Yunan Basını Pentapostagma, Çavuşoğlunun İfadelerine Yer Verirken Türkiye´ye Yönelik Alınması Gereken Diplomatik ve Askeri Tedbirleri de Sıraladı:

Yunan Basını Pentapostagma, Çavuşoğlunun İfadelerine Yer Verirken Türkiye´ye Yönelik Alınması Gereken Diplomatik ve Askeri Tedbirleri de Sıraladı:

Bakan Çavuşoğlu, Ankara-Atina hattında gerileme sebep olan bu son gelişmelere yönelik Yunanistan´a, ”İhlalden vazgeçmezlerse, adaların egemenliği tartışılacaktır.” ifadeleriyle tepkisini belirtti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ABD ziyaretinin ardından Avrupa Birliği Zirvesinde de Türkiye´yi şikâyetti. Yunanistan, Fransa ile Almanya´nın desteğini de alarak cesaretlenen uluslararası hukuku görmezden gelerek iddialarını sürdürdü.

Miçotakis, 1947 Paris Antlaşması´na aykırı bir şekilde silahlandırılan Bodrum açıklarındaki İstanköy (Kos) ve İstanbulya (Astipalea) adalarını ziyaret etti. Ayrıca, Paris Antlaşması ile Yunanistan´a egemenliği gayri askeri statüyle verilen adalar listesinde ismi bulunmayan Keçi (Pserimos) adasına da gitti. Miçotakis, Keçi adasına giderken sosyal medya hesabında, adadaki bir kayalığa çizilmiş Yunan bayrağının fotoğrafını çekerek “Ege´nin mavisi. Bayrağın mavisi ile buluşuyor!” mesajını paylaştı. Yunan medyası ise bu gövde gösterisini, Miçotakis´in Keçi Adası´nda polis karakolu, sağlık ocağı ve sahil güvenlik ofisini ziyaret ettiğini yazdı.

Bakan Çavuşoğlu,  Ankara-Atina hattında gerileme sebep olan bu son gelişmelere yönelik Yunanistan´a, ”İhlalden vazgeçmezlerse, adaların egemenliği tartışılacaktır.” ifadeleriyle tepkisini belirtti.

Çavuşoğlu değerlendirmelerini şu sözlerle sürdürdü.” (Yunanistan) En haksız durumda bile ağlamada çok başarılılar. Gelir yüzünüze sarılırlar, arkalarına döndükleri zaman nefret, kin, yalan, iftira. Bunlar siyasetçilere yakışan tavırlar değil. Yunanistan bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin. İhlali sonlandırmazsa adaların egemenlik tartışmalarına başladık zaten.

Biz BM´ye iki mektup yazdık. Yunanistan bu ihaleden vazgeçmezse bu adaların egemenliği tartışılır. Bunu bugün burada bir kez daha tekrarlıyorum bizim mektubumuz çok net.

Bize hukuki olarak cevap veremedikleri için agresifleşiyorlar. Saçma sapan cevaplar verip demagojiye döküyorlar. Türkiye adalarımızı alıyor diye. Yunan yöneticilerin bir kompleksi var. Bunun ucu aşağılık kompleksine dayanıyor. Ben her gün çıkıp Yunanistan´a saldırmıyorum. Halkımızın böyle bir beklentisi yok.

Yunanistan bize geldiği zaman 25 maddelik teklifle geldi, bu çerçevede önemli gelişmeler yaşandı. Biz hiçbir zaman iş insanlarına bizim ilişkilerimiz kötü, sen de ilişkilerini kötüleştir diyemeyiz. Bu yüzden Dendias´ın açıklaması saçma olmuş.

Tekrar söylüyorum Yunanistan mektuplarımıza adam gibi cevap versin. Elimizde belgeler var bu ihlal bitmezse adaların egemenliği tartışılır.”

 

Bakan Çavuşoğlu´nun bu ifadeleri büyük yankı bularakYunan basını Pentapostagma´da yer verildi. Açıklamalara yer vermekle kalmayan Yunan basını Pentapostagma, Adalar Denizindeki sorundan ziyade Yunanistan´ın dayattığı gayri hukuki zemine sahip taleplerini uluslararası hukuku çiğneyerek hayata geçirmek için alınacak askeri ve diplomatik tedbir önerilerinde de bulundu.

Pontapostagma haberinde, “Türkiye´nin Ege´deki adalarımızın askerden arındırılmasında ısrar edeceği, adalar üzerindeki ulusal egemenliğimizi sorun olarak gündeme getirdiği açıktır.

(Çavuşoğlu´nun) ifadelerine karşılık, Türkiye ile bir çatışmanın zaman çerçevesinin tehlikeli bir şekilde daraldığını ve diplomatik, askeri alanda çok geç olmadan harekete geçmemiz gerektiğini anlamamızı sağlamalı.” dedi

Yunan basını Pentapostagma diplomatik ve askeri önerilerine ise şöyle sıraladı, “Avrupa Birliği ve ABD´ye, kara-deniz-hava kuvvetlerinin temini ile Girit merkezli sektörler arası bir kuvvet kurulması ve deniz ulaşımı için hayati bir deniz koridoru olan Ege´de barışın sağlanmasına yönelik teklif ABD ve Kuzey Afrika´dan AB´ye sıvılaştırılmış doğal gaz ve Amerikan kuvvetlerinin ve araçlarının Ukrayna ve diğer Doğu Avrupa ülkelerine aktarılması sunulmalıdır.

Hava gücümüzü artırmak için, halihazırda sipariş edilen yenilerinin aksine, kullanılmış Rafale savaş uçaklarının bile hemen teslimi için Fransa ile müzakere yapılmalı.

Ayrıca ada-adacıklarımızın ilave tanksavar ve taşınabilir uçaksavar silahlarıyla güçlendirilmesini öneriyoruz.

Unutmayalım ki, savunucunun bir miktar ateş etme kabiliyetine sahip olduğu bir savaş alanında, savunan taraf saldırgan değil, savunucudur.

Bu takviye silah sistemleri, Epirus ve Batı Makedonya birimlerinden taşıyarak temini gerçekleştirilebilir.

Ayrıca, tarafımızca, tanksavar ve taşınabilir uçaksavar silahlarının yerinde ve zamanında toplu kullanımı, herhangi bir olumsuz gelişmenin durdurulmasında belirleyici bir faktör olabileceğinden, Yunanistan Anakarası 3 LAT-FA´da kurulması önerilmektedir. Tanksavar 10 MILAN-6 TOW-4 KORNET ve taşınabilir uçaksavar 20 STINGER açısından

Bu silah sistemleri, mühimmatları ile birlikte ihtiyaç halinde nakliye uçakları veya helikopterler kullanılarak ihtiyaç duyulduğu her yere kolaylıkla taşınabilmektedir (sonuçta araçlar hareket ettikleri yerde hatta tarım araçları dahi bulunacaktır).

Ayrıca düzenli ve stratejik düzeyde Türk İHA´larına karşı kullanılmak üzere Anti-Drone sistemleri tedarik etmeliyiz.”

Yunanistan´ın Adalar Denizi´ndeki Türkiye aleyhine istismarları, sözde Türkiye´ye karşılık faaliyetleri ve öngördükleri tedbirler, Miçotakis´in Kıbrıs Helenizmi yıllardır ızdırap çekiyor sözleriyle de beyan ettiği üzere Megali İdea´nın peşinde olduklarını açıkça gözler önüne serilmektedir.

 

 

kaynak: https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7094854_steneyoyn-ta-perithoria-sygkroysis-me-tin-toyrkia-o



Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

Yapay zeka teknolojisi finans sektörünün geleceğini belirlerken yasal düzenlemelerden hayata geçen uygulamalara kadar çok sayıda yenilik hem sektöre hem de son kullanıcıya fayda sağlıyor.

Teknoloji

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

AVRASYA BİR VAKFI BİLİM TEKNOLOJİ DERNEĞİ KONFERANSI (27 NİSAN 2024)

Üst düzey isim İstanbul'da dünyaya duyurdu! Hamas'tan İsrail'e tarihi çağrı

İlham Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan'ı silahlandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu: O iş bitti

ABD Başkanı Biden, İsrail ve Ukrayna'yı kapsayan 95 milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

İsrail'in "konforlu mağduriyeti"

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Yapay zeka finans sektöründe izlerini artırıyor

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Yükleniyor