Menü Yeni Dünya Gündemi
Tarih: 08.03.2017 07:53
İsrail Savunma Bakanı Lieberman ilk kez ABD´de

İsrail Savunma Bakanı Lieberman ilk kez ABD´de

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ülkeyi ziyaret eden İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ile görüştü.

Görüşme sonrası ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada, iki bakanın ABD-İsrail savunma ilişkilerini ele aldığı bildirildi.

​Lieberman´ın savunma bakanı olduktan sonra Washington´a yaptığı ilk ziyaret olduğu hatırlatılan açıklamada, Mattis´in mevkidaşına, ABD´nin ´İsrail´in güvenliği ve nitelikli askeri vaatlerine bağlığını´ yinelediği duyuruldu.

Söz konusu açıklamada, 'Bakan Lieberman, Başkan Trump ile Başbakan Netanyahu´nun görüşmelerini takiben bölgedeki sorunlar ve fırsatlar konusunda görüşlerini paylaştı. İki taraf da ABD İsrail savunma iş birliğine olan bağlılıkları ve ABD´nin şimdi ve gelecekte İsrail´in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığı konusunda mutabık kaldılar.' ifadelerine yer verildi.

LIEBERMAN, BAŞKAN YARDIMCISI PENCE İLE GÖRÜŞTÜ

Lieberman, daha sonra ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Beyaz Saray´da bir görüşme yaptı.

​Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada, görüşmede bölgedeki durum ile Suriye krizinin ele alındığı ve iki ülke arasındaki güvenlik ilişkileri konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu bilgisi paylaşıldı.

Pence ve Lieberman´ın, İran ve bu ülkenin desteklediği grupların İsrail´e tehdit oluşturduğuna değinilen açıklamada, bu konuda ABD ile İsrail´in ortak tehditlerle mücadele edeceği konusunda mutabık kaldığı ifade edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —