Selim Çoraklı


Boykot Ve Kandil Aforizmaları

Bu sıralar Fransızlara karşı büyük alerji var. Bu alerjiyi duymakta da kendi açımızdan baktığımızda haklıyız.


 

Bu sıralar Fransızlara karşı büyük alerji var. Bu alerjiyi duymakta da kendi açımızdan baktığımızda haklıyız. Fransız gâvuru kendi ayağındaki pislikleri görmeden tıpkı horozlar gibi ötüyor. Malum Horoz, ayakları pislik içinde iken ötebilen tek hayvandır.

Başlıkta ben de bir Fransızca kavram kullandım. Türkçe karşılığı “Özdeyiş” olan “Aforizma” kelimesinin kökeni Eski Yunan olsa da dilimize Fransızcadan geçti.

Bir Aforizma genelde kim tarafından söylendiği bilinen, kısa ve anlam yüklü cümledir. Aforizmalara hayatımızda sıkça rastlarız. Çokça bir düşüncemizi kuvvetlendirmek ve inandırıcılığını artırmak için de aforizmalara başvururuz. Ben de bu kez daha önce yaptığım gibi birkaç alanda Aforizmalara başvuracağım.

 

BOYKOT AFORİZMALARI

Sayın Cumhurbaşkanı Fransız mallarını boykot etmemizi istedi. İsteğinde haklı olsa da Cumhurbaşkanı olarak böyle hissi davranmaması gerektiğini düşünüyorum. Milletten böyle bir icraat istenecekse bir bakan veya sözcü tarafından yapılmalıydı. Çünkü uluslararası diplomasi de her zaman bir açık kapı bırakmak ülkenin menfaatinedir. Zaten uluslararası ilişkilerde hissiyat değil menfaat geçerlidir.

Fransız mallarına boykot meselesi yeni değil. Fransızlar neredeyse her yıl bizin kutsallarımıza saldırıyor ve biz de “boykot” uyguluyoruz! Acaba tesiri ne? Birkaç gün milletin gazı gidince yine kaldığımız erden devam ediyoruz.

Bu boykot meselesi sadece Fransızlarla sınırlı bir mesele değil ki? Almanları boykot ediyoruz, Çin´i boykot ediyoruz, Rusya´yı boykot ediyoruz, Amerika´yı boykot ediyoruz! Kime kızsak hemen boykot ediyoruz ama ne hikmetse bu boykotlar hep sözde kalıyor.

Almanları boykot ediyoruz, Mercedeslerinden inemiyoruz. Fransızları boykot ediyoruz uçaklarından inemiyoruz. Rusları boykot ediyoruz, S 400´lerinden vaz geçemiyoruz. ABD´yi boykot ediyoruz iphone akıllı telefonlarından, bilgisayarlarından, uydularından vaz geçemiyoruz.

Bu arada dikkatimi bir şey çekiyor. Bana göre dünyanın en büyük fitne devleti olan ve nerde bir karışıklık varsa altından çıkan İngiltere´yi neredeyse hiç boykot etmiyoruz! Acaba bizde gizli bir İngiliz severlik mi var?

Bugün dünya adeta küçük bir Pazar haline gelmiş. Bütün milletler birbirlerinin ürettiklerini karşılıklı almak zorunda. Sadece kendi kendine yeten bir ülke var mı bilmiyorum. Böyle bir ortamda boykot ne derece etkili olur?

Sonra madem boykot yapacağız, devlet olarak boykot yaptığımız ülkenin mallarını ülkeye sokmayız olur biter. Bir yandan her türlü malı piyasaya sürüp diğer yandan boykot edin demek bana pek samimi gelmiyor nedense.

Fransızları boykot edeceksek önce her biri birer casusluk yuvası olan ülkemizdeki Fransız okullarını kapatalım? Fransızların isimlerini semtlerimizden silelim. Mesela Piyer Loti bir Fransız ve ahlaksız biri. Hem de Türklere düşmanlık yapmış. Homoseksüel biri olduğunu da kendisi ilan etmiş. Onun gibi bir Fransız´ın isminin Eyüp gibi bir mekândaki tepede isminin durması yakışık alıyor mu? Hükümet derhal bir karar alarak o tepeyi ya eski ismi olan İdris-i Bitlis Tepesi´ne çevirmeli ya da başka bir isim koymalıdır.

Fransa´ya koyacağımız boykotu nedense Çin´den hep esirgiyoruz. Çin yıllardır Doğu Türkistan´da adeta soykırım yapıyor. Müslümanlara ve özellikle Müslüman Türkleri büyük eziyetler veriyor ama Çin´e ambargo koymak veya mallarını boykot etmek gibi bir eylemimiz olmuyor.

Fransızların yaptığı gâvurluk da Çinlilerin, Almanların, İngilizlerin, Rusları, İsraillilerin yaptıkları ne oluyor?

Koyacaksak topyekûn bir boykot kararı alalım da sadece kendi mallarımızla baş başa kalalım!

Kalabilecek miyiz?

Hangimiz ABD; İngiliz, Alman, Çin vs. ülkenin ürettiği lüks otomobillerden, telefonlardan, uçaklardan, teknolojik ürünlerden vazgeçebiliriz?

Bunu başta Sayın Cumhurbaşkanının ve hepimizin yapamayacağı açık ise o zaman ara ara hissiyatımıza esir düşerek böyle bir yola başvuruyoruz?

Yoksa bu bir iç politika denge aracı olarak mı kullanılıyor?

Arabam Fransız, telefonum ABD, Bilgisayarım Çin malı nasıl vaz geçerim ki?

Doğrusu bu çelişkileri aşamadığım için hiçbir ülkenin malına boykot yapmak gelmiyor içimden!

Boykot deyince aklıma Cuma dergisinde yayın yönetmenliği yaptığım dönemde yaşadığım bir olay aklıma geldi.

Yine bu Fransız gâvuru bir gâvurluk yapmıştı. Akif gazetesi Fransız mallarına boykot edelim çağrısı yapmıştı. Akit gazetesinin yayın yönetmenliğini de rahmetli Hasan Karakaya yapıyordu. Boykot kararı yayınlanınca yanına gittim ve aramızda şöyle bir diyalog geçti:

- Hasan abi yine Fransız mallarına boykot kararı almışsınız.

- Evet, Selim kardeşim aldık. O gâvurlara dersini vermek lazım.

- Peki, bu karara kimler uyacak?

- Herkes uyacak.

- Hasan abi bildiğim kadarıyla Fransız malı bir Renault marka araca biniyorsunuz. Bundan sonra binmeyecek misin?

- ??? Bilmem?

- Bu hususta samimi olmak lazım. Biz millete talkım verirken kendimiz salkımı yersek kimse bize inanmaz ve yaptığımız boykotta tesirsiz kalır.

 

KANDİL AFORİZMALARI

Geçtiğimiz günler yine bir kandil(!!) geçirdik. Ben Kur´an ve Sünnette bu türden bir ibadet olmadığını, başta Resulullah (sav) olmak üzere, sahabeler, Tabiin, mezhep imamları vs. bu türden bir kutlama yapmadığını ve bunun bir Şii Fatımilerin geleneği olduğuna dair yayınlar yaptım.

Akademisyen bir arkadaşım dedi ki.

“Ya niye bu tür ibadetlere karşı çıkıyorsun. Bak ne güzel, Sünnilerle Şiiler Mevlit kandilinde peygamberin etrafında birleşti.

Ben de şöyle cevap verdim:

“İbadeti Allah (cc) koyar. Allaha (cc) böyle bir ibadet koymuş mu? Resulullah (sav) kendinden önceki Resul ve Nebilerin doğumlarını ibadet niyetiyle kutlamış mı? Resulullah´ın (sav) vefatından sonra onu canlarından çok seven Sahabeler, Tabiin, meşhur mezhep imamları böyle bir ibadeti yerine getirmiş mi? Madem çok önemli bir ibadet neden yapmamışlar?

Sonra gerçekten Şiilerle Sünnilerin peygamber algısı ile Kur´an´daki Resul algısı aynı mı?

Mesela, Şii ve Sünnilere kaynakların rivayet ettiği bir hadise (!!!) göre peygamber nurdan yaratılmış. Kur´an ise Hz. Muhammed´in (sav) insan olduğunu ve insanında balçıktan yaratıldığını açıklar. Hatta Resulullah´ın ağzından söylenen 'De ki Ben insanın.' Ayeti var.

Yine Sünni ve Şiilere göre peygamber gaybi bilir. O yüzden kendisinden yüz iki yüz beş yüz hatta 1500 yıl sonrasına dair rivayetler etmiş. Hâlbuki Kur´an´daki Resul, 'Ben gaybi bilmem. Rabbimin bildirdiklerinden başkasını bilmem.” Der.

Yine Sünni ve Şiiler Resulullah´ın Kur´an dışında söyledikleri de vahiy sayar. Hâlbuki yine Kur´an´da belirtildiği gibi Resulullah (sav), “Ben Rabbimin bana öğrettiğinden başkasını tebliğ etmem.' Diyerek buna karşı çıkar.

Madem Resulullah´ın söyledikleri vahiy ise niye hadisçiler rivayet ettikleri hadislerde birbiri ile çelişiyorlar. Birinin ak diye rivayet ettiğini diğeri kara diye rivayet edebiliyor! Haşa vahiyde böyle çelişkiler olur mu?

Yine Sünni ve Şiilerin peygamber algısına göre Resulullah ümmetim büyük günah işleyenlerine şefaat edecekmiş. Yani artık nasıl bir Tanrı algısı var ki, güya tanrı yarattığı kullarını cehennemde yakmak isterken peygamber gelip Tarının elinden ümmetini kurtaracak!!!

Haşa sanki Allah (cc) Peygamberden daha az merhametli?

Hâlbuki Kur´an´ın Resulü, 'Kızım nefsini Allah´tan satın al, ben sana kefil olamam.' diyor. Kızına bile kefil olamayan Resul nasıl başkasını cehennemden kurtaracak? Resullerin insanları cehennemden kurtarma görevleri bu dünyada tebliğle gerçekleşecek bir hadisedir. Resuller hidayet rehberi olan Kur´an´ı tebliğ ederek insanları cehenneme giden yoldan sakındırma misyonuyla gelmişlerdir.

Yine Sünnilerle Şiiler Mevlit kandilinde birleşeceğine keşke Kur´an´ın anlattığı tevhit esaslarında birleşseler de İran´da, Irak´ta, Yemen´de, Suriye´de birbirlerini boğazlamasalar daha iyi olmaz mı?

**

Müslümanlar Hz. Muhammed´in (sav) doğumunu kutlamak istemesinde ne var diyebilirsiniz? Bende burada bir soru sormak istiyorum: Neden sadece Hz. Muhammed´in doğumu kutlanıyor? Kur´an´da geçen diğer Resul ve Nebilerden bu istek niçin esirgeniyor? Bütün Resul ve Nebilere selam olsun, Kur´an´ın ifadesiyle aralarında ayrımcılık yapmadan bütün Resul ve Nebilerin doğumunu kutlamak gerekmez mi? İsa´nın (as) doğumunu kutlayan Hristiyanlara tepki gösterip onları bu davranışlarından dolayı sapık ilan eden Müslümanlar aynı işlemi kendileri yapınca sapıklıktan kurtulmuş mu oluyor?

**

Hz. Muhammed´in (sav) doğum gününde acaba âlimler ittifak etmişler mi? Bu hususta en ciddi ilmi araştırmalar yapan büyük âlim Muhammed Hamidullah Hz. Muhammedîn (sav) değil doğum günü yılının bile tespit edilemediğini söyler. Resulullah´ın 569-570 veya 571 yılında doğmuş olabileceği ihtimalleri üzerinde durur. Bu durum daha önceki birçok tefsirde de tam tespit edilememiştir. Doğum yılı hususunda bile ittifak edilememiş bir peygamberin doğum gününü kim tespit etmiş? Hatta kutlanan Mevlit kandili doğum günüde değil, bizzat anne rahmine düşüşünün günü imiş? Böyle bir iddiayı hangi akıl, mantık ve ilim kabul eder?

 

İNANMAYANLARA RAHMET DİLENİR Mİ?

Ölüm haktır. Her gün aramızdan değişik insanlar ayrılıyor. Malum inancımıza göre insanlar üç sınıfa ayrılır. Mü´min, münafık ve kâfir. Mü´minler ölünce ister istemez bizim ölülerimiz olduğu için akasından dua ederiz ve rahmet dileğinde bulunuruz. Bu bizim Müslümanlık vazifemizdir.

Ancak ne kadar gariptir ki bazı gafil Müslümanlar hayatta inanmamış, İslam aleyhinde çalışmış olan kâfir ve münafıklara da rahmet dilemeyi, mekânı Cennet olsun demeyi adet haline getirmiş. Hâlbuki bu inancımızla çelişen bir durumdur. Hiçbir

Müslüman bir kâfire rahmet dileyemez. Hayatında cennete gitmemek için direnen birine “Mekânın cennet olsun” demekle o kişi cennetlik olmayacağını Kur´an bize açık biçimde birçok ayette açıklamış.

MÜSLÜMANCA İNANIP, MÜSLÜMANCA YAŞAYAN, ÇELİŞKİLERDEN SIYRILMIŞ TEVHİT ERLERİNE SELAM OLSUN.

Selim Çoraklı

 

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri

ABD uçağından görünen detay! Filistin topraklarına alçak imza

Rusya’da kritik seçim! Halk sandık başında: Putin yeniden mi geliyor?

Zelenskiy, Ukraynalıların Rusların Avrupa'ya geçişini engellediğini söyledi