Menü Yeni Dünya Gündemi
Tarih: 23.04.2017 19:51
Batı, Putin´i ´dilinden düşüremiyor´: Paris´teki saldırıda da ´Putin izi´

Batı, Putin´i ´dilinden düşüremiyor´: Paris´teki saldırıda da ´Putin izi´

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransız politikacı Christophe Girard, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´e ilginç bir suçlama yöneltti. Girard, başkent Paris´te perşembe günü Fransa vatandaşı Karim Cheurfi´nin gerçekleştirdiği ve bir polisin ölümü, iki polisin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısıyla ilgili Putin´i suçladı. Girard´ın kullandığı ifadeler, başlarına gelen her kötü şeyden Rusya´yı sorumlu tutan Batı´nın, klasik ´Moskova seçimlere müdahale etti´ iddialarını hatırlattı. 

Twitter´dan açıklama yapan Girard 'Seçimlerden birkaç gün önce Fransa´da terör saldırısı yaşanıyor! Ne de tuhaf! Sayın Putin´e birkaç soru soralım' ifadelerini kullandı. Girard paylaştıktan hemen sonra mesajını silse de, bu iddialar kullanıcıların gözünden kaçmadı.

Silinen tweet´in ekran görüntüsünü alan kullanıcılardan biri "Tweet´lerini silmenin anlamı yok, çoktan gördük" ifadesini kullandı.

​Olayın ardından Girard, Sputnik Fransa´ya konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak Cenevre Güvenlik Politikası Merkezi´nden (GCSP) terör uzmanı Aleksandre Vautravers, Putin´e yönelik bu absürd suçlamanın olası nedenleri konusunda yorum yaptı.

´KENDİLERİNE AÇIKLAMA BULAMADIKLARINDA…´ 

Vautravers şöyle konuştu: 'Bir güvenlik programı olmayanlar kendilerini çıkmazda bulup hızlı açıklamalar bulmak zorunda kalıyor. Bir açıklama bulamadıkları zaman da komplo teorileri devreye giriyor. Gerçekleşen herhangi bir olayın ABD veya Moskova´nın etkisinde meydana geldiği iddiaları gibi… Mevcut durumda terör tehdidini gözardı eden veya hafife alan Fransa´daki cumhurbaşkanı adaylarına yönelik güvensizliğin daha da artacağına inanıyorum.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —