´SAVAŞ ÇIĞIRTKANI SUUDİ YETKİLİLERİN UYDURDUĞU TEMELSİZ KONULARI TEKRAR ETMEK KRİZLERİ ÇÖZMEYE KATKI YAPMAZ´
Kasımi ayrıca 'Bölgesel gerçeklikleri gözardı edip savaş çığırtkanı Suudi yetkililerin uydurduğu temelsiz konuları tekrar etmek ve İran´a yönelik agresifçe tutum almak, Suudi Arabistan´ın açıkça yıkıcı bir rol oynadığı bölgedeki krizleri çözmeye bir katkı sağlamıyor' dedi.
Lübnan Başbakanı Saad el Hariri´nin 4 Kasım´da Riyad´daki istifasının ardından bölgede yaşanan krizi çözme amacıyla dün Suudi Arabistan´da hem Hariri hem de Suudi Veliaht Prens ile Suudi Kralı ile görüşen Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Suudi mevkidaşıyla yaptığı basın toplantısında ´Fransa´nın İran´ın bölgede hegemonya kurma niyetinden ve bölgesel krizlere müdahalelerinden endişe duyduğunu´ söylemişti.
Le Drian 'Özellikle de İran´ın balistik füze programını düşünüyorum' demişti.
Fransız bakan ayrıca Lübnan´ın ´dış müdahaleden korunması´ gerektiğini de söylemişti.
HARİRİ VE AİLESİNİN YARIN FRANSA´YA ULAŞMASI BEKLENİYOR
Le Drian dün Hariri´nin Fransa´nın davetini kabul ettiğini açıklamıştı. Çaşamba günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hala Riyad´da bulunan Hariri ve ailesini Fransa´ya davet etmişti.Hariri ve ailesinin cumartesi günü Fransa´ya ulaşması bekleniyor. Fransa Cumhurbaşkanlığı´ndan bir kaynak da Hariri ile Macron´un cumartesi günü bir görüşme gerçekleştirmesinin beklendiğini aktarmıştı.
Fransa Hariri´nin ülkeye gelişiyle bölgedeki krizin yumuşayacağını belirtiyor. Hariri´nin Fransa´dan Beyrut´a ne zaman geçeceği ise henüz netlik kazanmadı.