Selim Çoraklı


LÜTFÜ TÜRKKAN MORON MU?

Tanıdığımda kendisini Türk milliyetçisi olarak tanıtmasına rağmen o dönem cemaat olan FETÖ´ye bağlılığını her zaman ve zeminde ifade ediyordu.


 

 

Selim Çoraklı

 

Kendisi Rumeli göçmeni olan Lütfü Türkkan´ı 1993-1996 yılları arasında Makedonya´da Zaman gazetesini çıkardığım dönemlerden tanıyorum. O dönemler cemaat olarak bilinen FETÖ yapılanması üzerinden memleketi olan Balkanlarda ticaret yapmaya çalışıyordu. O dönemlerde hatırladığım kadarıyla “Türkkan Uluslararası Nakliyat Firmasında Yönetim Kurulu Başkanı” olarak görev yapıyordu.

Tanıdığımda kendisini Türk milliyetçisi olarak tanıtmasına rağmen o dönem cemaat olan FETÖ´ye bağlılığını her zaman ve zeminde ifade ediyordu.

Tanıdığım günden beri FETÖ yapılanmasına yaptığı yardımlar herkes tarafından biliniyordu. Herhalde bu özelliğinden ve maddi durumunun iyi olmasından dolayı MHP´den 2011-2015 yıllarında milletvekili seçilmişti.

FETÖ´nün MHP için tezgahladığı oyun sırasında oyunun baş aktörlerinden biri olan Akşener´in yanında yer aldı ve daha sonra FETÖ desteği bizzat Koray Aydın tarafından dile getirilen İYİ Parti kurucularından biri oldu. Bilindiği üzere Koray Aydın, partinin kuruluş sırasında, “Meral Akşener FETÖ´cüdür” açıklamasını yapmış ama sonradan sebebini bilmediğimiz bir gerekçe ile söylediklerinden çark etmişti. Lütfü de bu dönemde perde arkasından FETÖ işbirliği içinde MHP bölünmesini maddi açıdan organize eden kişiler arasında yer aldı. Akşener´in İzmir Gündoğan meydanında yaptığı mitinge FETÖ açık biçimde destek vermişti.

FETÖ´nün 17/25 Aralık darbe girişiminin ardından Lütfü Türkkan açık biçimde FETÖ tarafında yer aldı. Bu dönemde FETÖ´nün yayın organlarından olan Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonunda FETÖ´yü savunan açıklamalar yaptı. STV´nin başındaki Hidayet Karaca´nın ve Zaman gazetesinin başındaki FETÖ´cü militan Ekrem Dumanlı´nın hükümet darbesine katılmasından dolayı tutuklanmasının ardından STV´ye çıkıp, “Ekrem Dumanlı´nın terörist olduğu yerde ben baş terörist olamaya hazırım. Benim ismim Lütfü Türkkan! Ekrem Dumanlı´dan, Hidayet Karaca´dan terörist çıkartamazsınız. Terörist çıkmaz bunlardan. Bunu yediremezsiniz, millette yemez bunu.” Açıklamalar yapmıştı. Bilindiği üzere Hidayet karaca ömür boyu hapis cezası almış ve Ekrem Dumanlı da yurt dışına kaçmıştı. Dumanlı şu anda da sosyal medya üzerinden Türkiye düşmanlığı yapmaya devam etmektedir.

Lütfü Türkkan yine o dönemde Twitter üzerinden yaptığı Hoca Efendisi Fetullah Gülen´in liderliğini yaptığı şeytani yapı FETÖ´ye destekleyen twitler atmıştı. Bu twitler hala sosyal medyada dolaşmaktadır. Google´ye “Lütfü Türkkan FETÖ” yazan herkes bunları nerede ve ne zaman açıkladığını belgeleriyle görebilir.

Devletimiz tarafından FETÖ´ye yönelik yapılan operasyonlara karşı çıkan Lütfü Türkkan, “Ben buradan bütün hizmet hareketinin gönül erlerine seslenmek istiyorum. Böyle bir operasyonu yapacak adamın önce kendisinin temiz olması lazım. Temiz olmayan bir adamın böyle operasyon yapma şansı asla ve kat´a yoktur. Ama göreceksiniz altından hiçbir şey çıkmayacaktır. Sadece ve sadece tehdit olarak devam edecektir. Herkes rahat olsun. Herkes huzurlu olsun. Hak gelir batıl zail olur. Hak mutlaka gelecektir.” Şeklide açıklamalarda bulunmuştu.

Yine FETÖ´nün hükümeti yıkmaya yönelik darbe girişiminden biri olan 17-25 Aralık 2013 tarihinden bir gün sonra yaptığı paylaşımda, “Hoca Efendi´nin bedduası tutmaya başladı.” paylaşımı dikkat çekmişti.

Yine 7 Nisan 2014 tarihinde “Tarafsız Bölge” adlı programa konuk olan Türkkan, “Hoca Efendi Türkiye´ye gelsin, bunların hepsi elini ayağını öpmek için sıraya girer.” Diyerek hükümeti eleştirmişti.

7 Mart 2014 tarihinde ise FETÖ´ye yönelik hükümetten yapılan eleştirilere karşı Twitter hesabından, “Başbakan ve avenesi, Fethullah Gülen Hoca Efendi için sarf ettiği sözlerin yüzde 1´ini dahi PKK ve İmralı´daki bebek katili için sarf etmedi.” Diyerek “Hoca Efendisini” savunmuştu.

Lütfü Türkkan, daha MHP içindeki faaliyetleri sırasında bunun bir FETÖ operasyonu olduğunu yazdığım ve daha sonra parti haline gelen İyi partinin finansörleri arasında yerini aldığı için hızla yükseldi. Birçok skandal açıklamalar ve icraatlar yapmasına rağmen İyi partideki yeri yaptığı yardımlar sayesinde hiç sarsılmadı.

Bugünlerde bir şehit yakınının bacısına “Sin Kaflı” küfür eden Lütfü´nün skandal icraatlarını anlatmak için ciltlerle kitap yazmak gerekir diye düşünüyorum.

Ancak şimdilik çok meşhur olan bazı skandallarını özet olarak yazmakla iktifa edelim:

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan´ın, Ziraat Bankası aracılığıyla kullandığı 36 milyon dolar krediyi batırdığı haberleri günlerce konuşulmuş, Türkkan ise konuya ilişkin sessizliğini korumuştu.

Kanunsuz şekilde yaptığı için çiftliği içindeki 15 kaçak yapının yıkımı sırasında adamlarını haber yapan gazeteciye saldırtarak dövdüren Lütfü Türkkan, gazeteci Mustafa Uslu´yu ağır şekilde yaralatmıştı.

Yine lideri Meral Akşener´e soru soran Rizeli anneye iftira atmış ve Türkkan´ın “para almakla” suçladığı Havva Sergen´in, görüştüğü kişinin oğlu olduğu ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de bir şehit yakınının protestosuna dayanamayarak boğazına sarılıp ardından da bacısına Sin Kaflı küfürler etmişti. Önceleri bunu yalanlayan Lütfü, daha sonra görüntülerin ortaya çıkmasından sonra kötü yaptığını itiraf eden ve sadece kendi partililerinden özür dilediği bir video yayınlamıştı.

Yukarıdan beri özetle anlatmaya çalıştığım ahlaken düşük, seviyesiz, FETÖ desteği açık olan ve şehit yakınlarına saygı duymayan Lütfü Türkkan gibilerin Türk milletini temsil eden TBMM çatısı altında bulunmasını asla doğru bulmuyorum. TBMM´nin haysiyetini korumak için gereken adımları atacağına inanıyorum.

Bu tür ahlak düşkünü kişilerin aslında bir makale konusu edilmesinden bile üzüntü duyuyorum. Ama bu tür ahlaksızlıkların ve eraciflerini millet tarafından bilinmesinin de gerekli olduğuna inanıyorum.

Makalemi Lütfü´yü en yakınlardan tanıyan MHP eski milletvekili ve Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü´nün sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile bitirmek istiyorum: (Açıklamadaki çok ağır küfür içeren bölümleri bilerek kestim.)

“Allah´ın lütfundan nasibini alamamış Lütfü; bırakınız Ülkücülüğü, en temel insanlık değerlerinden dahi mahrum olduğunu bir kez daha göstermiştir. Siyasette şahsi yozlaşmanın en çarpıcı misali, Lütfü´dür. Lütfü; FETÖ laboratuvarında fitne ve fücur istihsali için beyni yıkanan Moronlardan biri, hatta birincisidir.”

Not: (Moron kelimesi, zeka geriliğini ifade eden kavramlardan biridir. IQ´sü 51 ve 70 olan insanlara verilen bir addır. Bu tarz insanlar eğer çok çaba gösterirlerse kısmen başarılı olabilmektedirler.)

 

 

ABD'nin Suriye'deki üssüne kamikaze İHA ve roket saldırısı düzenlendi

Zelenski: ABD yardımı, Ukrayna'nın ikinci Afganistan olmayacağının sinyalini verecek

Netanyahu: Hamas'a yakında acı verici darbeler indireceğiz

AB zirvesinde Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde Kıbrıs vurgusu

Rus basınında Gazze savaşı: "Biden yönetimi Tahran'a karşı kendi ekonomik tedbirlerini hazırlıyor"

Dubai'de yaşanan sel sonrası bulut tohumlama yöntemi tartışılıyor

Rusya'nın haftalardır düzenlediği en ölümcül saldırı | Can kaybı 18'e çıktı

İsrail, Lübnan'ın güney bölgelerini fosfor bombasıyla vurdu

AB liderleri İsrail'e saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım kararı aldı

Yunan bakandan çarpıcı itiraf! Yerli savunma hamlelerine büyük övgü: Türkiye bizden çok ileride!