Yıldırım: Rusya´da kapsamlı görüşmeler yapılacak

Yıldırım: Rusya´da kapsamlı görüşmeler yapılacak

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya lideri Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bugün gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin, 'Türkiye önünde açılan büyük kapılar var. Cumhurbaşkanımız, bakan arkadaşları

 

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı´nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Rusya lideri Putin ile bugün gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin, Türkiye´nin önünde açılan çok daha büyük kapılar var. Enerjiden ulaşıma, tarımdan turizme Rusya´da kapsamlı görüşmeler yapılacak. Dostlarımızı artırıyoruz, artırmaya devam edeceğiz. Türkiye´nin dostluğu herkes için hayati derecede önemlidir' diye konuştu.

´RUSYA´DA KAPSAMLI GÖRÜŞMELER YAPILACAK´ 

'Türkiye önünde açılan büyük kapılar var. Cumhurbaşkanımız, bakan arkadaşlarımızla günü birlik Rusya´ya gidiyor' diyen Yıldırım, sözlerine 'Kapsamlı görüşmeler yapılacak. Suriye başta olmak üzere bölgesel sorunlar dikkatli bir şekilde ele alınacak' sözleriyle Erdoğan ve Putin görüşmesinin gündemine de değindi.

´ELİ KANLI KATİLDEN MUTLAKA HESAP SORULACAK´ 

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında atılan ´idam´ sloganlarına 'O terörist başı Türkiye´ye gelecek, hesap verecek. Meclis´i bombalatan, Türkiye´nin silahını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı alacak. Şehit ve gazilerimizin hesabını soracağız. Din beziganından, eli kanlı katilden mutlaka hesap sorulacak' diye yanıt verdi.

´MEHMET AKİF DE, NAZIM HİKMET DE ORADAYDI´

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Yıldırım, pazar günü Yenikapı´da gerçekleştirilen ´Demokrasi ve Şehitler Mitingi´ için 'Mehmet Akif de, Nazım Hikmet de oradaydı' diye konuştu. Başbakan´ın açıklamaları şöyle devam etti:

Çanakkale ruhu, İstiklal ruhu oradaydı. Mustafa Kemal de, Fatih Sultan da oradaydı. Cumhur oradaydı, cumhurun reisi başkomutan da oradaydı. Biz hepimiz oradaydık. CHP, MHP, genel başkanları, parti mensupları oradaydı. Orada hepimiz İstanbul kadar muhteşemdik. Hep birlikte dünyaya mesaj verdik. O mesaj ´Devletimiz, milletimize aittir´. 

´TERÖRİST BAŞI İÇİN ´DELİL DELİL´ DİYENLER TÜRKİYENİN TALEBİNİ GÖRDÜ´

Bu uzlaşma zeminini özenle koruyacağız. Türkiye toplumsal mutabakata varmıştır. 25 gündür meydanlardaki çığlığınızı duymayanlar, dün birliğimizi gördüler. Eli kanlı darbecileri görmezden gelenler Türkiye´nin sesini duydular. Bedduacı terörist başı da, azmettiricileri de Türk milletinin ihtişamını gördüler. Türkiye´yi dize getirmek isteyenler millet nasılmış gördüler. Terörist başı için delil delil diyenler Türkiye´nin talebini gördü.

´ŞİMDİ DAHA GÜÇLÜYÜZ, DAHA KUDRETLİYİZ´

İstanbul´da Demokrasi ve Şehitler Mitingi´nde 5 milyon vatandaşımız darbecilere karşı çıktı. 80 ilimizdeki vatandaşımızın da kalbi Yenikapı´da attı. Demokrasi ve hukuk; istiklal ve özgürlük için, devlet, hükümet ve muhalefet olarak oradaydık. Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, CHP ve MHP Genel Başkanlarıyla, Genelkurmay Başkanımızla, aydınlarımızla, sanatçılarımızla, kanaat önderlerimiz, sporcularımız, işçilerimiz, işverenimiz, amirlerimiz, memurlarımızla, kadınlarımızla, erkeklerimizle, 79 milyon vatan evladıyla oradaydık. Yan yana demokrasinin yanında, Türkiye düşmanlarının karşısındaydık. Şimdi daha güçlüyüz, daha kudretliyiz. 

´15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DE HAKK´A YÜRÜDÜ´

27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat darbelerini içimiz kan ağlayarak hatırlıyoruz. 15 Temmuz´da, 7 Ağustos´ta darbeler defterini açmamak üzere kapattık. Türkiye 15 Temmuz´da darbeyi yendi. İnsanımız vatanı, milleti için Hakk´a yürüdü. Çanakkale, İstiklal şehitleri gibi 15 Temmuz şehitleri de Hakk´a yürüdü, şehit oldu. 

´BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ TÜRKİYE İÇİN TEK YÜREK OLDU´

İzmirli, Bursalı, Konyalı şehitlerimizle, Diyarbakırlı, Vanlı şehitlerimiz birlikte şahadet makamına yürüdü. Onlar milleti bir araya getirdiler. 7 Ağustos´ta insanımız demokrasi zaferi mührünü Yenikapı´ya vurdu. 15 Temmuz´da destan yazanlar 7 Ağustos´ta bir daha destan yazdı. 10 milyon vatan evladı meydanlardaydı. Türktü, Kürttü, Araptı, Aleviydi, Sünniydi, hep birlikte büyük bir Türkiye´ydi. 81 ilimizde, 79 milyon vatandaşımızla dosta güven, düşmana korku veren duruşumuzla durduk. Bütün vatandaşlarımız Türkiye için tek yürek oldu. 7 Ağustos´ta bütün dünyanın gözü üzerimizdeydi.

´O TERÖRİST BAŞI TÜRKİYE´YE GELECEK, HESAP VERECEK´

Türkiye´yi otoriter olarak göstermeye çalışanlar, seçimle göreve gelen Cumhurbaşkanımızı insafsızca eleştirenler bu tabloyu görünce ne diyecekler. Biz farklı düşüncelerimizle biriz, bir bütünüz. O terörist başı Türkiye´ye gelecek, hesap verecek. Meclis´i bombalatan, Türkiye´nin silahını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı alacak. Şehit ve gazilerimizin hesabını soracağız. Din bezirganından, eli kanlı katilden mutlaka hesap sorulacak.15 Temmuz gecesi darbeye karşı gösterdikleri onurlu duruş için, 7 Ağustos´u herkese yansıttıkları için medya kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Kahraman milletimiz hep bir aradaydık, gür sesle o alçak darbe girişiminin karşısında dimdik olduk.

15 Temmuz gecesi darbeye karşı gösterdikleri onurlu duruş için, 7 Ağustos´u herkese yansıttıkları için medya kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Kahraman milletimiz hep bir aradaydık, gür sesle o alçak darbe girişiminin karşısında dimdik olduk. Bu demokrasi tarihinde ilktir. Silahlı darbeye karşı, silahsız halkın gücünün nasıl galip geldiğini tarih kitapları yazacak. Hakkın ve halkın gücünün tankın gücünden daha üstün olduğunu cümle aleme gösterdi. Silahlı darbeye karşı silahsız gücün nasıl galip geldiğini tarih kitapları yazacak. Bir yandan meydanlarda demokrasi nöbetine devam ederken, bir yandan da hayat devam ediyor, iş güç, yoğun bir çalışma temposu. Aynen vatandaşlarımız gibi. 15 Temmuz´a göre daha fazla çalışmaya başladık, çalışacağız, ülkemiz üzerinde oyun kuranların oyunlarını boşa çıkaracağız.

 ´OHAL SÜRECİNDE ÇIKARDIĞIMIZ KHK´LAR HAKKINDA BİLGİLENDİRDİK´

Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. CHP ve MHP Genel Başkanlarıyla görüştük. OHAL sürecince çıkardığımız KHK´lar hakkında bilgilendirdik.

´AB´DEN YÜKSELEN CILIZ KINAMA TONLARINA VURGU YAPTIK´

AB Genel Sekreterini kabul ettik. Önemli görüşmeler yaptık. Darbe girişimine karşı AB´den yükselen cılız kınama tonlarına vurgu yaptık. Türkiye´deki gelişmeleri görmeye geldiğini ifade etti ve anlattıklarımızdan etkilendiğini söyledi.

´TOBB´DAKİ 365 BAŞKANLA BİR ARAYA GELDİK´

TOBB bünyesindeki 365 başkanla bir araya geldik, iş dünyasının sorunlarını görüştük. Genelkurmay Başkanlığı´nı ziyaret ettik ve darbe girişiminin izlerini yakından gördük. Lefkoşa´daki demokrasiye destek mitingine telekonferansla katıldık.

´ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİK´

15 Temmuz´da yoğun çatışmaların yaşandığı Çengelköy Polis Merkezi´ni ziyaret ettik, kahraman polislerimizle görüştük. Şehit ailelerini ziyaret ettik.

´YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ´NÜ 26 AĞUSTOS´TA AÇACAĞIZ´

Yavuz Sultan Selim Köprüsü´nün son hazırlıklarını yerinde gördük. 26 Ağustos´ta bu muazzam eseri açacağız, Türkiye´nin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

15 Temmuz gecesini kanlarıyla aydınlatan şehitlerimizi, bölücü terör örgütüne karşı şehit olanlara Allah´tan rahmet diliyorum. Yolunuz yolumuzdur, emanetinizi korumak namus borcumuzdur. Gözlerinizi kırpmadan şahadete koştunuz, yurdumuza alçakları uğratmadınız, gövdelerinizi siper ettiniz, o hayasızca akını durdurunuz.

Ey şehitler size söz veriyoruz, bu aziz vatanı namert ve kalleşlere çiğnetmeyeceğiz. Al bayrağımızı hiçbir zaman indirmeyeceğiz. Hiçbir ihanet şebekesi, hiçbir terör örgütü birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacak. Hiçbir provokasyon kardeşliğimizi bozamayacak.

Birlikte başardık, destan yazdık. Önümüzdeki süreçte Türkiye´yi daha demokrat daha şeffaf bir ülke haline getireceğiz.

Bugünün gençleri apolitik diyorduk, ne kadar yanılmışız. Gençler gövdelerini tanka topa siper ederek şehadet şerbetini içtiler.

Türkiye´de istiklal ve hukukun üstünlüğü daha da gelişti, eşsiz bir uzlaşma sağlandı. Artık Türkiye´nin geleceği daha parlak.

´MERKEZ BANKASI PİYASAYA PARA BİLE SÜRMEDİ´

Merkez Bankası piyasaya para bile sürmedi, bu görevi millet kendisi yaptı. 11 milyar doları piyasaya sürerek ekonomiye can verdi. Bu milletle ne kadar gurur duysak azdır.

 


Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-12 operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Teknoloji

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Rusya, Ukranya'nın en büyük özel elektrik şirketine saldırdı

İsrail ordusu Halep'i vurdu: 38 kişi öldürüldü

Türkiye’nin iç sorunu bir PKK’dan Avrupa’nın sorunu bir PKK’ya

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Bayraktar AKINCI'dan İHA-230 füzesiyle çifte atış

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri

ABD uçağından görünen detay! Filistin topraklarına alçak imza

Rusya’da kritik seçim! Halk sandık başında: Putin yeniden mi geliyor?

YILDIZ HOLDİNG’İN KONUŞAN YAZILAR SERGİSİ ANKARA’DA

Zelenskiy, Ukraynalıların Rusların Avrupa'ya geçişini engellediğini söyledi

Altay: Konya Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin teknoloji üssü olacak

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

BAŞKANIMIZA TÜRK DÜNYASI ÖDÜLÜ

İsrail-Hamas savaşında son durum... ABD'nin İsrail taktiği deşifre oldu! Washington Post yazdı: Kongre resmen bypass edilmiş!

Yükleniyor