Menü Yeni Dünya Gündemi
Tarih: 20.12.2016 13:07
93 yaşındaki Mugabe yeniden devlet başkanı adayı

93 yaşındaki Mugabe yeniden devlet başkanı adayı

Facebook Twitter Linked-in

 

Zimbabve´de iktidar partisi ´Zimbabve Afrika Ulusal Birlik- Vatansever Cephe´ Mugabe´nin 2018 Devlet Başkanlığı seçiminde aday olmasını onayladı.

BBC´nin haberine göre cumartesi günü yapılan parti toplantısında partinin gençlik kanadı Mugabe´nin ´ömür boyu devlet başkanı´ olarak ilan edilmesini istedi

Gençlik kanadı lideri Kudzai Chipanga ise Mugabe´nin nüfus kağıdında ´Devlet Başkanı Robert Mugabe´ yazılması gerektiğini savundu.

MUGABE 1980´DEN BERİ İKTİDARDA

1980´de ülkenin bağımsızlık ilanından beri iktidarda olan Mugabe önce başbakan ardından da devlet başkanlığı görevlerinde bulundu.

Ülkedeki muhalefet Mugabe ve partisinin özellikle ekonomi alanında ülkenin gelişmesinin önündeki en büyük engel olduğunu savunuyor.

Ekonomik krizin yaşandığı ülkede yerel para birimi yerine ABD doları, euro ve pound kullanılmaya başlanmıştı.

Ağustos´ta başkent Harare´de Mugabe karşıtı kitlesel eylemler yapılmıştı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —