Yunanistan Başpiskoposu İeronimos: Atina´ya cami için acele etmemeliyiz

Yunanistan Başpiskoposu İeronimos: Atina´ya cami için acele etmemeliyiz

Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, Atina´ya cami inşa edilmesi ile ilgili endişelerinin bulunduğunu belirterek, bu konuda acele edilmemesi gerektiğini söyledi.

 

Özel bir televizyon kanalına konuşan İeronimos, Yunanistan´ın başkenti Atina´da cami yapılmasına önceden olumlu baktığını, ancak ülkede son zamanda yaşananlar nedeniyle artık bununla ilgili çekinceleri bulunduğunu ifade etti.

‘MÜSLÜMANLAR BURADA KALICI İSE HAKLARI VAR, GEÇİCİ İSELER NE GEREK VAR´

Yunan Kilisesi´nin bu konuyu incelediğini belirten İeronimos, ülkede bulunan Müslümanların durumunun ne olacağı konusu açıklığa kavuşuncaya kadar cami inşaatının ertelenmesini istedi.

İeronimos, “Acele etmemeliyiz. Camiyi kimlere yapacağız? Bu insanlar ne yapacak? İbadet mi, yoksa camiler cihatçılık ve köktendincilik okulu mu olacak? Tüm bunları kim kontrol edecek. Ülkedeki Müslümanların durumu açıklığa kavuşuncaya kadar ertelenebilir. Burada kalacaklarsa hakları var. Ancak, geçici iseler ne gerek var. Hiçbir şey yapmayacağız' ifadelerini kullandı.

‘YUNANİSTAN, YUNAN VE HRİSTİYAN OLMAKTAN ÇIKIYOR´

Yunanistan´da yaşanan mülteci meselesinden endişe duyduğunu ifade eden İeronimos, ülkenin Yunan ve Hristiyan olmaktan çıkmaya doğru ilerlediğini ileri sürdü. İeronimos, tüm bunların önceden planlandığını belirterek, 'Bu yüzden ısrar ediyorum sadece duygusallığa kapanmamalıyız. Bugün olup bitenler 50 yıl ilerisi için planlandı' diye konuştu.

AŞIRI SAĞCILAR CAMİ İÇİN TAHSİS EDİLEN ALANI İŞGAL ETTİ

Öte yandan cami yapımı için tahsis edilen Atina Belediyesi´ne ait arsa aşırı sağcı bir grup tarafından temmuz ayından bu yana işgal altında.

Kendilerine ‘Yunan Yedekler ve Halk Askerleri Hareketi´ anlamına gelen Greek movement of Reservists and Citizen-Soldiers adını veren grubun lideri Yannis Ioannidis, News IT´ye yaptığı açıklamada Bu özgür Yunanistan dedi.

IOANNİDİS: EĞER BURAYA CAMİ YAPMAK İÇİN İŞ MAKİNELERİNİ GETİRİRLERSE…

Cami için ayrılan askeri bölgenin evsiz Yunanlar için olduğunu ve Yunan toplumunun Müslümanlaşması tehlikesi olduğunu savunan Ioannidis, “Eğer buraya cami yapmak için iş makinelerini getirirlerse, şoförü yerinden çıkarır ve burayı basketbol sahası yaparım. İstedikleri kadar biber gazı sıksınlar, sonrasında da cesetler için poşet getirsinler” dedi.

Ioannidis, Persler ve Yunanlar arasındaki Termopylae Muharebesi´ni de hatırlatarak “Burası bizim için Termopylae” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Şeffaflık ve İnsan Hakları Genel Sekreteri Kostis Papaioannu konuyla ilgili yayımladığı yazılı açıklamada, işgalci grupların bu faaliyetlerinin geçmişte yaşanan nefret gösterilerini hatırlattığını belirterek, bu durumun kamu düzeni ve güvenlik açısından tehlike oluşturduğunu kaydetti. Papaioannu açıklamasında, 'Bu hareketin amacının ibadet yeri inşa edilmesini engellemek olduğu aşikar. Ancak, bu devletin bir kararıdır ve ülkenin uluslararası bir sorumluluğudur' ifadelerini kullandı.

SYRIZA: AŞIRI SAĞCILAR ÜLKEDE YAŞAYANLARIN İBADET HAKKINI ENGELLEYEMEZ

SYRIZA´dan yapılan açıklamada, cami yapımı için tahsis edilen arsanın işgal edilmesinin ırkçı bir hareket olduğu ifade edilerek, aşırı sağcı seslerin ülkede yaşayanların ibadet haklarını engelleyemeyeceği kaydedildi.

PASOK partisinden yapılan açıklamada ise cami yerinin bilinen aşırı sağcı çevreler tarafından yaşa dışı olarak işgal edildiği ve devletin buna duyarsız kaldığı belirtildi. Bu konuda yetkili olan Şeffaflık ve İnsan Hakları Genel Sekreterliği´nin, yasal uygulama yönüne gitme yerine sadece yazılı bir duyuru yayımlamakla yetindiği ifade edilen açıklamada, yetkili savcılığa hareket geçme çağrısında bulunuldu.

KAMİNİS: GÖRÜŞLERİM BİLİNİYOR

Cami alanının işgal edilmesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atina Belediye Başkanı Yorgos Kaminis ise işgal olaylarıyla ilgili belirli görüşleri bulunduğunu ve bunların bilindiğini söyledi. Kaminis ayrıca, “Şehrin çevresinde 200 tane gayriresmi yer olacağına bir tane resmi yer olması çok daha iyidir” ifadelerini kullandı.

‘CAMİ YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ´

Atina´ya cami projesi için ayrılan arsa, üç ayı aşkın süredir, alanda evsizlere hizmet etmek üzere bulunduklarını savunan yaklaşık 20 kişilik aşırı sağcı grup tarafından işgal ediliyor. Caminin yapılacağı Votanikos banliyösünde Yunan Deniz Kuvvetleri´ne ait eski hangarların bulunduğu Atina Belediyesine ait arsayı işgal eden aşırı sağcı grubun 74 yaşındaki lideri Yannis Ioannidis, cami yapılmasına izin vermeyeceklerini söylemişti.




Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

E-ticaret platformlarında etkin şekilde kullanılan ve geçen yıl 5,39 milyar dolar pazar büyüklüğüne ulaşan yapay zeka tabanlı chatbotlar, 7 gün 24 saat e-ticaret kullanıcılarının sorularını yanıtladı.

Teknoloji

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yüksek çözünürlüklü yerli ve milli gözlem uydusu İMECE'nin uzaydaki birinci yılını tamamladığını duyurdu.

Teknoloji

Türk savunma sanayisi 10 yıla 13 havacılık motoru sığdırdı

Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), yaklaşık 10 yıllık dönemde 12 milli, 1 yerli olmak üzere 13 motora imza attı.

Teknoloji

Bayraktar AKINCI ASELFLIR-500 ile hedefi başarıyla vurdu

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etti.

Teknoloji

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Türkiye fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, minareler devrildi

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

Yapay zeka tabanlı sohbet robotları e-ticarette memnuniyeti artırıyor

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri kadınlarda artışa geçti! İşte en önemli sebebi

Bakan Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Rekabet kanununda değişiklik yapılacak

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Vücutta kolay morarma o hastalığın habercisi olabilir!

Milli uydu İMECE uzaydaki birinci yılını tamamladı

Sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıkacak (Bu hafta hava nasıl olacak?)

TBMM açılıyor: Gündemde kripto para düzenlemesi var

Yerel seçim dünya medyasında: İstanbul 'büyük ödül', muhalefeti bekleyen tehlike

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!

Rusya, Ukranya'nın en büyük özel elektrik şirketine saldırdı

İsrail ordusu Halep'i vurdu: 38 kişi öldürüldü

Türkiye’nin iç sorunu bir PKK’dan Avrupa’nın sorunu bir PKK’ya

STK’LAR YILDIZ HOLDİNG’TE BULUŞTU

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

MİT PKK'nın sözde İran sorumlusunu Kandil'de etkisiz hale getirdi

Yükleniyor