Menü Yeni Dünya Gündemi
Tarih: 22.09.2016 22:15
Abbas: 2017 işgalin sona erdiği yıl olsun

Abbas: 2017 işgalin sona erdiği yıl olsun

Facebook Twitter Linked-in

 

BM Genel Kurulu´nda konuşan Abbas, "2017´nin işgalin son bulduğu yıl olması garantilemek konusunda üzerinizde böyle bir kolektif sorumluluk varken, bir daha böyle bir açıklama yapmak zorunda kalmamayı umuyorum" dedi.

​İsrail yerleşimlerinin her açıdan yasadışı olduğunu belirten Abbas, 'İsrailli yerleşimcilerin uyguladığı şiddet eylemleri terör örgütü seviyesine ulaştı" dedi. İsrail´in Müslümanlar ve Hristiyanlarca kutsal olan mekanlarda provokatif eylemler yaptığını da ifade eden Abbas, 'İsrail´in kutsal mekanlarda gerçekleştirdiği provokasyonlar ateşle oynamaktır. Ateşle oynayınca sonunda ne olacağını bilemezsiniz'diye konuştu.

Konuşmayı dinleyenlere seslenerek, 'Eğer siz bize koruma sağlayamayacaksanız kim sağlayacak?' ifadelerini kullanan Filistinli lider, 'Filistin Devleti´ni bugüne kadar resmi olarak tanımayan devletlerden bizi tanımalarını istiyoruz. İki devletli çözüme inananlar iki ülkeyi de tanımalı, sadece birini değil" diye konuştu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —