Halis ÖZDEMİR


FELAKETİN AYAK SESLERİ! -5-

KOMüNİST ÇİN´İN AKILALMAZ TÜRKİYE PLANI?


 

ÇİN´İN HEGEMON GÜÇ OLMA PLANI VE TRUVA ATI HARİTASI 
 

KOMüNİST ÇİN´İN AKILALMAZ TÜRKİYE PLANI?

 


Çin´in yatırım yaptığı sektörler, kıtaya neden ihtiyaç duyduğunu da gösteriyor. 2003-2017 arasındaki Çin´in Afrika yatırımlarının yüzde 27´si madencilik, yüzde 25´i inşaat alanında.


Türkiye´de Çin Yatırımları ve Türkiye´nin Aldığı Riskler


İstanbul Avcılar´da bulunan Ambarlı Limanı´nın 2015 Çin´e kiralandığı ve Pekin´e bağlısivil görünümlü askeri şirketin yönetimine verilmiştir[35]. Çin´in ICBC bankasının Türkiye tekstil bankasının çoğunluk hissesini satın alarak Türkiye´de 50´ye yakın şube açtığı da bir gerçektir[36]. Askeri yatırımın membaı olan casusluk, kara para aklama ve yayılma plan için mali destek sağlamakla meşhur ICBC Bankası, Çin´in terörü desteklemesi gerekçesiyle İspanyol´dan kovulmuş bir bankadır. Bu banka aynı zamanda birçok Avrupa ülkesinde de casusluk faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle faaliyetleri yasaklanmış bir bankadır[37]. 


Türk Telekom hisselerinin 40´ının Çin Telekom´un elinde olması yanında, Vakıf  Bank´ın Çin´e bir kısım hissesini sattığı söylentileri de son zamanlarda konuşulup yazılan konular arasındadır. Daha da ilginç olanı ise bu hisseleri satın alan taraf ise Bingtuan olmasıdır[38].


Çin   Avrupa ve Orta Doğuya yönelik  büyük bir istihbarat üssünü Türkiye´de kurmuş durumdadır. Bu konu hakkında Kanadalı bir araştırmacının raporu da bulunmaktadır. Türkiye´de Çinlilerin açtığı lokanta, sauna, ayak yıkama veya masaj salonları, banka, dernek vb kuruluşların istisnasız hepsi Çin´in istihbarat toplama merkezleridir.önden yürüyen gizli servisidir. Bu çeşit yerler insanlarla muhatap olarak bilgi toplar ve resmî kurumlarının stratejik planları için öz hazırlık yaparlar. Çin´in bir nevi gayri resmi istihbarat ağı olan bu tür yerler lobicilik faaliyetlerinin de bir nevi altyapısını hazırlarlar. İnsan devşirme, şantaj, rüşvet vs. gibi kirli işlerin de bu mekanlarda tertip edildiği bilinmektedir. 


Türkiye´de ünlü olan Alibaba gibi web siteleri üzerinden alış-veriş yapılması ve üçüncü köprünün Çin´in İpek yolu projesi için yabancı yatırımcılardan Çin´e devredilmesi anormal bir ruh halidir[39]. Tekirdağ, Edirne, Çanakkale gibi şehirlerde Çinli iş adamları adına satın alınan arsaların hektarlarca tuttuğu da bilinmektedir[40]. İzmir´de bulunan Çin´e ait liman, arsa, fabrika ve bu limanlarla Yunanistan´daki Çin limanların gizli faaliyetleri ise son dönemlerde çoğalmaktadır[41]. Aksaray, Kayseri ve Bilecik bölgesinde Çin´e satılan mermer ocaklarının haddi ve hesabı yoktur. Bu yatırımların yöneticisi, Bingtuan adındaki gayrı hukuki oluşumu Çinlilerin ifadesiyle “Sanzhan/ön servis” görevini yapmaktadır.


Sonuç olarak denilebilir ki; Çin´in sıcak para ile her şeyi satın alma yoluna gittiği bilinmektedir. Türkiye, Çin ve Çin´le olan ilişkilerde bazen anlaşma ve maddelere bir daha göz atmalıdır. Daha da önemlisi Çin´i iyi anlamak için Çin´in Orta Asya, Afrika veya Güney Doğu Asya´daki finansal faaliyetlerine, nüfus yerleştirme siyasetine ve iki hususile elde ettiği kazanımlarına bir daha dikkatlice bakmalıdır. Sonuçları ekonomik bir işgal olabilecek bu gidişatın sonraki aşamasında Çin´in aşırı nüfusunu dolduracağı alanlara dönüşmesinin önü şimdiden kapatılmalıdır.'

 

Çin´in ülkelere nüfuzu ve fiili işgali ile ilgili olarak Dünya Uygur Kurultayı Genel Müfettişi Abdülhakim İDRİS tarafından yazılan KIZIL KIYAMET  Çin´in Türk ve İslam Dünyasını Sömürmesi Ve Uygur Soykırımı adlı kitabında tafsilatlı olarak anlatılmıştır. Çok faydalı bilgi yüklü bir çalışmadır ilgilenenlere ayrıca öneririm.

KOMÜNİST ÇİN FELAKETİ GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA GELİYOR?

Vakit geç olmadan gerekli tedbirler alınmalıdır.

Eeyy BÜROKRATLAR ÜLKEDE NELER OLUYOR DİYE KOTUĞUNUZDAN KALKIP ETRAFINIZA BIR BAKIN ÇİN LİLERE YABANCI YATIRIMCI GEREKÇESİ İLE

MADENLER BAŞTA OLMAK ÜZERE BAZI BÜROKRATLAR ADETA İKRAM EDİYOR!

MADENLERİMİZ ELLERİNE GEÇMİŞ PAMUK PİYASASINA HAKİM OLMUŞLAR FAS BİLE YABANCIDAN YÜZDE YİRMİ KATKI PAYI ALIRKEN PAMUKTAN

TÜRKİYE NEDEN YÜZDE DÖRT KATKI ALIYOR VE NEDEN BU ÜLKEDE VERGİ VERMİYORLAR GÖREVİNİ YAPMAYANLARA  'AHMAK SALAK VEYA RÜŞVETÇİ

'GÖZÜ İLE BAKIYORLAR!

BUNA NEDEN MEYDAN VERİYORSUNUZ BEDEN GÖREVİNİZİ YAPMIYORSUNUZ TÜYÜ BİTMEMİŞ ÇOCUKLARIN HAKKINA GİRDİĞİNİZİ

BİLMİYORMUSUNUZ. ÖNLERİNE DÜŞÜP DEVLETİN KSYNAKLARINI ÖNLERINE SERERKEN UYGUR KARDEŞLERİMİZE SOYKIRIM YAPTIKLARINI

BİLMİYORMUSUNUZ?

NEDEN NEMELAZIMCILIK YAPIYORSUNUZ!? NEDEN !!!?

Sözlerimiz görevini yapmayan ihmal edenlere söylüyorum. Görevini bi hskkın yapanlar görevlerini yapmakta olmalarına rağmen teşekkür ediyoruz.
VE SORUYORUM MUHALEFET ONCA GEREKSİZ TARTIŞMALAR YERİNE BU KONULARDA NEDEN UYARI VE ÖNERİDE BULUNMAZ! Komünist Çin´e göz kırptıklarını asla düşünmek istemeyiz.
Hukumeti ve sivil kurum kuruluşları KOMÜNİST ÇİN İSTİLASINA KARŞI DİKKATLİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ.


BAŞKA TÜRKİYE YOK!


Bu yazılanlarda bahsedilen hususlarla ilgili olarak yetkililer gerekli bilgilendirmeyi yapmalılar?
Özellikle TÜRKİYE ile ilgili iddialar doğrumu?
İddialar doğruysa derhal gereği yapılmalı ve yanlıştan dönülmelidir
Habibullah İZCİ ye yaptığı bu çalışmadan dolayı şükranlarımızı belirtiriz.

Vesselam

 

 

Ukrayna: Rusya, başkent Kiev'e seyir ve balistik füzelerle saldırdı

Rus istihbaratı: Fransa, ilk etapta 2 bin askeri Ukrayna'ya göndermek için hazırlık yapıyor

Katillerin gözü döndü! İsrail’den Şifa Hastanesi’ne katliam gibi baskın: Sivilleri acımadan öldürdüler

Uzman isim Türkiye'nin rolünü anlatarak uyardı! Karadeniz'i bekleyen büyük tehlike

Pakistan'dan Afganistan'a hava saldırısı!

Rusya'da seçim: Dünya Putin'i protesto ediyor

Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri

ABD uçağından görünen detay! Filistin topraklarına alçak imza

Rusya’da kritik seçim! Halk sandık başında: Putin yeniden mi geliyor?

Zelenskiy, Ukraynalıların Rusların Avrupa'ya geçişini engellediğini söyledi