Ömür ÇELİKDÖNMEZ


İdlib´te Ruslar´la çatışmadan önce, Ayetullah Mike´ın Türkiye´deki akrabalarına dikkat!

Gözlerden uzak kalmayı başarabilmiş ABD Türkiye yakınlaşmasının hiç şüphesiz mimarı, NATO görevlerinde bulunmuş yüksek askeri bürokratlar.


Gözlerden uzak kalmayı başarabilmiş ABD Türkiye yakınlaşmasının hiç şüphesiz mimarı, NATO görevlerinde bulunmuş yüksek askeri bürokratlar.

Bu konuda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pentagon´un yeni bir nişanını fazlasıyla hak ediyor. Tabii ki Erdoğan - Trump dostluğu unutulmamalı.

Amerikalı sığır çobanları, yakın ve uzun vadeli Orta Asya operasyonlarında, Afganistan ve Irak ile fiziki irtibatı sağlamaya çalışıyor.

Orta Asya, Hazar havzası ve Ortadoğu´daki bütün enerji ulaşım hatlarını kontrol altında tutabilirse, Çin ve Hindistan´ın, Orta Asya ve Orta Doğu´ya ulaşım hatlarını kesebilir ve kontrol edebilir.

Çünkü Çin, devasa nüfusuyla, dünya barışının potansiyel tehdit unsuru. Uzun lafın kısası, aktüel gelişmelere takılıp kalmayın.

Çin´in kontrol dışı nüfus hareketliliği büyük kavimler göçünü tetikleyebilecek boyuta her an sıçrayabilir.

Rus mafyasına operasyon… İdlib´e yürüyen Türk tankları… Rus uçaklarının bombaladığı El Bab…

Türkiye, sadece ABD ile arayı düzeltmiş değil. Avrupa Birliği ve özellikle Vatikan İmparatorluğu´nun desteğini de “çantada keklik” görüyor olmalı ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib konusunda hafiften hafiften Rusya´ya karşı efeleniyor.

Suriye ordusunun İdlib´in güneyindeki operasyonlarını değerlendiren ABD´nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, yerinden olan 700 bin Suriyeli´nin uluslararası krize yol açabilecek şekilde Türkiye sınırına ilerlediğini söylediğinde bu üstü örtülü desteğin ne anlama geldiğini anlamak istedim.

Hemen ardından İstanbul´da üç yıl önce öldürülen liderlerinin intikamını almak için Türkiye´ye gelen Rusya bağlantılı Rus suç örgütü lideri Andri Malyi ile birlikte, 15 kişilik suç örgütü üyesinin, düzenlenen operasyonla uzun namlulu ve suikast silahlarıyla birlikte yakalanması olayı yaşandı.

İstanbul´da suç çetesine yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Ukrayna asıllı Rus suç örgütü lideri Andri Malyi ile 2 Ukraynalı, 1 Rus, 4 Gürcü ve 8 Azerbaycanlı şüpheli gözaltına alındı.

Suriye´de, Türkiye-Rusya-Esad rejimi arasındaki gerilim, rejimin Rus hava saldırıları desteğiyle İdlib´de cihatçılara yönelik operasyonları genişletmesiyle tırmanırken, Rus savaş uçaklarının Fırat Kalkanı bölgesinde bulunan El Bab´da, Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerini bombaladı.

200 Türk askeri aracı, Suriye´nin Halep ve İdlib bölgelerine girdi. Konvoy, Türkiye´nin söz konusu bölgeye yönelik gerçekleştirdiği en büyük askeri takviye.

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) Halep-Lazkiye karayolunu askeri bölge olarak ilan etmesi, Rusya ile Türkiye arasında gerginlik yaratabilecek bir gelişme.

Suriye rejim güçleri de Halep ve İdlib´teki Türkiye yanlısı silahlı muhalif grupların kontrolü altındaki bölgelere doğru ilerleyişini sürdürüyor.

Türk ordusu, girdiği topraklardan kolay kolay çıkmaz.

TSK, oradaki askeri varlığını olası Rus ve Suriye ordusu ile savaşa karşı güçlendiriyor. Ayrıca oradaki savaşçı cihadcıları Suriye´den Libya´ya intikal ettiriyor. Ruslar bundan rahatsız.

'Ayetullah Mike'ın Türkiye´de akrabaları var mı?

Tabii ki var.

Organik olmasa da inorganik akrabalıklar söz konusu. Mesela Türk medyasında bir dönem düdüğünü öttüren, Amerikalı diplomat (bazılarına göre tescilli CIA ajanı) Joseph Pennington ile evli Amberin Zaman gibi.

Amberin Zaman kim?

Amberin Zaman, baba tarafından Bangladeşli, anne tarafından ise Gürcü asıllıdır. Bir başka silsileye göre Amberin Zaman, baba tarafından Irak kökenli Bangladeşli, anne tarafından ise Gürcü, Tatar ve Yörük kökenlidir.

Amberin Zaman´ın babası Arshad-uz Zaman; Khan Bahadur Fazlur Rahman´ın oğluydu. Arshad-uz Zaman´ın, 1950´li yıllarda Paris´te Siyasal Bilgiler Fakültesi´nden mezun olduktan sonra ilk görev yeri İstanbul oldu.

İstanbul´da, Fransızca bilen gençler için verilen bir çay partisinde, Notre Dame de Sion mezunu Vasfiye Kalmuk ile tanıştı.

Pakistanlı diplomat, İstanbul´da Notre Dame de Sion mezunu olan Vasfiye Kalmuk´tan Türkçe dersleri aldı.

Zaman ve Kalmuk arasındaki ilişki, evlilik ile sonuçlandı.

Amberin Zaman, çiftin bu evliliğinden olan iki kızından biri olup New York´ta doğdu. Amberin Zaman´ın babası Arshad-uz Zaman, 12 Nisan 2007´de Bangladeş´te tedavi gördüğü hastanede kalp krizi geçirdi ve öldü.

Arshad-uz Zaman, Cezayir başta olmak üzere, Mısır ve Senegal´de Bangladeş Büyükelçiliği yapmıştı. Zaman, daha sonra İslam Konferansı Örgütü´nün siyasi işler genel sekreter yardımcılığı görevinde bulundu.

Fransa´nın Lejyon Donür Nişanı´nı alan ilk Bangladeşli´ydi. Zaman, Calcutta Üniversitesi´ni bitirdikten sonra, Fransız Sorbonne Üniversitesi´nde siyaset bilimi üzerine lisans yaptı.

Vefatından önce de Bangladeş eski Devlet Başkanı Prof. Badruddoza Chowdhury´nin danışmanlığını yürütüyordu. Arshad-uz Zaman, çok iyi derecede Fransızca ve Türkçe biliyordu.

Amberin Zaman, ilköğretimi ve lise eğitimini yine Amerika´da tamamladı. Ardından üniversite okumak üzere İsviçre´ye gitti. Üniversiteyi İsviçre´de bitirdi. Kariyerinin ilk yıllarında The Washington Post ve The Daily Telegraph of London ve Los Angeles Times gibi büyük yabancı basın organlarının Türkiye muhabiriydi.

Ardından Los Angeles Times gazetesi ve The Economist dergisinde Türkiye temsilciği yaptı. BBC World´de Türkiye ve eğitim sisteminin ülkedeki etkileri konulu programda yorumcu olarak görev aldı. Türkiye´de Taraf ve Habertürk gazetelerinde çalıştı.

Amberin Zaman, 2004 yılından beri, Amerikalı diplomat Joseph Pennington ile evli. Çiftin çocuğu yok Zaman, eşinin görevi nedeniyle bir dönem Ermenistan´ın başkenti Erivan´da yaşadı.

31 Mart 2016´da, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ABD gezisi kapsamında Brookings Enstitüsü´nde yaptığı konuşmayı izlemek için binaya girmek isteyen Amberin Zaman ve diğer birkaç gazeteci, Erdoğan´ın korumaları tarafından binanın girişinde hakarete uğramış ve içeri sokulmamıştı.

Amberin Zaman; ABD düşünce kuruluşu German Marshall Fund´ın (örtülü CIA “etki' enstitülerinden) “On Turkey” yayınlarına düzenli olarak katkı yapmasıyla belleklerde yerini aldı.

Uzmanlık alanları, Türk dış politikası, Kürtler ve Türkiye-Ermenistan ilişkileridir. (*)

Amberin Zaman´ın eşi CIA ajanı /Diplomat Joseph Pennington…

ABD´li bir diplomat Joseph Pennington.

Pennington, Türkçe ve Rusça´yı ana dili gibi konuşan bir diplomat. Ermenistan-Erivan´da diplomatlık yaptı. 2006 yılında ABD Ankara Büyükelçiliği sözcüsüydü. Halen ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde çalışıyor.

Hakkında bilgi bu kadar mı?

Olabilir mi?

Daha fazlası var. Alemden farkımız olsun.

Kıdemli Dış Hizmetin Kariyer Üyesi Joseph Pennington, Aralık 2015´te Yakın Doğu İşleri Bürosunda Irak Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevine başladı.

Ayrıca, Irak Dışişleri Bakanlığı Direktörlüğü görevine döndü. Irak Kürdistan Bölgesi´ndeki Erbil, ABD Başkonsolosluğu´nda iki yıl görev (2013-15) yaptı.

Pennington, Çek Cumhuriyeti´nin Prag kentindeki ABD Büyükelçiliği´nde Mütevelli Heyeti Başkanlığı yaptı (2010-13) ve Ermenistan´ın başkenti Erivan´da (2007-10) aynı görevde bulundu.

Ankara, Türkiye´de ABD Büyükelçiliği Sözcüsü (2002-06), Napoli, İtalya´da (2001-02) siyasi-ekonomik memur olarak çalıştı ve Bosna-Hersek´in Mostar şehrinde, ABD Büyükelçiliği Şube Müdürlüğüne (2000-01) başkanlık etti.

Saraybosna´daki ABD Büyükelçiliği´nde (1999-2000) ekonomi memuru, Adana, Türkiye´deki ABD Konsolosluğu´nda siyasi-ekonomik memurluk yaptı (1995-98).

Pennington ayrıca Dışişleri Bakanlığı´nın Ekonomi ve Ticari İşler Bürosu´nda ve Moskova´daki ABD Büyükelçiliği´nde çalıştı.

Pennington, Maryland Baltimore County Üniversitesi´nden (UMBC) mezun oldu ve burada siyaset bilimi lisans derecesi aldı. Daha sonra New York´taki Columbia Üniversitesi´nden yüksek lisans yaptı. (**)

CIA Ajanı /Diplomat Joseph Pennington´ın Türkiye faaliyetleri…

Joseph Pennington´ın CIA Ajanı olduğunu Alman polisi ve istihbarat birimlerinin faaliyetlerine ait gizli bilgileri kamuoyuna duyurmasıyla tanınan “Geheim” (gizli) isimli dergi yayınlamasaydı, nereden bilecektik!.. İftira ise müfteri Almanlar.

Alman polisi ve istihbarat birimlerinin faaliyetlerine ait gizli bilgileri kamuoyuna duyurmasıyla tanınan Geheim (gizli) isimli dergi, Türkiye´de görevli CIA ajanlarının isimlerini yayımladı.

Bu listede yer alan isimler ve görevleri şöyleydi: AMB (Ambassador) Amerikan Büyükelçisi Marc Grossman POL/MIL (Politikal/Military) James L. Clunan, Most Probably CIA Chief Of Station (COS) Türkiye CIA Şefi, aynı zamanda “Kontra Gerilla Kuvvetleri İrtibat” sorumlusu PO (Principal Officer) Elizabeth W. Shelton, Adana Konsolosu, CIA Adana İstasyon Şefi POL/ECO Political/Economic Section, Josephs Pennington, CIA Ajanı.

CIA ajanlarının genel olarak diplomat kimliğini kullandıkları belirtilen dergide, CIA´nın Türkiye operasyonları kapsamında partiler, sendikalar, öğrenci örgütleri ve askeriye içerisinde örgütlenerek Türkiye´ye ilişkin istihbarat bilgileri topladıkları, Türkiye´de CIA´nın Ankara, İstanbul ve Adana´da istasyonu bulunduğu belirtildi.

Dergi´nin “Naming Names” (adını koymak) isimli yazı dizisi kapsamında CIA´nın Haiti, Fransa ve Türkiye´deki ajanlarının isimleri açıklandı. Açıklanan adaylar arasında Adana Konsolosluğu´nda POL/ECO olarak 1995´te görev yapan Olaf North Otto III de yer almıştı.

1996´da ise aynı göreve o yıllarda Taraf gazetesi yazarı olan Amberin Zaman´ın eşi Joseph S. Pennington getirilmişti.

Joseph S. Pennington, ABD´nin Ermenistan (Erivan) Büyükelçiliği´nde diplomatlık yapan bir CIA ajanı olarak kayıtlara geçmişti.

Alman istihbarat dergisine göre Amberin Zaman…

Joseph S. Pennington´ın “çeyrek Türk” eşi, Amberin Zaman ise gazeteciliğe New York´ta borsa muhabirliği ile başlamış. 1999´da Washington Post için muhabirlik yapmış.

Yurt dışında iki üniversite bitirmiş. Bir süre Los Angeles Times´ta çalışmış. The Economist dergisinin Türkiye Temsilciliği ve Taraf gazetesi köşe yazarlığı yapıyordu.

Bangladeşli bir diplomat babayla bir Türk annenin kızı olan Zaman, eşinin Erivan´daki görevi nedeniyle Erivan ve Türkiye´de yaşıyor. Washington, Londra, Brüksel ve Irak arasında mekik dokuyor.

Joseph S. Pennington, Amerikan Büyükelçiliği Basın Müsteşarı Cheney´in ekibindendir ve medyada ABD lehine yalan haber kampanyasının mimarıdır.

Penington, “Genelkurmay´ı dinleme operasyonu” açığa çıkınca, Türkiye´den apar topar ayrılmak zorunda kalan Elizabeth Shelton´un Adana Konsolosluğu´ndaki yardımcısıydı.

Joseph S. Pennington´ın Orgeneral Eşref Bitlis suikastinde parmağı var mı?

Almanlara bakılırsa bu Joseph S. Pennington, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis´in uçağına düzenlenen sabotaj eyleminin planlayıcılarından.

Genelkurmay kaynaklı bir bilgi notunda, başında Elizabeth Shelton´un bulunduğu bir heyetin İncirlik Üssü´nde 10 Şubat 1993 günü toplanarak Orgeneral Bitlis´in uçağına sabotaj planını hazırladıkları belirtiliyor. Bu toplantıda bulunanlardan birisi de Joseph S. Pennington´du.

Hem Kuzey Iraklı Kürt gruplarla hem de Türkiye´deki Kürt milliyetçileriyle çok yakın ilişki içinde. Büyükelçiliğin Kürtlerle ve insan hakları kuruluşlarıyla ilişki kuran görevlisi.

Penington, her yıl belli aralıklarla Güneydoğu´ya gidip, Kürt sorunu ve insan haklan ile ilgili araştırma yapıyor ve bölgedeki IHD ve HADEP temsilcileriyle görüşüyordu.

Adana Konsolosluğu´ndaki arkadaşlarıyla birlikte Ağustos 1995´te PKK´lı tutuklu yakınlarını ziyaret etmişti. (***)

Toprağı bol olsun, CIA ajanı Ayetullah Mike - Michael D´Andrea öldü ama CIA Ajanı karısı Faridah Currimjee yaşıyor.

Bir zamanlar Türkiye´deki dış politika uzmanı gazetecileri örgütleme görevini üstlenen Joseph S. Pennington´ın “çeyrek Türk” karısı Amberin Zaman, babası Arshad-uz Zaman´ın soy zinciri üzerinden Faridah Currimjee ile akraba olabilirler mi?

Uzun lafın kısası; “Alemde şer Oğuz´da Er tükenmez” ama üstümüze üstümüze geliyorlar.

Bize de “Onlar hepisi, biz Türk” demek mi düşüyor?


Ömür Çelikdönmez

 

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!

İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurmasından endişe ediliyor

MHP lideri Bahçeli: Yeni bir dünya savaşı cinayettir

Avrupa bu itiraf ile çalkalanıyor... Polonya Başbakanı Tusk'tan savaş uyarısı: Hazır değiliz!