Bozdağ´ın, Gülen´in iadesine ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere gerçekleştireceği ABD ziyaretinin programı netleşti. Yarın ABD´ye gidecek olan Bakan Bozdağ, çarşamba günü ise Türkiye saati ile 23.00´te ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile bir araya gelecek.
BOZDAĞ YENİ DELİLLERİ LYNCH İLE PAYLAŞACAK
Gülen´in iadesine dair ABD´ye gönderilen 4 ayrı iade dosyası hakkında bilgiler verecek olan Bakan Bozdağ, görüşmede, söz konusu dosyalara ilişkin soruşturmalar kapsamında elde edilen yeni bilgi ve belgeleri de aktaracak. Bozdağ, darbe girişiminin Gülen´in emir ve komutasında gerçekleştirildiğine ilişkin bilgi ve belgeleri ABD´li mevkidaşı ile paylaşacak olan, darbe teşebbüsü konusunda 10 Eylül´de ABD´ye gönderilen Gülen´in geçici tutuklanması talebini de gündeme taşıyacak. Bozdağ, 10 Eylül tarihinden itibaren soruşturmalar kapsamında elde edilen yeni delilleri ABD Adalet Bakanı Lynch ile paylaşacak. Görüşmede, Bozdağ´ın Türkiye ile ABD arasındaki suçluların iadesine ilişkin anlaşmayı hatırlatarak, Gülen´in geçici tutuklanmasının zorunlu olduğunu vurgulayacağı kaydedildi.
ÜÇ PARTİDEN TEMSİLCİ DE BULUCAK
ABD´de çeşitli programlara katılacak olanBozdağ, siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı´nın (SETA) 27 Ekim Perşembe günü Washington´da gerçekleştireceği ´15 Temmuz Darbe Teşebbüsü´ konulu toplantısında konuşacak. Bozdağ, cuma günü ise Anadolu Ajansı´nın darbe girişimiyle ilgili Türkiye´nin Washington Büyükelçiliği´nde düzenleyeceği ´Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi´nin açılışını gerçekleştirecek.