Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çurkin, 'De Mistura elbette davet edildi. Ancak kendisinin bizzat mı katılacağını yoksa ekibinden birinin mi geleceğini bilmiyorum' dedi.
Suriyeli muhaliflerin hem Astana hem de Cenevre´deki toplantılara katılmasını umduklarını belirten Rus diplomat, muhaliflerin her iki toplatıya da katılmasının faydalı olacağını kaydetti.
BM´nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura´nın yardımcısı Michael Contet, RİA Novosti´ye yaptığı açıklamada, 'Anladığımıza göre Astana görüşmelerinin hazırlıkları yapılıyor. Bizi davet etmelerini bekliyoruz ve orada olmayı planlıyoruz' demişti.
Kazakistan´ın başkenti Astana´da, Rusya ve Türkiye´nin garantörlüğünde gerçekleşecek barış görüşmelerinin 23 Ocak´ta başlaması bekleniyor. Cenevre´de toplantının ise 8 Şubat´ta yapılması planlanıyor.