Menü Yeni Dünya Gündemi
Tarih: 23.09.2016 09:00
De Mistura: Suriye toplantısı uzun, acılı ve umut kırıcıydı

De Mistura: Suriye toplantısı uzun, acılı ve umut kırıcıydı

Facebook Twitter Linked-in

 

Toplantının ardından yaptığı açıklamada, Suriye´de ateşkesin öldüğünü söylemenin yanlış olduğunu ifade eden De Mistura, Rusya ve ABD´nin anlaşmanın detaylarını hazırlamak konusunda ciddi olduklarına inanmak istediğini belirtti.

KERRY: ABD VE RUSYA ANLAŞMAZLIK YAŞIYOR

ABD ve Rusya´nın cuma günü Suriye konusunda görüşmek için yeniden bir araya geleceğini söyleyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, "Bu ayın başında Cenevre´de ortaya konan amaçların ve sürecin doğru olduklarına inanıyoruz" dedi. Kerry, bu noktaları şöyle özetledi:

"Ateşkesin uzatılması, yardımların ulaştırılması, El Nusra ve IŞİD´in izole edilmesi ve birleşik Suriye´nin yeniden kurulmasını mümkün kılacak müzakere yoluna girilmesi."

Rusya ve ABD´nin Suriye´deki ateşkesin nasıl sağlanacağı konusunda anlaşmazlık yaşadığını ifade eden Kerry, "Eğer Ruslar bize yapıcı önerilerle gelirse dinleriz" diye konuştu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —