Trump´ın ziyareti sırasında ABD ve Suudi Arabistan ilk kısmı 110 milyar doları bulan bir askeri anlaşma imzalamıştı.
´ABD´NİN DÜŞMANCA POLİTİKALARI BÖLGEDEKİ TERÖRİSTLERİ CANLANDIRIYOR´
'ABD, düşmanca politikaları ile bölgedeki teröristleri tekrar canlandırıyor' ifadelerini kullanan Kasımi, 'ABD tehlikeli teröristlere silah satmayı bırakmalı' diye konuştu.
Kasiımi ayrıca 'ABD ve müttefikleri İran´ın demokratik, güçlü ve istikrarlı bir ülke olduğunu ve barış, iyi komşuluk, şiddetsiz ve aşırılıksız bir dünyanın yaratılmasını desteklediğini bilmeleri gerektiğini' söyledi.
Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´daki Kral Abdulaziz Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi´nde yaptığı konuşmada Trump, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ı ´İran´ın desteğiyle tarif edilemeyecek kadar korkunç suçlar işlemekle´ suçlamış, 'İran rejimi, küresel terörizme öncülük ediyor. Bölgede yıkım ve kaosu yayıyor' iddialarında bulunmuştu.