Yalçın Koçak


Başkanlık Kabinesi

İdeolojilerden yani İzm´lerden beslenenler nemaları için canhıraş bir şekilde mücadele ederler, nema bitecek, mama gidecek.


 

Oryantalizm dünyalıları idare edebilmek için Siyah demiş, Beyaz demiş, Hindu demiş, Sih demiş, Sarı Benizli demiş, Kızılderili demiş, Tutsi demiş, Sisi? demiş; illaki ikilik çıkarıp zayıflatıp; zafiyetten istifade etmek için metod geliştirmiş. Referandumlar, seçimler ideal ayrışma hatları çizerler. Profesyonel particiler bu hataları keskinleştirir, ötekileştirir ve yandaşlarıyla karşı taraf arasına görünmeyen fikri duvarlar örerler. Siyasete tefrika girdiyse bir daha iflah olmaz bir mankurtlaşma başlatılmış sizde oyunun bir parçası olmuşsunuz demektir. Tevhid teklik bizim, ikilik ve teslis onların referans sistemlerini oluşturur.

Bizim 1920´de kurduğumuz meclisin adı B.M.M. (Büyük Millet Meclisi) idi yani önünde Türkiye adı yoktu, peki neredeydi bu Türkiye neresiydi, nereden söküldü de getirildi Anadolu´nun (yani Küçük Asya´nın) üzerine monte edildi, giydirildi.

İtalya ile Slovenya´nın körfezini düşünün.

Türkiye´nin T´sini oraya koyun Zagrep, Belgrat ve Bükreş hattının sonunda E´mizi görürsünüz evet bütün Balkan ve Rumeli´nin üzerinde TÜRKİYE yazardı? Aşağı yukarı Kıta Avrupa´sının üçte biri.

Kayıp değerlerimizi, Ederlerimizi illaki bilelim.

  1. Oryantalizm bizlere (Bizden adam olmaz, gelsinler bizi idare etsinler) algı yöntemini uyguladı. Robinson Cruzo ve Cuma sendromu.
  2. İş yapmak üzerine değil, yapıyormuş gibi yapmak (Taoizm) üzerine bir model bıraktı. Ne kadar çok bürokrasi, o kadar az demokrasi.
  3. Çok Bakanlık, çok başlılık ve birinden birinde engelleme fırsatını kendilerine açık kapı bıraktılar. Kuvvetler arasındaki görünmeyen murailer.
  4. Yetki ve Sorumluluk yasalarını çıkartmayarak, kendi adamlarını perde gerisinde hep korumada tuttular. Etkili namuzsuzlar.
  5. Toprak ve Mülkiyet hukukunda İngiliz´in kendi kullandığı Veraset Kanunlarına bir bakın, birde bizim parçalayan, küçülten modelimize bir bakınız işte tarımı bitiren en önemli kanunlardan birisi.
  6. Ya Gelir Vergisi Kanunu 1935 Fransa´dan almışız “Avara Kasnaklı” sanayici küçük sanayidir. Vergiyi ve Elektrik parasını alt gruptan öder mantığıyla, hala merî ve de cari; mantıksa devam ediyor.

BÜYÜME´nin önündeki en büyük engel.

Mantık hala aynı Benzinin 5/4´ü vergidir ama 2000 cc´den Büyük arabaya binmek adeta özendirilmez. Cezalandırılır. Meğerse bizim kanun Fransız´ın sömürgelerine yaptığı ve uyguladığı kanunmuş. Ticaret ve Büyütülecekler kontrol altında? Bilmem anlatabildim mi? Dünün Tüsiad´çıları, bu gününde Müsiad´çıları.

DIŞ POLİTİKAMIZ Defansif yapılanmadan Ofansif aktivasyona geçmeli ayak uyduramayanlar temizlenmeli. Batı hayranı, Batı suratlı ve Batılı kafalardan kurtarılmalıdır. Kompleksli ve zayıf karakterliler diplomasiye alınmamalıdır.

İnsan ekmeğini yediği kapıya hizmet etmelidir. Devletle yıllarca iş yapmamış üretmemiş binlerce kişi vardır, tasviye edilmelidir.

1964 yılında İsmet İnönü´nün Ali Naili Erdem beye şöyle bir söylemi vardır. “Devletin Bekası ve Devamı için Dış Politikada İktidar ne biliyorsa, Muhalefette bunu bilmelidir.”

İktidar ve Muhalefet arasında köprüler atılmamalı, kapılar açık olmalıdır. Büyümek için sebep çok, bahanemiz yoktur.

Mali ve Ekonomik sistemimizin ve de Döviz, Faiz, Borsa sarmalının yanlışlığını defalarca yazdık.

Buyrun; Ekonomik bir buhran çıkarmak için birileri darboğaz çıkarmaya çalışıyor. Ekonomimizin dış müdahalelerden ancak Artırılmış güvenlik metotlarıyla kurtarılması mümkündür.

Borca dayalı para arzından, Üretimsiz ekonomiden, Bereketsiz tohum ve tarımdan, büyütmeyen vergi sisteminden, Enflasyonu yok sayan muhasebeyi umumiyeden, İsraftan, Haramdan sarfı nazar edelim.

İstanbul Üniversitesini kuran hocalardan Prof. Fritz Newmark´ı dinleyelim. Boğaziçi´ne sığınanlar kitabında bakın Türklere Türkçe olarak ne diyor. “Bütçeyi ve Ekonomiyi zinhar maliyecilere bırakmayınız; Onlar, denk bütçe öğretisiyle yetiştirilirler, Devlet bütçesi denk olmaz; Afat olur, Kıtlık olur, açık verir ve bu açığı eşikte bekleyenler borçla kapatır. Borcu, borçla ödeme sarmalına girdiniz mi zaten geç kalınmış demektir.”

Hülasa; Başkanlık kabinesinin sayın üyeleri sosyolojik olarak (İnovasyon) farklı bakış yeni alfabe ve okumalar geliştirmeliyiz. Dünya´ya örnek bir ekonomik modeli uygulamaya koymalı ve sömürülen ülkelere önderlik etmeliyiz.

Bizi ve İş âlemini rahatlatacak VERGİ düzenlemeleri yapmalıyız. Şelale Vergi sistemi hem ticareti Ak´laştırır kayıt dışını kapatır hem de iki vergi sistemi ile Gelir Vergisi %10 her masraf gider yazılır, KDV %2 malın her hareketinde alınır. Bu modelde gelirimizin daha da bereketlenerek arttığının simülasyonları dileyen meraklılarına gönderilir.

SANAYİNİN gelişmesi için Harp sanayimize çalışanların iflas ettirilmemesi, desteklenmesi gerekmektedir. Savunma ve Sanayi Bakanlığı bu anlayışla Milli ve Yerli hassasiyeti yüksek arkadaşlarımızdan yenilenmelidir. Şu memlekette uzay kapsülü dâhil yapılmayacak iş yoktur.

Bütün bu yanlış öğretilerin sorumlusu YÖK´tür ve onun artık kanıksanmış, sistemden beslenen hocalarıdır. Türkiye yarın bu hocalarını çaplamak mecburiyetinde kalacaktır. ENQA ve Lizbon sözleşmesi ve de 5463 sayılı kanun gereği; Bologna kriterlerini hemen başlatalım ve ihanetten, cehaletten kurtulalım.

YENİ YAPILANMA İLE YÖK belasından galiba kurtulduk. Kalite Kurulumuz Üniversitelerimizi, Teknoparklarımızı ve Hocalarımızın başarı puanlarını, performanslarını Zaptu, Rapt altına almalı. İcadı, patenti, buluşu olmayana bilim adamı unvanı verilmemelidir.

Hızlı bir kalkınma için, İlim ve Teknoloji üretmeliyiz.

Faizsiz bir ekonomik sistem ile üretimden değer alan alınteri para modeline geçmeliyiz. Dolar denilen melaneti tasarruf aracı olmaktan çıkarmalı, yeni ve güvenilir bir enstrüman üretmeliyiz.

Müstahsili koruyun, Mükellefi yaşatın, Müteşebbisi destekleyin.

Biz bunu da aşacağız. Sabır ve Azimle.

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri

ABD uçağından görünen detay! Filistin topraklarına alçak imza

Rusya’da kritik seçim! Halk sandık başında: Putin yeniden mi geliyor?

Zelenskiy, Ukraynalıların Rusların Avrupa'ya geçişini engellediğini söyledi

İsrail-Hamas savaşında son durum... ABD'nin İsrail taktiği deşifre oldu! Washington Post yazdı: Kongre resmen bypass edilmiş!

Atlantik Konseyi'nden çarpıcı Türkiye analizi: Avrupa'nın güvenliğini sağlama fırsatı var