Selim Çoraklı


FABRİKATÖR (Doğu Perinçek)

Gazetecilik dilinde “Fabrikatör” yalan haberi seri olarak üreten kişilere verilen bir sıfattır. Türk medyasında bu sıfatı hakkıyla hak edenlerin başında şüphesiz neredeyse 50 senedir ürettiği yalan haberlerle meşhur olan Doğu Perinçek gelir.


Gazetecilik dilinde “Fabrikatör” yalan haberi seri olarak üreten kişilere verilen bir sıfattır. Türk medyasında bu sıfatı hakkıyla hak edenlerin başında şüphesiz neredeyse 50 senedir ürettiği yalan haberlerle meşhur olan Doğu Perinçek gelir.

Ankara Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra aynı fakültede Kamu Hukuku kürsüsünde asistan olan Perinçek´in burada kendine ideoloji olarak “Bilimsel Sosyalizm”i seçtiğini görüyoruz. Hukuk doktorası da yapan Fabrikatör 1968 yılında çıkardığı Aydınlık isimli dergi ile ülkemizde ne kadar karanlık iş varsa hepsinin içinde oldu. Adı Aydınlık´tı ama dergi yaptığı yayınlarla ve yalanlarla birçok insanın hayatını kararttı.

Hukukçu olmasına rağmen başından beri politik arenada görünen Perinçek´in ideolojisinin ne olduğunu henüz çözebilen yok dersek mübalağa etmiş olmayız.

Perinçek´in çıkardığı bütün dergi ve gazeteler  ‘psikolojik harp merkezi´ gibi çalışmış ve ne kadar millî manevi değer varsa onlara karşı savaşmıştır.

Fabrikatör´ün nasıl bir kişilik taşıdığını anlamak için hayat serüvenindeki bazı kilit noktaları bilmekte fayda vardır.

1969 senesinde illegal örgüt olan Türkiye İhtilalci İşçi Köyü Partisi´ni (TİİKP) kurdu. 12 Mart 1971 döneminde tutuklandı ve TİİKP davasında 20 sene hapis cezası aldı. İki buçuk sene hapis yattıktan sonra genel af ile serbest kaldı. 1978 senesinde Türkiye İşçi Köylü Partisi´ni kurdu. Aynı sene, Aydınlık´ı gazete olarak çıkarmaya başladılar. 12 Eylül 1980 darbesinde tekrar tutuklandı ve 8 sene hapis cezası aldı. 1985 senesinde serbest bırakıldı. 1987 senesinde 2000´e Doğru dergisinin genel yayın yönetmeni ve başyazarı oldu. 1991 senesinde Lübnan´da PKK terör örgütü lideri terörist başı Abdullah Öcalan ile görüştü ve ona gül verdi

Perinçek, Ergenekon örgütü soruşturması kapsamında da “silahlı terör örgütü kurma, yönetme, zorla hükumeti ıskata teşebbüs, T.C. hükumetine karşı silahlı isyana tahrik, açıklanması yasak belgeleri temin etme” suçlamasıyla yargılanmış ve 117 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Ancak 6 Mart 2014 tarihinde FETÖ tarafından organize edilen Özel Yetkili Mahkemelerin Ak parti eliyle kaldırılmasının ardından 10 Mart 2014 akşamında tahliye edilmiştir. 

Şu an Vatan Partisi Genel Başkanı olan Fabrikatör´ün aile ilişkileri de çok enteresandır. Fabrikatör tıpkı Öcalan gibi gençliğinde sağcı olarak biliniyordu. Babası Sadık Perinçek ise Süleyman Demirel´in sağ koluydu.

Çok karanlık bir hayatı olan Perinçek başından beri çıkardığı bütün dergi ve gazetelerde oportünist bir çizgi izlemiştir. Bilimsel sosyalizmden yola çıkmış, Maoculuk yapmış, PKK ile yakınlaşmış ve Öcalan´a Bekaa´da kırmızı karanfil vermiş, sonra Avrasya´cı takılmış, Ermeni meselesinde milliyetçilerden daha milliyetçi olmuş, bir ara Atatürkçülükte karar kılmış ve şimdilerde ise derin ilişkilerin adamı olarak PKK ile arasında soğuk rüzgârlar esmeye başlayan bir kişiliksiz olarak hala politik arenada varlığını sürdürmektedir. Hatta bir zamanlar Atatürkçülük hakkında ‘en köhne ideoloji´ ve Atatürk´ün kendisi hakkında da ‘puttu, yük oldu´ diye yazılar yazmış olan Perinçek, yazdıklarından mahkum olmasına rağmen sonradan dönerek bu sefer ultra Kemalizm´de karar kılmıştır.

Fabrikatör´ün MİT ilişkileri olduğu da çok iddia edilen meselelerden biridir. Dayısı Turan Olcayto MİT elemanı bir generaldir ve Perinçek´i de MİT´e angaje eden kişinin dayısı olduğu söylenir. Gençliğinde aşırı sol cephenin teorisyenlerinin en azılısı, en teşkilatçısı olan Fabrikatör, bir dönemler Emniyet İstihbarat Daire başkanlığı yapan biri tarafından  “JİTEM´in sözleşmeli personeli´ olarak ilan edilmiştir.

Uğur Mumcu´nun “PKK-MİT” ilişkisini araştırmasına en sert tepkiyi verenlerin başında gelen Fabrikatör, bugünlerde Ak Parti iktidarı ile sıkı fıkı olmasının ardında ne gibi karanlık hayallerin ve planların yattığını kestirmek çok zor görünmektedir.

Son 50 yılın medyasında, Fabrikatörün ürettiği yalan haberleri kitap yapsak bir kütüphaneyi dolduracak kadar çok olur. Fabrikatörün geçmiş dönemde yayınladığı yalanlarından bazılarını gösterirsek neden kendisine “Fabrikatör” dendiği kendiliğinden belli olur.

-Türk askerleri Cudi de kimyasal silah kullanıyor (23.Temmuz 1989)

- Karakol komutanı erzaklarını PKK ile paylaşıyor.(6 Ağustos 1989)

-“Dağlarda Gerilla barınmayasın” diye Ordu, orman yakıyor (3 Eylül 1989)

-Öldürülen PKK gerillaları efsaneleşiyor, kimse öldüklerine inanmıyor. ( 24 Eylül 1989)

-PKK kamp komutanları anlatıyor: Hedefimiz çocuklar değil (3 Aralık 1989)

-Nusaybin´de Kürt intifadası (18 Mart 1990)

-Gerillalar Onbaşı´yı dağa kaldırdı (1 Nisan 1990)

-Hakkari´nin küçük generalleri (PKK´lılar için) (21 Mayıs 1990)

Türk medya ve politik arenanın en karanlık ve oportünist (fırsatçı) kişilerinden biri olan Perinçek´in ipiyle kuyuya inilmeyeceğini herkes bilmeli ve adımımı ona göre atmalıdır. Tezgâh kurmada ve psikolojik harp sanatında oldukça usta olan Perinçek´in kurduğu tezgâhın tezgah olduğu ancak beş on senede anlaşılırken o tezgahın Fabrikatör tarafından tezgahlandığı ise ancak yirmi yıl sonra anlaşılabilir. Bu anlamda çok sofistike (yanıltıcı-karmaşık) bir özellik taşıyan Perinçek´in FETÖ elebaşı Gülen ile benzerliği de dikkatlerden kaçmaz.

Netice olarak diyorum ki, Şeytanın ve Fabrikatörün şerrinden Allah´a sığınmak ve uzak durmak en selametli yoldur. 

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri

ABD uçağından görünen detay! Filistin topraklarına alçak imza

Rusya’da kritik seçim! Halk sandık başında: Putin yeniden mi geliyor?

Zelenskiy, Ukraynalıların Rusların Avrupa'ya geçişini engellediğini söyledi