Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Peskov, kara operasyonu konusunun kesinlikle gündemlerinde olmadığını vurguladı.
Rusya, 30 Eylül´den bu yana Suriye´de hava operasyonları düzenliyor. Batı basınında çıkan haberlerde Rus askerlerinin kara operasyonlarında yer aldığı öne sürülüyor. Mısır´da Rus uçağının düşürülmesinden sonra da basında Rusya´nın Suriye´de kara operasyonları düzenleyeceğine yönelik iddialar yer alıyor.
KARA OPERASYONU YAPILMAYACAĞI AÇIKLANMIŞTI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır´ın Sina Yarımadası´nda 31 Ekim´de düşen Rus yolcu uçağının içine yerleştirilen bir bomba ile terör eylemi sonucunda düşürüldüğünün belirlenmesi ardından Suriye´deki hava operasyonlarını yoğunlaştırma kararı aldıklarını söylemişti.
Kremlin, benzer iddiaların ortaya atılması üzerine hava operasyonlarını yoğunlaştırma kararının kara operasyonu düzenleneceği anlamına gelmediği belirtilmişti.