuyruklu Yalan Haber Yapıyor´

Yıldırım: ‘Der Spiegel Kuyruklu Yalan Haber Yapıyor´

Türkiye´nin, Cerablus operasyonu üçüncü gününe girdi. Türkiye ve dünya basını Türk Silahlı Kuvvetleri´nin bu hamlesinin ardından neler geleceğini tartışıyor.

 

Türkiye´nin, Cerablus operasyonu üçüncü gününe girdi. Türkiye ve dünya basını Türk Silahlı Kuvvetleri´nin bu hamlesinin ardından neler geleceğini tartışıyor.

Alman Der Spiegel dergisinde Christoph Sydow imzalı, “IŞİD bahane, hedef Kürtler” başlıklı makalede “Ankara bölgede ‘uzun sürecek bir işgalin´ ilk adımlarını atmış oldu. Üç yıl IŞİD´e göz yuman Ankara´nın şimdi birdenbire harekete geçmesinin ardında köklü Kürt korkusu yatıyor” ifadelerine yer verildi.

Der Spiegel´de yayınlanan bu yoruma bugün Türkiye´den yanıt geldi. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov´la birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Alman dergisini yalancılıkla suçladı.

Yıldırım, “Bu dergi herhalde bir başka gezegende yaşıyor. Dünyadan haberi yok veya haberi var; yalan hem de kuyruklu yalan haberler yapmayı kendine iş edinmiş. Hiçbir şey bilmiyorsa ABD Başkan Yardımcısı´nın, AB makamlarının açıklamasını dinlesin ve dünyadaki bütün ülkelerin açıklamasını dinlesin ona göre haber yapsınlar,” dedi.

Yıldırım: “Bir yandan ‘Türkiye, IŞİD´le mücadele etmiyor diğer yandan Kürtler öldürülüyor´ diyeceksiniz, yemezler”

Başbakan, kendisini İslam Devleti olarak tanımlayan Irak Şam İslam Devleti´nden bahsederken hem IŞİD hem de DEAŞ kısaltmalarını kullandı: “Türkiye bir yandan IŞİD´le mücadele etmekte zayıf kalıyor,´ diye yalan iddialarda bulunacaksınız bir yandan da DEAŞ veya IŞİD´in üzerine amansızca gidip masum insanların hayatını kurtarınca da ´Kürtler öldürülüyor´ diyeceksiniz. Yemezler. Bunlar tamamen yalandır. Aslı astarı yoktur. Özgür Suriye Ordusu orada DEAŞ unsurlarını temizlemekle meşguldür ve diğer terör gruplarını geldikleri yere göndermekle meşguldür. Bizim askerimiz, bizim unsurlarımız da onlara lojistik destek vermektedir.”

Türk askerinin Türkiye´nin sınırlarının güvenliğini sağlamak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının can ve mal emniyetini teminat altına almak için Cerablus´taki operasyona destek verdiğini belirten Yıldırım, bunun dışındaki bütün haber ve yorumların zırva olduğu ifade etti.

KCK “Kürtler Cerablus operasyonunu tüm Kürtlere saldırı olarak görüp mücadele etmeli” demişti

KCK, Fırat Kalkanı operasyonunun IŞİD´i değil PYD-YPG´yi hedef aldığını savunarak “Kürtler bu saldırıyı sadece Rojava Kürtleri´ne saldırı olarak değil, tüm Kürtlere yönelik saldırı olarak görerek; birliklerini güçlendirip ortak tutum ve mücadele içine girmelidirler. Kürt halkı ve demokrasi güçleri Rojava´ya ve Kobane´ye yönelik saldırıda nasıl güçlerini birleştirerek mücadele etmişlerse, şimdi de her yerde bu saldırıya karşı tutum almalı ve mücadeleyi geliştirmelidirler” açıklamasını yapmıştı. Yıldırım son açıklşamarında hem KCK´yı hem de IŞİD´i hedef aldı.

Yıldırım: “DEAŞ ve diğer terör unsurlarını bölgeden çıkarıncaya dek operasyonlara devam edeceğiz”

Yıldırım, “Bu terör örgütlerinin amacı hem Türkiye´de hem Suriye´de bölücülük yapmak. Sözde akılları sıra buralarda devlet kurmak, böyle bir hayalin peşindeler. Asla bunu başaramayacaklar. Biz sınırlarımızın güvenliğini, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini yüzde yüz sağlayıncaya kadar oradaki operasyonlarımıza devam edeceğiz. DEAŞ ve diğer terör unsurlarını bölgeden çıkarıncaya kadar bu operasyonlara devam edeceğiz,” dedi.

TSK: “Fırat Kalkanı Harekatı BM´nin DEAŞ´la mücadele kararı çerçevesinde sürüyor”

Genelkurmay Başkanlığı da Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili ilk resmi açıklamasını bugün internet sitesinde yayınladı.

TSK.tr´de yayınlanan açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” devam etmektedir.

Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51´inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM´nin DEAŞ´la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir,” denildi.

Genelkurmay Başkanlığı, bölgede yaşayan sivil halkın bu operasyondan zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığını ve bu konuda azami hassasiyeti gösterdiğini de belirtti.

Karkamış´ta askeri hareketlilik sürerken Kızılay, Cerablus´ta mobil mutfak kurdu

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus operasyonunun başlatıldığı Gaziantep´in Karkamış ilçesindeki sınır bölgesini zırhlı birliklerle takviye ediyor. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, basına kapatılan bölgeye tanklar ve diğer askeri araçlar bölgeye sevk ediliyor.

Türk Kızılayı ise Cerablus´ta insani yardıma başladı. Dün Suriye kentine geçen 5.000 kişiye yemek verme kapasitesine sahip mobil mutfak aracı faaliyet geçti.



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor