Menü Yeni Dünya Gündemi
Tarih: 05.06.2015 14:34
IŞİD militanı `selfie` paylaştı, ABD havaya uçurdu

IŞİD militanı `selfie` paylaştı, ABD havaya uçurdu

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Hava Kuvvetleri`nde Pasifik Hava Komutanı olarak görev yapan General Herbert Hawk Carlisle, ABD ordusunun IŞİD`li bir militanın sosyal medyada paylaştığı selfieden yola çıkarak, terör örgütü IŞİD`in önemli bir merkezini vurduğunu açıkladı.

General Carlisle başkent Washington`da Hava Kuvvetleri Derneği`nin kahvaltısında konuştu. ABD ordusunun IŞİD militanlarıyla sosyal medya aracılığıyla da mücadele ettiğini belirten General Herbert Hawk Carlisle, 'Bir IŞİD militanı sosyal medyada fotoğrafını paylaştı. Militan IŞİD`a ait bir komuta merkezinin önünde duruyordu. Florida`daki üssümüzde görevli askerlerimiz, IŞİD militanının selfiesinden yola çıkarak örgüte ait komuta merkezini tespit etti ve sonraki 22 saat içe risinde savaş uçaklarımız burayı bombalayarak yerle bir etti' dedi.

ABD`li komutan Herbert Hawk Carlisle, Irak ve Suriye`de IŞİD`e karşı yapılan hava operasyonları hakkında da bilgi verdi.

General Carlisle, IŞİD`e karşı şu ana kadar 4200 hava saldırısının gerçekleştirildiğini ve bu saldırılarda 14 bin bomba atıldığını söyledi. Carlisle`ye göre bu operasyonlarda 13 bin örgüt militanı öldürüldü.

ABD`nin IŞİD`le mücadele koordinatörü John Allen da çarşamba günü Katar`da yaptığı konuşmada, IŞİD`le mücadelenin 10 yıl ya da daha fazla sürebileceği uyarısında bulunmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —